9 εύκολες ασκήσεις γιόγκα για να ανακουφίσετε τον πόνο στη μέση σας, σε λιγότερο από 15 λεπτά. - Fanpage

9 εύκολες ασκήσεις γιόγκα για να ανακουφίσετε τον πόνο στη μέση σας, σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Έχουμε περίπου 40% πιθανότητες να βιώνουμε κάποιο πόνο στο ισχίο κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το ισχιακό νεύρο είναι το μακρύτερο νεύρο στο σώμα μας, που τρέχει από τη βάση της σπονδυλικής στήλης προς τα κάτω στους μυς των μηρών μέχρι το πόδι. Τα σημάδια της ισχιαλγίας μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα τσούξιμο ή μούδιασμα οπουδήποτε στους γλουτούς ή τα πόδια σας ή μπορεί να εκδηλωθεί ως έντονος πόνος σε αυτές τις περιοχές.

Η πάθηση μπορεί επίσης να προκαλέσει απροσδόκητη αδυναμία στα πόδια, μειωμένα αντανακλαστικά στον τένοντα και στο γόνατο και μειωμένη ευελιξία στους αστραγάλους σας. Ίσως το πιο συνηθισμένο είναι μια αίσθηση τσιμπήματος στο άκρο ή τα πόδια σας καθώς περπατάτε.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις γιόγκα που μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την ταλαιπωρία της ισχιαλγίας. Έχουμε επιλέξει εννέα από τις απλούστερες ασκήσεις που ακόμη και οι αρχάριοι θα είναι σε θέση να καταφέρουν.

1. Γύρισμα της μέσης

1

Η ευελιξία αυτής της θέσης είναι εκπληκτική. Μπορείτε να πάρετε ένα γρήγορο διάλειμμα από το γραφείο σας στην εργασία για να την κάνετε – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καρέκλα για να ανυψώσει το πόδι σας. Βεβαιωθείτε ότι γυρίζετε προς την κατεύθυνση του ανυψωμένου ποδιού σας.

2. Ανυψώστε το γόνατο.

2

Λυγίστε το ένα γόνατο προς το στήθος σας και πιάστε το γόνατό σας και με τα δύο χέρια. Αυξήστε αργά την τάση, για όσο αισθάνεστε ότι δεν πιέζεστε πολύ. Μείνετε εκεί για 20-30 δευτερόλεπτα με βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε, εναλλάσσοντας τα δύο πόδια.

3. Αναποδογυρίστε τα δάχτυλα του ποδιού

3

Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο και λυγίστε το ένα γόνατο προς το στήθος σας και αργά τεντώστε το γόνατο, ενώ φέρνεται το πόδι σας προς το μέρος σας. Μείνετε εκεί για 20-30 δευτερόλεπτα, παίρνοντας βαθιές ανάσες. Λυγίστε το γόνατο και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές, εναλλάσσοντας τα δύο πόδια.

4. Γύρισμα ποδιού

4

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε το ένα γόνατο πάνω από το άλλο πόδι, το οποίο θα πρέπει να κρατάτε ευθεία. Τοποθετήστε το πιο κοντινό σας χέρι στο λυγισμένο γόνατο και στη συνέχεια γυρίστε το πάνω μέρος του σώματος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

5. Τέντωμα ισχίου σε όρθια θέση

5

Αυτή είναι μια άσκηση που μπορεί να εκτελεστεί οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας ένα τραπέζι ή άλλη επιφάνεια στο ύψους του ισχίου. Τοποθετήστε το δεξί πόδι στο τραπέζι και σκύψτε προς τα εμπρός. Τώρα προσπαθήστε να έχετε τεντωμένο το πίσω πόδι σας στο έδαφος.

6. Απλή περιστροφή

6

Κάθισε στο πάτωμα. Διπλώστε το ένα πόδι πάνω από το άλλο και, στη συνέχεια, τραβήξτε το άλλο πόδι προς τα πίσω έτσι ώστε η φτέρνα του ποδιού σας να συναντά τους γλουτούς σας. Σε αυτή τη στάση, μπορείτε να ξεκινήσετε το τέντωμα, περιστρέφοντας το σώμα σας για να κοιτάξει προς την κατεύθυνση του πάνω ποδιού σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ευθεία πλάτη.

7. Θέση ορθή γωνία

7

Αν και βασική, αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική στάση όταν εκτελείται σωστά. Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας απλωμένα και τις παλάμες σας επίπεδες στο έδαφος δίπλα σας. Ανασηκώστε τα δάκτυλά σας προς το σώμα σας, τα πόδια σας ευθεία. Μείνετε σε αυτή την θέση όσο περισσότερο μπορείτε.

8. Σταθερό τέντωμα

8

Αυτή είναι μια άλλη καλή άσκηση για το τέντωμα του ισχίου. Προσπαθήστε να έχετε το ανυψωμένο πόδι σας στο ύψος του ισχίου και να κρατάτε τους γοφούς σας στραμμένους προς τα εμπρός. Κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πάνω. Για πιο δύσκολο τέντωμα, σκύψτε προς τα πάνω στο γόνατό σας, διατηρώντας την πλάτη και το πόδι σας τελείως ευθεία. Είναι σημαντικό το άνοιγμα του ισχίου να παραμένει σταθερό, οπότε αν χρειαστεί, μπορείτε να βάλετε μια ζώνη γύρω από τον ανυψωμένο μηρό σας και το άλλο σας πόδι.

9. Η στάση ξεκούρασης

9

Θα τελειώσουμε με κάτι εύκολο: ξαπλώστε στα γόνατά σας και καθώς βυθίζεστε προς τα εμπρός, τεντώστε απαλά τα χέρια σας μπροστά σας. Αυτή είναι μια φανταστική στάση που πρέπει να κάνετε στο τέλος κάθε μέρας καθώς τεντώνεται και ξεκουράζετε πλάτη και τα χέρια σας.
Η ισχιαλγία μπορεί να είναι οδυνηρή, ειδικά όταν υποφέρετε για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις απλές ασκήσεις γιόγκα καθημερινά για την ανακούφιση σας. Είναι καλύτερο να μένετε σε αυτές τις θέσεις για δέκα αναπνοές ή τριάντα δευτερόλεπτα και να επαναλάβετε τις ασκήσεις δυο φορές σε κάθε πόδι.

Ακόμα και αν επαναλάβετε κάθε σετ δύο φορές, θα χρειαστείτε μόνο περίπου δεκαέξι λεπτά για να τα ολοκληρώσετε όλα αυτά. Εάν αισθάνεστε πόνο, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Διαφορετικά, προχωρήστε απαλά και θα διαπιστώσετε ότι η γιόγκα έχει μια σειρά από οφέλη για την ευημερία σας.

Credit: RemedyDaily

Αφήστε το σχόλιο σας: