Μήπως έχετε βγάλει ένα ΤΕΤΟΙΟ κόκκινο σημάδι στο σώμα σας; Μην πανικοβάλλεστε! Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε! - Fanpage

Μήπως έχετε βγάλει ένα ΤΕΤΟΙΟ κόκκινο σημάδι στο σώμα σας; Μην πανικοβάλλεστε! Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε!

Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παρατηρήσετε ότι κάτι νέο έχει εμφανιστεί στο σώμα σας, είτε πρόκειται για την πρώτη λευκή τρίχα σας, είτε για ένα νέο κόκκινο σπυρί.

Εάν είστε άνδρας ή γυναίκα μιας ορισμένης ηλικίας ή γυναίκα που πρόσφατα γεννήσατε, ίσως έχετε εντοπίσει μια πολύ μικρή κόκκινη κουκκίδα στο πρόσωπό σας, το στήθος, το χέρι, τον κορμό ή τους ώμους σας. Αν και το κόκκινο χρώμα μπορεί να φανεί αρκετά ενοχλητικό, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το 99% των ανθρώπων δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Όπως αποδεικνύεται, αυτή η μικρή κόκκινη κουκίδα είναι πιθανότατα αυτό που ονομάζεται «αιμαγγείωμα» και εμφανίζετε συνήθως αργότερα στη ζωή μας. (Το 75 τοις εκατό των ατόμων άνω των 75 ετών έχει ένα!)

Τα καλά νέα σχετικά με αυτά τα κόκκινα σημάδια είναι ότι είναι μη καρκινικά, αλλά τα κακά νέα είναι ότι δεν θα φύγουν ποτέ αν δεν κάνετε κάποια καλλυντική παρέμβαση. Επίσης, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας προτείνει κάποιες μη επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές, όπως η κρυοθεραπεία ή η ηλεκτροχειρουργική, για να τα αφαιρέσετε.

Δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε να πάρετε μια ακριβή διάγνωση από το γιατρό σας, ακόμα κι αν είστε αρκετά σίγουροι ότι αυτό που έχετε είναι απλώς ένα αιμαγγείωμα. Ο δερματολόγος Dr. Ahmet Altiner τονίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό το κόκκινο σπυρί, είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Αυτή είναι σίγουρα μια κατάσταση που θέλει προληπτικό έλεγχο για να μην μετανιώσετε αργότερα!

Αιμαγγειώματα σε βρέφη

Τα αιμαγγειώματα μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε βρέφη, πιο συγκεκριμένα σε νεογέννητα, αλλά η εμφάνισή τους είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη που παρατηρείται στους ενήλικες.

Τα βρεφικά αιμαγγειώματα δεν είναι ποτέ καρκινικά και η εξέλιξή τους είναι αρκετά συγκεκριμένη. Οι αυξήσεις που παρατηρούνται στα μωρά είναι συνήθως μεγάλες και εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής, στην κοιλιά ή στο στήθος. Και οι περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται μεταξύ της γέννησης και του πρώτου μήνα της ζωής.

Σε αντίθεση με τα ενήλικα αιμαγγειώματα, τα παιδικά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, συνήθως μέχρι περίπου 6 μηνών και στη συνέχεια θα σταματήσουν να αυξάνονται. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει ανάγκη για καλλυντικές διαδικασίες, καθώς περίπου στο 70% των περιπτώσεων θα εξαφανιστούν μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Ακριβώς όπως οι ενήλικες, είναι σημαντικό και τα μωρά να λαμβάνουν τακτικούς ελέγχους από δερματολόγο, ειδικά εάν το σημείο εξαπλώνεται γρήγορα ή έχει γίνει ελκώδες.

Τώρα που έχετε διευρύνει τις γνώσεις σας στα αιμαγγειώματα, είναι καιρός να μάθετε ακόμη περισσότερα για το πώς μπορεί να εκδηλωθεί αυτή η κοινή πάθηση. Για να ακούσετε τον πιστοποιημένο δερματολόγο Ahmet Altiner να μιλά σχετικά με αυτά, φροντίστε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: