5+1 Σημάδια στο σώμα που νομίζετε ότι είναι ακίνδυνα, αλλά αν τα έχετε πρέπει να πάτε κατευθείαν στον γιατρό! - Fanpage

5+1 Σημάδια στο σώμα που νομίζετε ότι είναι ακίνδυνα, αλλά αν τα έχετε πρέπει να πάτε κατευθείαν στον γιατρό!

Όλοι γνωρίζουμε τους θρόμβους αίματος που εμφανίζονται με τη μορφή μώλωπα ή ξηρού δέρματος: είναι ενοχλητικοί, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ γι’ αυτούς.

1

Αλλά μερικοί θρόμβοι μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα. Εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα, ίσως είναι καλό να προγραμματίσετε σύντομα ένα check-up.

1. Οίδημα ή διόγκωση ενός άκρου

Μέσα στο πρήξιμο μπορεί να υπάρξει θρόμβωση φλέβας ή θρόμβος, που μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία, να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου που λαμβάνουν τα βασικά όργανα και να προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

2

2. Πόνος στα πόδια

Αυτό είναι συχνά ένα σημάδι θρόμβωσης, ειδικά όταν ο πόνος δίνει την αίσθηση κράμπας.

3

3. Κόκκινες λωρίδες στο δέρμα

Ο μώλωπας ή η κηλίδα που σχηματίζεται μετά από μια περικοπή, είναι επίσης μια μορφή θρόμβου του αίματος. Αλλά αν δείτε κόκκινες ρίγες στο δέρμα σας κατά μήκος των φλεβών σας, δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση. Αν οι λωρίδες είναι ζεστές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

4

4. Πόνοι στο στήθος κατά την βαθιά αναπνοή

Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη θρόμβου αίματος στους πνεύμονες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή. Αν σας είναι επώδυνο το να αναπνέετε, είναι καλό να το ελέγξετε γρήγορα.

5. Δύσπνοια

Αν σας είναι δύσκολο να αναπνεύσετε βαθιά, αυτό μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη θρόμβου αίματος στους πνεύμονες. Η αίσθηση φτερουγίσματος στο στήθος ή η ζαλάδα, δείχνουν ότι πρέπει να το ελέγξετε.

5

6. Ανεξήγητος βήχας

Εάν βήχετε ξαφνικά, χωρίς να έχετε κάποιο κρύωμα ή κάποιο άλλο λογικό λόγο να βήχετε, ελέγξτε το καρδιακό σας ρυθμό. Εάν είναι ασυνήθιστος (και φυσικά αν συνδυάζεται με οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα), καλέστε το γιατρό σας.

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: