7 Ξεκάθαρα Σημάδια ότι Χρειάζεται οπωσδήποτε να Κάνετε ένα Διάλειμμα. Μεγάλη Προσοχή στο #3! - Fanpage

7 Ξεκάθαρα Σημάδια ότι Χρειάζεται οπωσδήποτε να Κάνετε ένα Διάλειμμα. Μεγάλη Προσοχή στο #3!

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάνοντας το σώμα και το μυαλό μας να αντιδρούν με διάφορους τρόπους. Διαβάστε παρακάτω, το πώς κάποια «μικρά συμπτώματα» μας επηρεάζουν!

Συμπτώματα και διορθωτικά μέτρα

1. Αλλαγή βάρους

Μήπως κερδίζετε και χάνετε βάρος συνεχώς, σε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια βάση; Το άγχος θα μπορούσε να είναι ο κύριος ένοχος. Σύμφωνα με μελέτη, η αύξηση του βάρους και το άγχος πάνε μαζί. Ωστόσο, η υπερβολική πίεση μπορεί επίσης να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα στο σώμα σας, προκαλώντας την απώλεια βάρους.

Ίσως να επικεντρώνεστε πάρα πολύ στο αγχωτικό θέμα που σας απασχολεί ή ίσως η απλή σκέψη της αγχωτικής κατάστασης να σας κάνει να νιώθετε άρρωστος. Να θυμάστε ότι πρέπει να τρώτε υγιεινά! Ο σεφ Marshall O’Brian, συνιστά να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο (πλούσιο στα πράσινα φύλλα), κάλιο (αβοκάντο) και βιταμίνη C (πορτοκάλια) καθώς και άπαχο κρέας (γαλοπούλα) για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του στρες.

Λύσεις: Εάν τηρήσετε ένα πλάνο γεύματος και αν τρώτε τρόφιμα με βιοτίνη, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το να πάρετε ή να χάσετε κιλά. Τα smoothies και τα τσάι, θα σας κρατήσουν ενεργοποιημένους και θα σας κάνουν να σκέφτεστε θετικά.

2. Απώλεια μαλλιών

1

Εάν έχετε παρατηρήσει μια επιπλέον πτώση των μαλλιών σας και δεν ξέρετε ποια είναι η πραγματική αιτία, μόλις βρέθηκε η απάντησή σας. Το άγχος έχει βρεθεί ότι επηρεάζει ιδιαίτερα τον κύκλο της υγιούς τριχοφυΐας, όπως αποδείχθηκε από τους Arck et al στη μελέτη τους σχετικά με το πόσο οι αγχωτικοί παράγοντες επηρεάζουν τα μαλλιά.

https://youtu.be/H_eYKy4o-z0

3. Προβλήματα ύπνου

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι αρκετά φυσιολογικό το να βλέπετε εφιάλτες ή να μην μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα τη νύχτα. Ωστόσο, αυτό που δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι το υπερβολικό άγχος είναι ο λόγος που το προκαλεί αυτό. Η συνεχής σκέψη για κάτι λίγο πριν κοιμηθείτε, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές και τρομακτικά όνειρα. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος επηρεάζει τον ύπνο, δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει για το σώμα, ώστε να χαλαρώσει και να ανακουφίσει το σώμα σας από το άγχος.

Λύσεις: Προσπαθήστε να ταξιδέψετε σε μια άλλη εποχή ή τόπο, απλώς φανταστείτε ένα διαφορετικό σενάριο ζωής. Θα μπορούσατε επίσης να κατεβάσετε μια εφαρμογή βελτίωσης του ύπνου, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας ή να δοκιμάσετε κάποιο ποτό που ενισχύει τον ύπνο, προτού κοιμηθείτε.

4. Σκέφτεστε πάρα πολύ τη δουλειά και τις ανησυχίες σας

Απλά πάρτε ένα λεπτό και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί, να επικεντρωθεί στο πρώτο πράγμα που του έρχεται. Έχει επικεντρωθεί σε μια πτυχή της δουλειάς σας; Ένα έργο που αναμένεται σύντομα ή ένα συγκεκριμένο άτομο με το οποίο εργάζεστε; Χωρίς να το καταλαβαίνετε, μπορεί να έχετε πάθει υπερφόρτωση άγχους λόγω της καριέρας σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, η υπερβολική συγκέντρωση στην εργασία συνδέεται με τα αυξημένα επίπεδα άγχους, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν «αυξημένο κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου».

Η συνεχής σκέψη για αγχωτικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσει ανησυχία. Το σώμα αδυνατεί να χαλαρώσει και να ηρεμήσει, γιατί ο εγκέφαλός σας πηγαίνει με 100 μίλια/ώρα.

Λύσεις: Πάρτε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε το μυαλό σας, δοκιμάστε το διαλογισμό! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καθαρίσετε το μυαλό σας από αγχωτικά προβλήματα και να ζήσετε στο τώρα.

5. Εναλλαγές διάθεσης

2

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών σας σε ακραίες καταστάσεις και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ανάπτυξη σοβαρών διαταραχών όπως: διαβήτη, ασθένεια του Graves και προβλήματα γονιμότητας.

Αυτές οι αλλαγές στη διάθεση μπορεί επίσης να επηρεάσουν και τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, να τους απομακρύνετε ή να τους κάνετε να σκέφτονται δύο φορές αν θα σας μιλήσουν. Αρχίστε να έχετε επίγνωση των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει η διάθεσή σας στους άλλους και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο πώς να έχετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη αντίδραση με τους άλλους ανθρώπους.

6. Σωματικοί πόνοι

3

Αισθάνεστε πόνους σε όλο σας το σώμα; Έχετε επίπονους πονοκεφάλους που επιμένουν; Τότε σταματήστε αυτό που κάνετε τώρα και πάρτε ένα λεπτό για να αξιολογήσετε τα επίπεδα του άγχους σας.

Λύσεις: Τα μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε. Το λάδι λεβάντας στο μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε. Επίσης, η μυρωδιά διαφορετικών ελαίων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους σας.

7. Πεσμένη λίμπιντο

Η λίμπιντο σας θα μπορούσε να μειωθεί εξαιτίας των υπερβολικών επιπέδων ορμονών που σχετίζονται με το άγχος, καταστρέφοντας την επιθυμία σας και καθιστώντας σας ανίκανο να αισθανθείτε οικεία με κάποιο άλλο άτομο.

Λύσεις: Η λίμπιντο μπορεί να επηρεαστεί από τη διατροφή σας. Καταναλώστε τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Μειώσετε τα επίπεδα του στρες σας, αυξάνοντας την υγεία του μυαλού και του σώματός σας. Κάντε ένα βήμα πίσω, απολαύστε τη ζωή και χαλαρώστε….

Credit: Theheartysoul

Αφήστε το σχόλιο σας: