Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη: Η κατανάλωση μαγειρικής σόδας βοηθάει τους ανθρώπους να... - Fanpage

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη: Η κατανάλωση μαγειρικής σόδας βοηθάει τους ανθρώπους να…

Το διττανθρακικό άλας αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της Μαγειρικής Σόδας και βρίσκεται επίσης σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτή η ουσία μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Ακούγεται απίστευτο, αλλά μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αυτό συμβαίνει. Αρχίζοντας το 1997, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα μελέτησαν τις επιδράσεις των επιπέδων διττανθρακικού άλατος στην υγεία και τη μακροζωία. Παρατήρησαν 2.287 εθελοντές ηλικίας μεταξύ 70 και 79 ετών για μια περίοδο 10 ετών, παρακολουθώντας τους συμμετέχοντες μέχρι τις αρχές του 2014.

1

Ο Δρ Kalani Raphael, συγγραφέας της μελέτης, ήθελε να ανακαλύψει πώς η ισορροπία όξινης βάσης (pH) και η ποσότητα διττανθρακικού άλατος και διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα, επηρέαζαν τη διάρκεια ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια χαμηλή ποσότητα διττανθρακών στο σώμα αύξησε τον κίνδυνο θανάτου σε υγιείς ανθρώπους κατά 24%. Ενώ η ανάγνωση επαρκούς ποσότητας όξινων ανθρακικών αλάτων στο αίμα, καθώς και η υγιεινή διατροφή είχαν θετικούς δείκτες και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή.

Έτσι εάν θέλετε μια μακρύτερη και υγιέστερη ζωή, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Κάτι τέτοιο θα ευθυγραμμίσει την τιμή του pH σας και θα παρέχει επαρκές διττανθρακικό άλας. Τα μήλα, οι σταφίδες, τα καρότα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, τα λεμόνια και το σπανάκι είναι όλες ιδιαίτερα καλές πηγές διττανθράκου.

2

Ο καφές είναι επίσης χρήσιμος για την ισορροπία των επιπέδων οξέων και βάσεων στο σώμα σας.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν παουντερ στο πράσινο τσάι σας. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, θεανίνη και καφεΐνη. Αυτές οι ουσίες δεν συμβάλλουν μόνο στη βέλτιστη τιμή pH, αλλά επίσης εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους και σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

3

Μπορείτε επίσης να πάρετε ενέργεια από το παρακάτω ρόφημα με Μαγειρική Σόδα. Δεν βοηθά μόνο κατά της κούρασης, αλλά βελτιώνει και την αθλητική αντοχή. Εξουδετερώνει επίσης τα συσσωρευμένα γαλακτικά οξέα, τα οποία συχνά προκύπτουν ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης.

4

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μαγειρική Σόδα
  • 7 φλιτζάνια νερό καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

Οδηγίες:

Κατ ‘αρχάς ζεστάνετε το νερό καρύδας και προσθέτετε τη Μαγειρική Σόδα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακινήστε καλά σε ένα κλειστό δοχείο και ρίξτε το υγρό σε ένα ποτήρι.

Για όσους σκέφτηκαν να αυξήσουν την κατανάλωση του ροφήματος για να πάρουν τα οφέλη από τα διττανθρακικά άλατα, λυπούμαστε πολύ! Η μακροπρόθεσμη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στο σώμα σας και τη γενική υγεία, πιθανόν να αντισταθμίσει κάθε θετική επίδραση από τα διττανθρακικά άλατα. Καλύτερα να τρώτε φρούτα, λαχανικά και πράσινο τσάι!

Credit: HealthHacks

Αφήστε το σχόλιο σας: