9 Κρίσιμα συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που καταστρέφουν την εμφάνισή μιας γυναίκας - Fanpage

9 Κρίσιμα συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που καταστρέφουν την εμφάνισή μιας γυναίκας

Πόσα πολλά πράγματα στο σώμα μας εξαρτώνται από τις ορμόνες! Όχι μόνο επηρεάζουν λειτουργίες του σώματος, αλλά και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας.

Ανακαλύψαμε ποια προβλήματα της εμφάνισής μας μπορεί να υποδεικνύουν ορμονικές διαταραχές. Αν έχετε κάποιο, ίσως είναι καιρός να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ακμή

1

Η ακμή μπορεί να είναι μια ένδειξη της μη σωστής φροντίδας του δέρματος, μη ισορροπημένης διατροφής ή ένδειξη ότι πλησιάζουν οι μέρες της έμμηνου ρύσης στις γυναίκες. Αλλά αν η ακμή έχει γίνει μόνιμη παρουσία, ανεξάρτητα από τυχόν άλλους παράγοντες, πιθανότατα οφείλεται στις ορμόνες.

Υπερβολικό βάρος

2

Κάποιοι με ευκολία χάνουν βάρος και κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν κιλά, ακόμα και αν αθλούνται και αν τρέφονται υγιεινά. Η αιτία για αυτή την αδικία μπορεί επίσης να είναι ένα ορμονικό πρόβλημα.

Φαίνεστε κουρασμένες

3

Η ορμονική ανισορροπία είναι συχνά η αιτία της κακής ποιότητας ύπνου. Αλλά ακόμα και αν κάποιος κοιμάται σαν μωρό για 8 ώρες την ημέρα, μπορεί να φαίνεται κουρασμένος.

Συχνά η αιτία είναι μια ανισορροπία της ορμόνης προγεστερόνης. Μπορείτε να μάθετε για τα επίπεδά της με μια εξέταση αίματος.

Εφίδρωση

4

Η υπερβολική εφίδρωση δεν συνδέεται πάντα με τις ορμονικές διαταραχές. Ωστόσο, πρέπει να ελέγξετε τις ορμόνες σας, ειδικά στην περίπτωση όταν η υπερβολική εφίδρωση εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει αίσθηση ζέστης.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

5

Κανένα μέικαπ δεν βοηθά να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αν δεν έχετε κοιμηθεί όσο πρέπει. Αλλά όταν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές, ο ύπνος γίνεται συχνά μια πολυτέλεια.

Η χρόνια αϋπνία μπορεί να είναι συνέπεια της έλλειψης τεστοστερόνης στους άνδρες και της προγεστερόνης στις γυναίκες.

Κατάθλιψη

6

Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα ορμονικών διαταραχών. Για τις γυναίκες, αυτή η κατάσταση θεωρείται φυσιολογική όταν πλησιάζει η περίοδος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Μεγάλες χρονικές περίοδοι κατάθλιψης και απάθειας θα πρέπει να είναι το έναυσμα για μια επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο.

Αλλαγή στο σχήμα των μαστών στις γυναίκες

7

Η πυκνότητα του μαλακού ιστού του μαστού μειώνεται με την έλλειψη οιστρογόνων. Αλλά μεγάλα επίπεδα αυτής της ορμόνης μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστη αλλαγή στο στήθος.

Έτσι, αν το στήθος σας γίνει λιγότερο ελαστικό ή αν παρατηρήσετε μείωση των μαλακών ιστών, κάντε μια επίσκεψη στο γιατρό.

Απώλεια μαλλιών

8

Αν ακόμα και τα καλύτερα σαμπουάν δεν θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα των μαλλιών που μένουν στη χτένα, αξίζει να ελέγξετε τις ορμόνες σας.

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στις γυναίκες

9

Ενώ μερικές γυναίκες αγωνίζονται για να σταματήσει η τριχόπτωση, άλλες αναζητούν τρόπους για να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα.

Η εμφάνιση σκούρων τριχών στο στήθος, στο πρόσωπό, στα χέρια και άλλα μέρη που συνηθίζεται να βγάζουν τρίχες οι γυναίκες, υποδεικνύουν ορμονική διαταραχή.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: