7 Μικρά Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας για να νιώσετε ξανά υγιείς και ευτυχισμένοι! Προσοχή στο 4ο! - Fanpage

7 Μικρά Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας για να νιώσετε ξανά υγιείς και ευτυχισμένοι! Προσοχή στο 4ο!

Ή τώρα ή ποτέ. Πρέπει να παίρνουμε την υγεία μας σοβαρά. Δοκιμάστε το μια μέρα: επικεντρωθείτε στον εαυτό σας μια ολόκληρη μέρα με πολλούς τρόπους ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας χωρίς να κάνετε πολλά. Κανείς δεν υπόσχεται ότι αυτή η λίστα θα σας εξηγήσει ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για την υγιεινή ζωή.

Απλά αποτελεί σημείο έναρξης στο ταξίδι αυτό που επιλέξατε να συμμετάσχετε. Όσον αφορά την προσωπική μας φροντίδα, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ότι πρέπει να διατηρούμε το σώμα μας υγιές. Πρέπει να καταλάβετε όμως ότι και η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη.

Το μυαλό μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση, όπως και το σώμα, για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Πολλοί ψυχολόγοι λένε ότι αν κανείς δεν δίνει βάση στις καθημερινές του συνήθειες, τείνει να κολλάει στα συναισθήματα του, το οποίο γενικά οδηγεί σε δυσπροσαρμοστικές σκέψεις.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 βασικές συνήθειες που πρέπει να προσέχετε καθημερινά, ώστε να ζείτε πιο υγιεινά.

1. Πιείτε περισσότερο νερό

23

Είμαστε σίγουροι ότι το έχετε ξανακούσει αυτό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό. Σύμφωνα με μια έρευνα, το σώμα μας αποτελείται από 60% νερό και στην ουσία χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Οι περισσότεροι πόνοι μπορεί να είναι σύμπτωμα του ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

2. Γυμναστείτε

24

Το ακούτε σε όλη σας την ζωή. Η γυμναστική είναι η πρώτη λογική λύση αν δεν αισθάνεστε καλά σωματικά. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι η άσκηση επίσης βοηθά και στην πνευματική υγεία. Η γυμναστική μας βοηθά να ξεχαστούμε και να χαλαρώσουμε. Αν δεν μένετε κοντά σε κάποιο γυμναστήριο, φτιάξτε το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι.

3. Κάντε διαλογισμό

25

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι ο διαλογισμός βοηθά στην ρύθμιση του στρες και στην ανακούφιση του άγχους. Ο Darren Pierre λέει ότι κάποιοι θεωρούν τον διαλογισμό μέρος της γιόγκα, ενώ άλλοι διαλογίζονται για να νιώσουν την ηρεμία που επιφέρει η προσευχή. Μπορείτε να βρείτε τι ταιριάζει στον εαυτό σας και να αρχίσετε να ακούτε πιο προσεκτικά την φωνή μέσα σας.

Ο διαλογισμός αυξάνει το νόημα της ζωής, την κοινωνική υποστήριξη και το εύρος προσοχής, ενώ μειώνει τον θυμό και την κούραση. Επίσης, αυξάνει το αίσθημα ευημερίας, το οποίο είναι σημαντικό για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

4. Δώστε χρόνο σε φίλους και οικογένεια

26

Ο Daniel Gilbert, ειδικός από το Harvard, είπε ότι ο χρόνος που περνάμε με φίλους και οικογένεια είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές χαράς στην ζωή. Το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης κάνει τις γνωστικές ικανότητες να φθίνουν και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία. Το κλειδί για να είστε υγιείς είναι να είστε χαρούμενοι.

Η μοναξιά έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, διαβήτη ή εγκεφαλικό. Οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο και έχουν πιο γεμάτη ζωή λένε ότι δίνουν μεγάλη έμφαση στην κοινωνική ζωή, μεγαλύτερη ακόμη και από την άσκηση.

5. Κοιμηθείτε

Sleeping

Ο ύπνος είναι κάτι που δεν μπορείτε να παραλείψετε. Όσο πιο μεγάλη έλλειψη ύπνου έχετε, τόσο πιο δύσκολο θα σας είναι να νιώσετε ευτυχισμένοι. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε αν δεν κοιμάστε αρκετά. Θα αρχίσετε να χάνετε ακόμα και την ικανότητα σας να ακολουθείτε τις υπόλοιπες υγιεινές σας συνήθειες.

Οι σύντομοι ύπνοι είναι επίσης τέλειοι. Αυξάνουν την επίδοση και την εγρήγορση όταν είστε στην δουλειά. Επίσης, βελτιώνουν την ικανότητα μάθησης και διώχνουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα και ενισχύουν τα θετικά. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να βάλετε ένα πρόγραμμα στον ύπνο σας.

6. Γιορτάστε τα μικροπράγματα

Excitement

Γιορτάστε τα μικροπράγματα, ό,τι πάει καλά στην ζωή σας, όσο μικρά κι αν φαίνονται. Όταν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, παραμένουμε υγιείς. Αξίζει να γιορτάσετε ακόμα και το ότι το γεύμα σας έφτασε στην ώρα του στο εστιατόριο. Βρείτε δικαιολογίες για να είστε χαρούμενοι. Θα σας βοηθήσει να είστε πιο υγιείς και θα σας δώσει ώθηση να δουλέψετε πιο σκληρά.

7. Διορθώστε την στάση του σώματος σας

29

Οι γονείς σας είχαν δίκιο όταν σας έλεγαν να στέκεστε ίσια. Μια άσχημη στάση σώματος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα ενέργειας και την διάθεση, ενώ μια καλή στάση μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο θετικοί και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση σας. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για να ζείτε πιο υγιεινά είναι πως ό,τι κάνετε επηρεάζει όλες τις πλευρές της ζωής σας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας προς το καλύτερο, πρέπει απλά να βελτιώσετε την αποδοτικότητα σας. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να είστε ευτυχισμένοι.

Μην χάνετε το κίνητρο σας, όποιο εμπόδιο κι αν συναντήσετε.

Credit: wittyfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: