9 Σημαντικοί Λόγοι για να βάλετε το Καρπούζι στην καθημερινή διατροφή σας. Δείτε ΠΟΣΟ ωφέλιμο είναι για την Υγεία! - Fanpage

9 Σημαντικοί Λόγοι για να βάλετε το Καρπούζι στην καθημερινή διατροφή σας. Δείτε ΠΟΣΟ ωφέλιμο είναι για την Υγεία!

Κάθε μπουκιά καρπουζιού περιέχει μικροστοιχεία, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Αλλά λίγοι γνωρίζουν τις πραγματικές ωφέλειες του καρπουζιού. Έτσι αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε σε τι μας ωφελεί αυτό το γευστικό καλοκαιρινό φρούτο.

Οι παρακάτω 9 εικόνες θα σας πείσουν. Κάθε μία είναι ένας παραπάνω λόγος να αγαπήσετε παραπάνω το καρπούζι!

Καρδιά

1

Το λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που ωφελεί την καρδιά. Επιπλέον, το καρπούζι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων της χοληστερίνης

Δέρμα

2

Η βιταμίνη Α βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, να είναι απαλό και ενυδατωμένο

Νεφρά

3

Το καρπούζι έχει διουρητικές ιδιότητες. Βοηθάει τα νεφρά να αποβάλλει τις περιττές ουσίες, χωρίς να τα επιβαρύνει. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που έχουν προβλήματα με το ουροποιητικό σύστημα.

Μάτια

4

Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο καρπούζι, αποτρέπει μεταβολές στα φωτοευαίσθητα κύτταρα των οφθαλμών. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της βραδινής τύφλωσης, που μερικές φορές παρουσιάζεται σε μεγάλη ηλικία.

Προστάτης

5

Η βιταμίνη Α που περιέχεται στο καρπούζι, αποτρέπει μεταβολές στα φωτοευαίσθητα κύτταρα των οφθαλμών. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της βραδινής τύφλωσης, που μερικές φορές παρουσιάζεται σε μεγάλη ηλικία.

Προστάτης

Σύμφωνα με μελέτες, το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη και την ανδρική στειρότητα.

Κυκλοφορικό σύστημα

6

Χάρη στην ιδανική αναλογία νατρίου και μαγνησίου εξισορροπείται η φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Μυς

7

Στο καρπούζι περιέχεται το αμινοξύ L-κιτρουλλίνη, που είναι ωφέλιμο για τους μυς. Ο Δρ. Joseph Mercola ανακάλυψε ότι η κατανάλωση χυμού καρπουζιού πριν γυμναστική μειώνει τους μυϊκούς πόνους που εμφανίζονται την επόμενη μέρα μετά από έντονη άσκηση.

Πνεύμονες

8

Η βιταμίνη C και άλλα στοιχεία που περιέχονται στο καρπούζι βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στο άσθμα.

Οστά

9

Το καρπούζι βοηθά στην πρόληψη των εύθραυστων οστών και των αρθρώσεων, χάρη στην ύπαρξη του νατρίου και του λυκοπενίου.

Credit: adme.ru

Αφήστε το σχόλιο σας: