5 φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τα ποσοστά σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας και να νιώσετε ευτυχισμένοι. - Fanpage

5 φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τα ποσοστά σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας και να νιώσετε ευτυχισμένοι.

Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία που βοηθά στην αναμετάδοση σημάτων από μια περιοχή του εγκεφάλου σε μια άλλη, ενεργώντας ως νευροδιαβιβαστής. Επηρεάζει μια ποικιλία ψυχολογικών και σωματικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης, της σεξουαλικής επιθυμίας, της όρεξης, του ύπνου, της μνήμης, της μάθησης, της ρύθμισης της θερμοκρασίας και ακόμη και ορισμένων συμπεριφορών.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι μια ανισορροπία στα επίπεδα σεροτονίνης μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση, οδηγώντας σε ψυχαναγκαστική διαταραχή, άγχος, πανικό, υπερβολικό θυμό ή κατάθλιψη.

Η αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης σχετίζεται με θετική αύξηση της διάθεσης και της συμπεριφοράς και δεν χρειάζεστε αντικαταθλιπτικά ή άλλα φαρμακευτικά προϊόντα για να το πετύχετε! Είναι εξ ολοκλήρου δυνατό να αυξήσετε φυσικά αυτή τη ζωτική χημική ουσία του εγκεφάλου για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να είναι υγιής και δυνατός.

Εδώ είναι πέντε τρόποι για να ενισχύσετε τη σωματική και ψυχική υγεία σας, αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας:

1. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες Β

Η βιταμίνη Β6 βοηθά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη λειτουργία του εγκέφαλου. Για εκείνους που είναι επιρρεπείς στο στρες, φροντίζοντας να πάρουν αρκετή βιταμίνη Β, μπορεί να έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα άγχους. Η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 είναι αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής, οι ενήλικες που είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη ή είχαν παρουσιάσει συμπτώματα όπως η κατάθλιψη, βελτιώθηκαν μετά την εισχώρηση στη διατροφή τους οι βιταμίνες Β. Φροντίζοντας να πάρετε Β Βιταμίνες στη διατροφή σας μπορεί να σας κρατήσει ευτυχισμένους και υγιείς.

1

2. Δοκιμάστε το αμινοξύ 5-HTP

Η 5-ΗΤΡ ή η 5-υδροξυτρυπτοφάνη είναι ένα φυσικώς απαντώμενο αμινοξύ που εξάγεται από τους σπόρους ενός ξύλινου αναρριχητικού θάμνου που προέρχεται από τη Δυτική Αφρική και ονομάζεται φυτό Griffonia simplicifolia. Μετατρέπεται σε σεροτονίνη με τη βοήθεια της βιταμίνης Β6 και έχει βρεθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και της υπέρτασης. Απλά φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε την λήψη του.

3. Απολαύστε το φως του ηλίου

Όταν είστε εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου (ακόμα και στο φως της μέρας, ακόμα και αν είναι μια συννεφιασμένη ή κρύα μέρα), ο εγκέφαλος αρχίζει να παράγει περισσότερη βιταμίνη D και σεροτονίνη ως απόκριση. Επομένως, κάντε συνήθεια σας το καθημερινό περπάτημα για 10- 20 λεπτά. Θα συνειδητοποιήσετε επίσης ότι αυτά τα λεπτά θα σας είναι πολύτιμα, γιατί θα βρίσκετε την ευκαιρία να αναλογιστείτε και να προσχεδιάσετε την υπόλοιπη μέρα σας.

2

4. Ευεργετικό μασάζ

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το μασάζ βοηθά πολύ τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους μύες μας, πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό το είδος θεραπευτικού αγγίγματος έχει άμεση επίδραση στα επίπεδα σεροτονίνης. Αυτό το πλεονέκτημα προέρχεται από το γεγονός ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες που μπλοκάρει τον εγκέφαλό σας από το να παράγει τη σωστή ποσότητα σεροτονίνης. Για την ακρίβεια, έρευνες υποδεικνύουν ότι μια μείωση της κορτιζόλης προκαλεί και μια πολύ καλύτερη διάθεση.

5. Διαλογισμός

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συχνή πρακτική του διαλογισμού αποτελεί έναν καταπληκτικό τρόπο διατήρησης των σωστών επιπέδων σεροτονίνης. Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν δεκάδες έμπιστες έρευνες που αποδεικνύουν τη σύνδεση ανάμεσα στο διαλογισμό και στη ψυχική υγεία, οπότε έχετε και πολλούς λόγους για να βάλετε αυτή τη συνήθεια στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεο.

Credit: DavidWolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: