Αν Ανήκετε σε Αυτή την Ομάδα Αίματος, Υπάρχει Κάτι που δεν Πρέπει να Τρώτε, γιατί Υπάρχει Τεράστιος Κίνδυνος να... - Fanpage

Αν Ανήκετε σε Αυτή την Ομάδα Αίματος, Υπάρχει Κάτι που δεν Πρέπει να Τρώτε, γιατί Υπάρχει Τεράστιος Κίνδυνος να…

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 4 διαφορετικές ομάδες αίματος: Α, Β, ΑΒ και Ο. Καθεμιά από αυτές έχει θετικό ή αρνητικό παράγοντα RH. Η ομάδα αίματος σας καθορίζεται πριν την γέννα. Πάνω απ’όλα είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ομάδα αίματος σας, γιατί δεν είναι όλες συμβατές μεταξύ τους.

Αλλά το ξέρετε ότι η ομάδα αίματος στην οποία ανήκετε έχει σημαντική επίδραση πάνω σας; Διαβάστε 10 τρόπους σχετικά με το πώς επηρεάζει την ζωή σας.

1

Ομάδα αίματος και διατροφή

Το σώμα μας κάνει πολλές και περίπλοκες διεργασίες καθημερινά. Για παράδειγμα, η πέψη. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στα θρεπτικά συστατικά του λίπους, της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων. Γι’αυτό και η ομάδα αίματος παίζει σημαντικό ρόλο στην διατροφή. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο πρέπει να καταναλώνουν πολλές πρωτεΐνες, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Α καλό είναι να αποφεύγουν το κρέας και να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος Β καλό είναι να τρώνε λιγότερο λευκό κρέας και να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή με ποικιλία. Από την άλλη, όσοι ανήκουν στην ομάδα ΑΒ πρέπει να τρώνε ψάρια και άλλες τροφές πλούσιες σε λιπαρά, κυρίως ω-3.

Ομάδα αίματος και γυμναστική

Η ομάδα αίματος επηρεάζει και το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει. Για τους ανθρώπους με ομάδα αίματος Α, καλό είναι να κάνουν χαλαρωτικές ασκήσεις, όπως γιόγκα και ασκήσεις αντοχής ή τζόκινγκ. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β λατρεύουν τις προκλήσεις για σώμα και μυαλό και μπορούν να δοκιμάσουν δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση και οι πολεμικές τέχνες.

2

Ομάδα αίματος και εγκυμοσύνη

Υπάρχει λόγος για να μάθετε την ομάδα αίματος του συντρόφου σας πριν κάνετε παιδιά: Κάποιες ομάδες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους καλά. Ειδικά όσες γυναίκες έχουν αρνητική ομάδα αίματος πρέπει να προσέχουν πριν μείνουν έγκυες, αν ο σύντροφος τους έχει θετική ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό και το μωρό να έχει θετική ομάδα και το σώμα της μητέρας να αντιδράσει σαν να πρόκειται για ξένο σώμα. Επομένως, συνιστάται να ξεκαθαρίσετε τους κινδύνους με τον γιατρό σας.

Ομάδα αίματος και λίπος στην κοιλιά

Έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από άλλους; Φυσικά αυτό έχει να κάνει με το φύλο, αλλά από την άλλη σχετίζεται και με την ομάδα αίματος. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Α επεξεργάζονται τους υδατάνθρακες καλύτερα και επομένως έχουν λιγότερα αποθέματα λίπους στη μέση. Αντίθετα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο δυσκολεύονται να επεξεργαστούν την ζάχαρη και τείνουν να συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά.

3

Ομάδα αίματος και ασθένειες

Δεν επηρεάζονται όλοι από τις ασθένειες με τον ίδιο τρόπο. Και εδώ η ομάδα αίματος παίζει ρόλο. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κάποια ασθένεια.

Ομάδα αίματος και ευαισθησία στο άγχος

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά ισχύει: όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόνης από άλλους. Η ορμόνη αυτή προκαλεί αισθήματα άγχους. Επομένως αυτά τα άτομα θα πρέπει να κάνουν διαλείμματα πιο συχνά.

4

Αντιγόνα

Τα αντιγόνα χρησιμοποιούνται για να αναγνωριστεί η ομάδα αίματος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στο αίμα, αλλά σε ολόκληρο το πεπτικό σύστημα, από το στόμα ως τα έντερα. Μπορείτε να καταλάβετε την ομάδα αίματος από τους πνευμονικούς λοβούς ή την μύτη του.

Ομάδα αίματος σε επείγουσες καταστάσεις

Οι γιατροί στα επείγοντα συμβουλεύουν τον κόσμο να έχει πάνω του κάποιο έγγραφο ή κάτι άλλο που να αναγράφει σημαντικές ιατρικές πληροφορίες, όπως την ομάδα αίματος του. Σε ακραίες περιπτώσεις θα μπορούσε να σώσει ζωές, γιατί βοηθά το ιατρικό προσωπικό να δει σε ποια ομάδα αίματος ανήκει ο ασθενής, σε περίπτωση μετάγγισης.

5

Ομάδα αίματος και χαρακτήρας

Η ομάδα αίματος επηρεάζει και την προσωπικότητα μας. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ό είναι πιο εξωστρεφείς, δημιουργικοί και τους αρέσει να βρίσκονται με πολλά άτομα. Τα άτομα της ομάδας Α είναι πιο ήσυχα, τους αρέσει η τέχνη και είναι πολύ έμπιστα. Όσοι είναι πολύ φιλόδοξοι και εκτιμούν την ανεξαρτησία τους ανήκουν συνήθως στην ομάδα Β. Τέλος, όσοι έχουν ομάδα αίματος ΑΒ είναι πιο συγκρατημένοι, ευγενικοί και τους αρέσει να περνάνε χρόνο μόνοι.

Ομάδα αίματος και γονιμότητα

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνει μια γυναίκα έγκυος. Οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ παράγουν περισσότερες ορμόνες που συμβάλλουν στην σύλληψη. Αυτό σημαίνει ότι όσες ανήκουν στην ομάδα ΑΒ γενικά μένουν πιο εύκολα έγκυες σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος.

6

Δεν είναι συναρπαστικός ο τρόπος που η ομάδα αίματος επηρεάζει σχεδόν τα πάντα; Μπορεί να εξηγήσει πολλά για το πώς είμαστε! Γνωρίζοντας την ομάδα αίματος σας μπορείτε να σώσετε την ζωή σας.

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: