9 Πράγματα που Κάνετε και Καταστρέφετε τα Πόδια σας το Καλοκαίρι! Ειδικά το 5ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ! - Fanpage

9 Πράγματα που Κάνετε και Καταστρέφετε τα Πόδια σας το Καλοκαίρι! Ειδικά το 5ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ!

1. Φοράτε καθημερινά φλατ

1

Τα φλατ παπούτσια δεν υποστηρίζουν καλά τα πόδια, γεγονός που οδηγεί σε πόνο στη φτέρνα, ακόμη και σε τενοντίτιδα. Εάν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ, να επιλέγετε αθλητικά παπούτσια ή κάποιο άλλο στυλ παπουτσιών που απορροφά τους κραδασμούς.

2. DIY Χειρουργική ποδιών

Τα «χειρουργεία» στο σπίτι όπως κόψιμο των νυχιών που μεγαλώνει προς τα μέσα, αφαίρεση φουσκαλών και κάλων, είναι καλό να αποφεύγονται, διότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία και συγκεκριμένα ενός γιατρού.

3. Δεν φοράτε κάλτσες

Εκτός του ότι τραβάνε τον ιδρώτα, οι κάλτσες ρυθμίζουν την τριβή ανάμεσα στο γυμνό πόδι και το παπούτσι σας. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των φουσκαλών και στην αποφυγή ανάπτυξης μυκήτων στα πόδια. Αν θέλετε να αποφύγετε τις οσμές και την υπερβολική υγρασία, επιλέξτε κάλτσες κατασκευασμένες από ύφασμα που ελέγχει την υγρασία.

4. Αγνοείτε την υγιεινή ή τον πόνο

2

Πολλές φορές, τα πονεμένα πόδια και οι μολύνσεις μπορούν να προληφθούν με τη σωστή υγιεινή. Το σωστό κόψιμο των νυχιών, είναι πολύ σημαντικό. Ο καθαρισμός κάτω από τα νύχια και ο καθαρισμός ανάμεσα στα δάκτυλα, μειώνει τις πιθανές μολύνσεις. Η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική. Το οίδημα, ο αποχρωματισμός, ο πόνος ή τα φθαρμένα πόδια, μπορεί να απαιτούν ιατρική φροντίδα. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

5. Περπατάτε ξυπόλητοι σε σκληρές επιφάνειες

Το περπάτημα ενώ είστε ξυπόλητοι σε ορισμένες επιφάνειες, μειώνει την επένδυση στα πόδια σας, οδηγώντας σε οδυνηρές συνθήκες. Να έχετε πάντα μαλακή επένδυση στα πόδια και τις φτέρνες σας. Να φοράτε παχιές κάλτσες ή παντόφλες, όταν περπατάτε σε σκληρές επιφάνειες για να απορροφούνται οι κραδασμοί.

6. Επιμένετε στο ίδιο μέγεθος

Όταν γινόμαστε ενήλικες, γνωρίζουμε το μέγεθος των παπουτσιών μας και αγοράζουμε παπούτσια με αυτοπεποίθηση. Αλλά το μέγεθός σας μπορεί να αλλάξει λόγω παραγόντων όπως είναι η ηλικία, οι αλλαγές βάρους και οι ορμόνες. Τα πόδια μας τείνουν να γίνονται όλο και μεγαλύτερα καθώς μεγαλώνουμε και οι παραμορφώσεις που μπορεί να προκύψουν, επηρεάζουν το νούμερο παπουτσιών.

7. Εμμονή με τις σαγιονάρες

3

Όσο κομψές και άνετες και αν είναι, οι σαγιονάρες δεν παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη για τα πόδια σας. Δεν επηρεάζουν αν τις φορέσετε μόνο για την παραλία, αλλά η συνεχής χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και άλλα θέματα όπως τενοντίτιδα.

8. Φοράτε υποδήματα που είναι πολύ μικρά, σφιχτά ή απλά δεν σας ταιριάζουν στο πόδι

Μερικοί άνθρωποι συνηθίζουν να πιέζουν τα πόδια τους φορώντας λάθος παπούτσια που δεν είναι κατασκευασμένα γι’ αυτούς. Με τον καιρό, ο λάθος τύπος υποδημάτων μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στα δάχτυλα των ποδιών ή στα οστά σας.

9. Κολλάτε με ένα ζευγάρι παπούτσια

Θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα, για οπουδήποτε. Οι μύες των ποδιών σας μπορούν να πιεστούν, εάν φοράτε τον ίδιο τύπο παπουτσιών όλη την ώρα. Με το να εναλλάσσετε παπούτσια, τα ξεκουράζετε και αποφεύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: