7 Θαυματουργές Τροφές που θα σας Βοηθήσουν να Χάσετε τα Περιττά Κιλά και να Αδυνατίσετε με Φυσικό Τρόπο. Η 2η είναι Χρυσός! - Fanpage

7 Θαυματουργές Τροφές που θα σας Βοηθήσουν να Χάσετε τα Περιττά Κιλά και να Αδυνατίσετε με Φυσικό Τρόπο. Η 2η είναι Χρυσός!

Είναι εύκολο να κολλήσεις στην ιδέα ότι πρέπει να τρως λιγότερο για να χάσεις κιλά. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η λύση. Αλλά είναι λίγο παραπλανητικό. Δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες όσον αφορά την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο κομμάτι περιλαμβάνει την κατανάλωση των σωστών τροφών που θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Ας δούμε 7 τέτοιες τροφές!

1. Έλαιο καρύδας

23

Μην σας μπερδεύει το γεγονός ότι το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε λίπη. Δεν είναι τα ίδια με αυτά που βρίσκετε σε ένα cheeseburger. Όχι, το έλαιο καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας, τα οποία το σώμα δεν αποθηκεύει αποτελεσματικά. Αντί γι’αυτό, τα μεταβολίζει σε κετόνες – ένα συστατικό χρήσιμο στην απώλεια βάρους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας μπορεί να προκαλέσουν και αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας κατά 5%, βοηθώντας σας να κάψετε 120 επιπλέον θερμίδες καθημερινά.

2. Πατάτες24

Αφήστε κάτω τις τηγανητές πατάτες. Δεν αναφερόμαστε σε αυτές εδώ. Μιλάμε για τις βραστές ή ψητές πατάτες. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν 38 τρόφιμα, ανάμεσα τους το καστανό ρύζι και το ψωμί ολικής άλεσης, βρήκαν ότι οι βραστές ή ψητές πατάτες μας κάνουν να νιώθουμε πιο γεμάτοι.

Με άλλα λόγια, φάτε μια βραστή ή ψητή πατάτα αν δεν θέλετε να πέσετε με τα μούτρα σε κάτι άλλο. Σαν μπόνους, οι πατάτες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες που θα σας δώσουν ενέργεια για να σηκωθείτε και να γυμναστείτε. Επιλέξτε βιολογικές πατάτες!

3. Καφεΐνη

25

Έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι μόλις 100 mg καφεΐνης (ένα φλιτζάνι περιέχει 95 mg) αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό κατά 3-4%. Αυτό το ποσοστό αυξάνει την θερμογένεση – την θερμότητα του σώματος – μια διαδικασία που καίει λίπος. Εκτιμάται ότι η καφεΐνη βοηθά να χάσουμε 150 επιπλέον θερμίδες τη μέρα.

4. Ξίδι μηλίτη

Σε μια έρευνα του 2009, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωναν 1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι μηλίτη τη μέρα παρουσίασαν μείωση στην συσσώρευση λίπους. Αυτό συνέβη χάρη στο οξικό οξύ του ξιδιού. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τα άτομα τα οποία καταναλώνουν ξίδι μηλίτη με κάθε γεύμα τρώνε 200-275 λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα.

5. Καυτερές πιπεριές

26

Εδώ και χρόνια οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η καψαϊκίνη – το ενεργό συστατικό των καυτερών πιπεριών – ενισχύει την θερμογένεση. Αυτή είναι η φυσική διαδικασία καύση λίπους. Πρόσφατα, όμως, ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη επίσης προλαμβάνει την μελλοντική αύξηση βάρους – και είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια εγχείρηση. Η καψαϊκίνη ρυθμίζει τα γονίδια βάρους του σώματος.

6. Τόνος

Ένα φλιτζάνι τόνος περιέχει 39 γραμμάρια πρωτεΐνης. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Έρευνες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σε σημείο να καίει 260 επιπλέον θερμίδες τη μέρα.

Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες βοηθά τις γυναίκες να καταναλώνουν 441 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, με αποτέλεσμα να χάνουν μισό κιλό την εβδομάδα – απλά τρώγοντας. Ωστόσο, προσέξτε τι τόνο αγοράζετε.

7. Αβγά

xamosssss

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές έβαλαν τους συμμετέχοντες να αντικαταστήσουν το πρωινό κουλούρι τους με ίση ποσότητα αβγών. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν πιο ικανοποιημένοι, κάτι που φαίνεται στο γεγονός ότι έφαγαν 400 θερμίδες λιγότερες σε 36 ώρες.

Τα αβγά επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι όλα τα οφέλη που αναφέραμε προηγουμένως ισχύουν και εδώ. Επιλέξτε βιολογικά αβγά ελευθέρας βοσκής από τοπικούς παραγωγούς για καλύτερη ποιότητα.

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: