12 Πρωινά Λάθη που ΟΛΕΣ κάνουμε με αποτέλεσμα να βάζουμε επιπλέον κιλά. Δείτε ΠΩΣ να τα διορθώσετε! - Fanpage

12 Πρωινά Λάθη που ΟΛΕΣ κάνουμε με αποτέλεσμα να βάζουμε επιπλέον κιλά. Δείτε ΠΩΣ να τα διορθώσετε!

Το να τρώμε υγιεινά και να ασκούμαστε τακτικά, σίγουρα μας βοηθούν στο να χάσουμε βάρος. Αλλά μαζί με αυτά τα σημαντικά πράγματα, το βάρος εξαρτάται επίσης και από ορισμένες συνήθειες που ακολουθούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Θέλετε να μάθετε ποιες συνήθειες κάνετε λάθος το πρωί και έχουν την τάση να σας αυξάνουν το βάρος; Συνεχίστε να διαβάζετε…

#1 Παρακοιμάστε

1

Ο υπερβολικός ύπνος είναι τόσο κακός, όσο και ο ελλιπής ύπνος. Ο υπερβολικός ύπνος συνδέεται με τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, εάν πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι, είναι πιο πιθανό να βιαστείτε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε χρόνο για ένα υγιεινό πρωινό.

#2 Αγνοείτε το πρωινό σας ποτήρι με νερό

2

Πριν ξεκινήσετε το πρωινό σας, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι δροσερό νερό. Το νερό βοηθά το σώμα σας να διατηρεί κατάλληλες ισορροπίες (θρεπτικά συστατικά, θερμοκρασία, πέψη τροφίμων). Ένα ποτήρι νερό, θα ενεργοποιήσει το σώμα σας. Επιπλέον, το νερό γεμίζει την κοιλιά σας, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να υπερκαταναλώσετε τρόφιμα.

#3 Δεν τεντώνεστε

3

Το τέντωμα μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς, να καθαρίσετε το μυαλό σας και να προετοιμάσετε το σώμα σας για τη μέρα. Δεν χρειάζεται να περάσετε 20 λεπτά στο τέντωμα. Περάστε τρία με τέσσερα λεπτά χαλαρώνοντας το πρωί, για να δώσετε στον εαυτό σας μια ώθηση ενέργειας.

#4 Παραλείπετε το διαλογισμό

4

Μια συνεδρία διαλογισμού νωρίς το πρωί, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η βαθιά αναπνοή και η χαλαρωτική μουσική μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης. Η κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες, συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και την αυξημένη όρεξη.

#5 Παραλείπετε το γρήγορο περπάτημα

5

Το γρήγορο περπάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να χάσετε βάρος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού, είναι ότι περιλαμβάνει ελάχιστο εξοπλισμό, μπορεί να γίνει με το ρυθμό σας και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

#6 Παραλείπετε το πρωινό

6

Εάν παραλείπετε το πρωινό, δυσχεραίνετε το μεταβολισμό σας. Το πρωινό, αυξάνει την ενέργεια σας και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης. Το πρωινό βοηθά επίσης να μειωθούν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα (η ορμόνη του στρες).

#7 Πιάνετε πρώτα το κινητό σας

7

Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να αρπάξετε μια ηλεκτρονική συσκευή μόλις ανοίξετε τα μάτια σας, έχετε φέρει την αποτυχία. Εάν αποσπάσετε την προσοχή σας με αυτό, χάνετε χρόνο από το να πάρετε το πρωινό σας και να κάνετε μερικές ασκήσεις. Επιπλέον, ποιος θέλει να ξεκινήσει τη μέρα του με άγχος και πίεση;

#8 Ξεχνάτε να ζυγιστείτε

8

Το να ζυγίζεστε καθημερινά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το κίνητρο. Να παρακολουθείτε το βάρος σας κάθε μέρα και αφού έχετε πάει στην τουαλέτα.

#9 Ντύνεστε άβολα

9

Εάν φορέσετε ένα στενό ρούχο με ψηλά τακούνια, είστε λιγότερο διατεθειμένοι να ανέβετε από τις σκάλες ή να πάτε για έναν γρήγορο περίπατο στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, να φοράτε πιο χαλαρά ρούχα.

#10 Δεν στρώνετε το κρεβάτι σας

10

Σύμφωνα με μια έρευνα, αυτοί που στρώνουν τα κρεβάτια τους έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλύτερα τη νύχτα, σε σύγκριση με αυτούς που δεν τα στρώνουν. Το στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί, μπορεί να προκαλέσει και άλλες καλές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως την προετοιμασία ενός υγιεινού μεσημεριανού γεύματος κλπ.

#11 Καταναλώνετε λάθος υδατάνθρακες

11

Οι υγιείς υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό μέρος οποιασδήποτε δίαιτας, αφού το σώμα σας τους διασπά για να δώσουν ενέργεια. Οι υγιείς υδατάνθρακες περιλαμβάνουν: βρόμη, σιτάρι, σοκολατούχο γάλα (πριν ή μετά από μια άσκηση), μάνγκο, quinoa, μήλα, βατόμουρα και ελληνικό γιαούρτι.

#12 Ετοιμάζεστε στο σκοτάδι

12

Το φως του ήλιου είναι φίλος σας! Δώστε στον εαυτό σας ενέργεια και διάθεση, ανοίγοντας τα παντζούρια αμέσως μόλις σηκωθείτε. Το φυσικό φως ενεργοποιεί το μυαλό και το σώμα σας.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: