4 Τρομακτικές επιπτώσεις που έχει η Ζάχαρη στον Οργανισμό μας δεν πρέπει να Αγνοήσουμε. - Fanpage

4 Τρομακτικές επιπτώσεις που έχει η Ζάχαρη στον Οργανισμό μας δεν πρέπει να Αγνοήσουμε.

Το ότι η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια είναι γνωστό, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο κακό το οποίο προκαλεί. Η ζάχαρη έχει και άλλες αρνητικές επιδράσεις στο σώμα.

1. Η ζάχαρη επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος

1

Όταν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, η ζάχαρη συνδέεται χημικά με πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη που εξασφαλίζουν τη νεότητα του δέρματος.

  • Πρώτον, μια τέτοια αλληλεπίδραση καταστρέφει τις πρωτεΐνες (η καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης οδηγεί σε ξηρότητα και ρυτίδες στο δέρμα).
  • Δεύτερον, παράγει νέες και επιβλαβείς ουσίες. Για παράδειγμα, κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, ο οποίος αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα γήρανσης.

2. Η ζάχαρη επιδεινώνει τη φλεγμονή

2

Η ικανότητα της ζάχαρης να επιδεινώνει τη φλεγμονή σημαίνει ότι προάγει την εμφάνιση σπυριών και ρυτίδων στο δέρμα σας. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως η αρθρίτιδα.

Ακόμη και όταν πίνουμε τσάι με ζάχαρη για να θεραπεύσουμε ένα κρύωμα, η ζάχαρη γίνεται έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια σε έναν λαιμό που έχει ήδη φλεγμονή. Επομένως, αποδεικνύεται ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν είναι απλώς άχρηστες αλλά και επιβλαβείς.

2. Η ζάχαρη προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα

3

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, οι γιατροί πίστευαν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν μειώνοντας την κατανάλωση λιπών που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η ζάχαρη θεωρήθηκε λιγότερο επικίνδυνη από τα ζωικά λίπη και οι άνθρωποι οδηγούνταν σε δίαιτες χωρίς λίπος αλλά δεν έκοβαν τα γλυκά.

Τον 21ο αιώνα, η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσφυση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων που έχουν ήδη υποστεί βλάβη από τη ζάχαρη.

4. Η ζάχαρη κυριολεκτικά οδηγεί στην τρέλα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη μειώνει το επίπεδο ορμονών του BDNF, το οποίο παρεμποδίζεται σε άτομα με κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Άλλες μελέτες υποδηλώνουν ότι η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το άγχος (που προσπαθούμε να πολεμήσουμε τρώγοντας κάτι γλυκό – η ειρωνεία είναι μεγάλη).

Και ένα πείραμα έδειξε, ότι οι αρουραίοι έγιναν πολύ πιο ηλίθιοι εξαιτίας της ζάχαρης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη βλάπτει τα κύτταρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μάθηση και τη μνήμη.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: