8 Σημάδια-Καμπανάκια στο Σώμα σας που Φανερώνουν ότι Χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση. Μεγάλη προσοχή στο 7ο! - Fanpage

8 Σημάδια-Καμπανάκια στο Σώμα σας που Φανερώνουν ότι Χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση. Μεγάλη προσοχή στο 7ο!

Οι περισσότεροι από μας αρχίζουμε να ονειρευόμαστε τις επόμενες διακοπές μας από την πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή στην εργασία, και αυτό είναι φυσιολογικό. Η εργασία είναι συχνά μια αγχώδης κατάσταση που υποσυνείδητα καταπολεμάμε όλη την ώρα. Ωστόσο, υπάρχουν φυσικά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει πραγματικά να κάνουμε ένα διάλειμμα.

1. Κεφαλαλγία

1

Το σώμα σας θα μπορούσε να στέλνει σήμα ότι χρειάζεται ξεκούραση, αν αισθάνεστε δυσφορία στο κεφάλι σας. Πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας οδηγεί συχνά σε μέτριους έως σοβαρούς πόνους στο κεφάλι, τον αυχένα και τα μάτια.

Επιπλέον, υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις ημικρανίας.

2. Προβλήματα πέψης

2

Όταν το μυαλό σας λειτουργεί σε μεγάλη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πεπτικό σας σύστημα υποφέρει περισσότερο. Στην πραγματικότητα, βυθίζεται σε μια κατάσταση σοκ.

Η πιο κοινή συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου που σχετίζεται με προβλήματα εκκένωσης και πόνους σε διαφορετικές περιοχές του στομάχου.

3. Συχνά κρυολογήματα

3

Το άγχος αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, επιταχύνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό και η αυξημένη αρτηριακή πίεση μαζί μπορούν να προκαλέσει προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα, που μπορεί να οδηγεί σε συχνά κρυολογήματα.

4. Ασυνέπεια σωματικού βάρους

4

Το έντονο άγχος συχνά οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό προκαλείται από την αύξηση της ορμόνης κορτιζόλης, που σας κάνει να θέλετε να φάτε περισσότερο. Η συσσώρευση απλών υδατανθράκων στα γεύματα σας, οδηγεί επίσης σε υπερβολικό βάρος.

5. Στομαχόπονος

5

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι το πεπτικό σας σύστημα υποφέρει όταν είστε αγχωμένοι, έτσι ο στομαχόπονος και η ναυτία μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα έλλειψης ξεκούρασης.

6. Κόπωση

6

Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε, και πάντα αγωνίζεστε για να μην αποκοιμηθείτε όρθιοι, τότε να έχετε υπόψη ότι η συνεχής κόπωση είναι επίσης ένα σημάδι της πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας.

7. Πόνος στο στήθος

7

Οι πόνοι στο στήθος που προκαλούνται από το στρες συχνά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την καρδιά και είναι καθαρά νευρολογικής προέλευσης. Αν βιώνετε συχνά οξείς πόνους στο στήθος σας , δοκιμάστε πρώτα να χαλαρώσετε.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι το στρες μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν υποψιάζεστε προβλήματα με την καρδιά.

8. Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα

8

Ο εγκέφαλος παύει να παράγει αρκετές χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη σεξουαλική λίμπιντο, σε τέτοιο βαθμό που ένα άτομο μπορεί να χάσει κάθε επιθυμία να κάνει έρωτα.

Αν εσείς ή ο σύντροφός σας αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, να θυμάστε ότι μια καλή ανάπαυση μπορεί να αναζωογονήσει τα πράγματα ξανά.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: