5+1 Πρόωρα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στις γυναίκες. Μεγάλη προσοχή στο τελευταίο! - Fanpage

5+1 Πρόωρα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στις γυναίκες. Μεγάλη προσοχή στο τελευταίο!

Τα εμφράγματα είναι μία από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στο σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια συνήθως περνάει απαρατήρητη από τους ανθρώπους. Ωστόσο, πριν την τραγωδία, το σώμα στέλνει κάποια μηνύματα που δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει. Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, εκδηλώνονται διαφορετικά στους άνδρες και τις γυναίκες. Παρακάτω θα βρείτε τις 6 ενδείξεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

1. Πόνος στην πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι και τους ώμους

Αυτά τα σημάδια μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή σχετίζεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα και όχι στον αυχένα ή τη γνάθο. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή ξαφνικός. Μπορεί ακόμη και να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, αμέσως μόλις παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα.

2. Δυνατός πόνος στο στομάχι, αρρώστια

Μερικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής που πλησιάζει, μοιάζουν με σημάδια δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρας. Μερικές φορές, οι γυναίκες αισθάνονται πίεση στην κοιλιακή τους περιοχή, η οποία παρομοιάζεται με «ελέφαντα που έχει καθίσει στο στομάχι τους.»

3. Κρύος ιδρώτας

Ο κρύος ιδρώτας, είναι ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα των γυναικών. Μπορεί να φαίνεται ότι συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το άγχος. Ωστόσο, εάν δεν έχετε παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα πριν, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

4. Δυσκολία στην αναπνοή και ζαλάδα

Τα προβλήματα αναπνοής χωρίς προφανή λόγο, είναι οι πιστοί σύντροφοι μιας καρδιακής προσβολής, ειδικά αν συμβαδίζουν και με κάποιο άλλο σύμπτωμα. Οι γυναίκες που επέζησαν, δήλωσαν ότι αισθάνονταν σαν να είχαν τρέξει μαραθώνιο, αν και δεν είχαν κουνηθεί καν.

5. Αυξημένη κόπωση

Αν ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανάπαυση, αισθάνεστε υπερβολική κόπωση και δεν μπορείτε να εκτελέσετε απλές ενέργειες (για παράδειγμα να πάτε στο μπάνιο), αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα και ένας λόγος για να δώσετε προσοχή στην κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

6. Πίεση και πόνος στο στήθος

Πόνος στο στήθος, δυσφορία, κάψιμο, αίσθημα πίεσης στο στήθος – όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο σας. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του στήθους, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Σημείωση: Αυτά τα σημάδια δεν εγγυώνται πρόωρη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχετε τον εαυτό σας!

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: