8 Καθημερινές δουλειές που κάνουν όλες οι νοικοκυρές και καταστρέφουν την σπονδυλική τους στήλη. - Fanpage

8 Καθημερινές δουλειές που κάνουν όλες οι νοικοκυρές και καταστρέφουν την σπονδυλική τους στήλη.

Η σπονδυλική στήλη είναι το στήριγμα του σώματος. Είναι σημαντικό να την φροντίζετε πάντα.

Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις καθημερινές δραστηριότητες που μπορεί να κάνουν κακό στην σπονδυλική στήλη και τρόπους για να το αποφύγετε:

8. Πλύσιμο των δοντιών

Όταν στεκόμαστε, η πίεση στην σπονδυλική στήλη είναι πολύ μεγαλύτερη παρά όταν περπατάμε για ώρα. Αν πρέπει να στέκεστε πολλές ώρες τη μέρα, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να μετριάσετε την αρνητική επίδραση.

Πώς να το αποφύγετε: Όταν πλένετε τα δόντια σας, γείρτε στον τοίχο ή τον νιπτήρα με το χέρι που δεν χρησιμοποιείτε.

1

7. Πλύσιμο πιάτων

Όταν πλένουμε τα πιάτα, συνήθως στεκόμαστε μισογερμένοι με τα χέρια να καταπονούνται. Γι’αυτό και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι του θωρακικού τμήματος κουράζονται γρήγορα, κάτι που οδηγεί σε πόνο στις ωμοπλάτες.

Πώς να το αποφύγετε: Βάλτε μια καρέκλα κάτω από το γόνατο όταν πλένετε τα πιάτα, για να μειώσετε την πίεση.

2

6. Άλλαγμα ρόδας

Όποιος έχει αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το έχει περάσει αυτό.

Πώς να το αποφύγετε: Μην σκύβετε πάνω από την ρόδα. Καθίστε στο πάτωμα δίπλα στην ρόδα ώστε τα μάτια σας να είναι στο ίδιο ύψος με τον λασπωτήρα.

3

5. Κουβάλημα σακούλων

Παρ’όλο που οι πλαστικές σακούλες δεν είναι καλές για το περιβάλλον, μην αποφεύγετε να παίρνετε και δεύτερη σακούλα, ώστε να ανακουφίσετε την σπονδυλική σας στήλη από την πίεση.

Πώς να το αποφύγετε: Να θυμάστε ότι πρέπει να σηκώνετε τα βαριά αντικείμενα με τα γόνατα λυγισμένα. Για τις περισσότερες γυναίκες, τα βαριά αντικείμενα είναι γύρω στα 2 κιλά, ενώ για τους άντρες γύρω στα 5. Πάντα να κουβαλάτε τις σακούλες με το βάρος ίσα κατανεμημένο και στα δύο χέρια.

4

4. Σφουγγάρισμα

Καθαρίζουμε το σπίτι αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα πόδια, τα χέρια και η πλάτη μας καταπονούνται από αυτές τις εργασίες.

Πώς να το αποφύγετε: Μην καθαρίζετε το πάτωμα με τα χέρια, προτιμήστε μια σφουγγαρίστρα.

5

3. Δέσιμο παπουτσιών

Ό,τι κάνουμε σκυμμένοι βλάπτει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Λόγω της συνεχούς πίεσης, τα θρεπτικά συστατικά φεύγουν από την σπονδυλική στήλη και γίνεται επίπεδη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έντονους πόνους. Τα θρεπτικά συστατικά ανανεώνονται μόνο όταν το σώμα αισθάνεται άνετα – για παράδειγμα, όταν κοιμόμαστε. Έτσι πρέπει να προσέχουμε την πλάτη μας κατά την διάρκεια της μέρας.

Πώς να το αποφύγετε: Σας συνιστούμε να δένετε τα παπούτσια σας καθιστοί με το πόδι σηκωμένο. Μην σκύβετε.

6

2. Κουβαλώντας σακίδιο

Τα σακίδια πλάτης δεν αρέσουν και πολύ στους μαθητές. Τα παραγεμίζουμε, αλλά το βάρος και ο λάθος τρόπος που τα κουβαλάμε έχει αρνητική επίδραση στην σπονδυλική στήλη.

Πώς να το αποφύγετε: Τα σακίδια έχουν δύο ιμάντες για κάποιο λόγο. Χρησιμοποιήστε και τους δύο για να κατανείμετε ίσα το βάρος. Προτιμήστε τα σακίδια με φαρδείς και μαλακούς ιμάντες. Απορροφούν και μειώνουν την πίεση στον λαιμό και την σπονδυλική στήλη.

7

1. Σήκωμα βαριών αντικειμένων από ψηλά

Όταν πάτε να πάρετε κάτι που βρίσκεται ψηλά, η σπονδυλική σας στήλη τεντώνεται. Τώρα φανταστείτε τι συμβαίνει στους δίσκους όταν όλο το βάρος μιας βαλίτσας, ακόμη και άδειας, πέφτει πάνω τους σε μια στιγμή. Είναι σαν να πετάς τούβλο σε ένα μπαλόνι. Φυσικά, οι δίσκοι δεν σπάνε, αλλά οι επιπτώσεις μπορεί να είναι άσχημες.

Πώς να το αποφύγετε: Αν πρέπει να πάρετε κάτι από ψηλά, τότε πάρτε μια καρέκλα για να μειώσετε την πίεση. Ιδανικά, το βάρος θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του στήθους.

8

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: