12 Λόγοι Έκπληξη για τους Οποίους δεν Έχετε Ποιοτικό Ύπνο τα Βράδια και Ξυπνάτε Κουρασμένοι! Το 3ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ! - Fanpage

12 Λόγοι Έκπληξη για τους Οποίους δεν Έχετε Ποιοτικό Ύπνο τα Βράδια και Ξυπνάτε Κουρασμένοι! Το 3ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ!

12. Λανθασμένη θερμοκρασία αέρα

1

Η βέλτιστη θερμοκρασία για να αποκοιμηθείτε είναι 15-23 ° C.

Λύση: σκεπαστείτε με μια ελαφριά κουβέρτα και αλλάξτε τη με μια πιο ζεστή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11. Φυσική άσκηση

2

Η άσκηση διεγείρει το νευρικό σύστημα, οπότε ο ύπνος μετά το γυμναστήριο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Λύση: Μην ασκείστε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

10. Έλλειψη προγράμματος

3

Για να ξεκουραστείτε πλήρως, το σώμα σας χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Λύση: Πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ, κατά προτίμηση μεταξύ 10 μ.μ. και 1 π.μ.

9. Φωτισμός

4

Ακόμη και το μικρότερο φως από μια λάμπα ή τα φώτα LED των ηλεκτρικών συσκευών, εμπλέκονται με τον ύπνο σας. Όσο πιο πολύ σκοτάδι επικρατεί, τόσο το καλύτερο.

Λύση: Ξεφορτωθείτε όλες τις πηγές φωτός ή βάλτε μια μάσκα ύπνου.

8. Θόρυβος

5

Ο οποιοσδήποτε ήχος, είτε ο ήχος των αυτοκινήτων έξω είτε η δυνατή κουβέντα των γειτόνων, εμποδίζει το σώμα να ξεκουραστεί.

Λύση: Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες ή ενεργοποιήστε «λευκό θόρυβο» για να καλύψετε όλες τις άλλες.

7. Χρησιμοποιείτε το κρεβάτι σας για λάθος σκοπό

6

Πολλοί άνθρωποι, χρησιμοποιούν τα κρεβάτια τους όχι μόνο για τον ύπνο, αλλά και ως ένα είδος χώρου εργασίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ποιότητα του ύπνου.

Λύση: Αφήστε τη δουλειά σας έξω από το υπνοδωμάτιο.

6. Καφεΐνη

7

Δεν είναι μυστικό ότι η καφεΐνη σας εμποδίζει να αποκοιμηθείτε εύκολα. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται εκτός από τον καφέ και στο τσάι, τη σοκολάτα και κάποια άλλα προϊόντα.

Λύση: Μην καταναλώνετε πολλά τρόφιμα που περιέχουν καφεΐνη το βράδυ.

5. Πιέζετε τον εαυτό σας να κοιμηθεί

8

Πολλοί, πηγαίνουν για ύπνο χωρίς να θέλουν να κοιμηθούν, ελπίζοντας ότι η επιθυμία θα έρθει από μόνη της. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως, αυτό δεν γίνεται.

Λύση: Εάν δεν μπορέστε να κοιμηθείτε μέσα σε 20 λεπτά, σηκωθείτε από το κρεβάτι και διαβάστε ένα βιβλίο (όχι ηλεκτρονικό βιβλίο όμως, καθώς αυτό θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα) ή κάντε κάτι χαλαρωτικό.

4. Αλκοόλ

9

Παρόλο που το αλκοόλ σας επιτρέπει να κοιμηθείτε ταχύτερα, επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο και ξυπνάτε κουρασμένος και με ναυτία.

Λύση: Σταματήστε να καταναλώνετε αλκοόλ, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τον ύπνο. Ακόμη καλύτερα, σταματήστε να πίνετε γενικά.

3. Υπερφόρτωση εγκεφάλου

10

Συχνά, δεν αφήνουμε τον εγκέφαλο να ξεκουραστεί από τα καθημερινά προβλήματα πριν πάμε για ύπνο, πράγμα που οδηγεί σε χαμηλή ποιότητα ύπνου.

Λύση: Αποσυνδεθείτε από όλες τις ανησυχίες και κατευθύνετε τις σκέψεις σας σε κάτι άλλο: ανακαλέστε ονόματα χωρών που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα ή προσπαθήστε να μετρήσετε προβατάκια.

2. Απουσία συνήθειας

11

Η έλλειψη τελετουργιών που προηγούνται του ύπνου, είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν αισθάνεστε ξεκούραστοι το πρωί.

Λύση: Εκπαιδεύστε το σώμα σας να αντιδρά σε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο: για παράδειγμα, κάνετε ένα ζεστό ντους (όχι πολύ κρύο ή καυτό) και ακούστε μουσική. Μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό όμως, καθώς αυτό θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και δεν θα μπορέσετε να αποκοιμηθείτε εύκολα.

1. Στάση ύπνου

12

Αν κοιμάστε έχοντας μια άβολη στάση, είτε είστε μόνος είτε με το ταίρι σας, πιέζεται το σώμα σας με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεστε.

Λύση: Βρείτε τη θέση που αισθάνεστε πιο άνετα και προσπαθήστε να μην την αλλάξετε μέχρι να αποκοιμηθείτε.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: