Λυγίστε ΤΩΡΑ τον Καρπό σας. Αν βλέπετε ένα ΤΕΤΟΙΟ εξόγκωμα, τρέξτε ΑΜΕΣΩΣ στον γιατρό! - Fanpage

Λυγίστε ΤΩΡΑ τον Καρπό σας. Αν βλέπετε ένα ΤΕΤΟΙΟ εξόγκωμα, τρέξτε ΑΜΕΣΩΣ στον γιατρό!

Όταν εμφανίζονται εξογκώματα ή πρηξίματα, στις παλάμες τους καρπούς ή τα δάχτυλά μας, τείνουμε να το αποδίδουμε σε τραύματα, τσιμπήματα εντόμων ή φουσκάλες που προκαλούνται από την εργασία. Ωστόσο, τέτοια συμπτώματα μπορεί να αποτελούν ένδειξη μεγαλύτερων προβλημάτων υγείας.

Παρακάτω, εξηγείται ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα με τη μέγιστη σοβαρότητα!

Η ιατρική επιστήμη, αποκαλεί αυτό το φούσκωμα κυστικό γάγγλιο του καρπού. Πρόκειται για ένα καλοήθη σχηματισμό που παίρνει τη μορφή κάψουλας ή κύστης. Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό, δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ελάττωμα: μπορούν να αποτελέσουν πραγματική απειλή για την ευημερία σας.

Που μπορούν να εμφανιστούν

Τις περισσότερες φορές, η κύστη εμφανίζεται στον καρπό και μπορεί να την αισθάνεται κανείς είτε τεταμένη, είτε μαλακή στην αφή. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στα ακόλουθα σημεία:

  • στην επιφάνεια της παλάμης – στο κέντρο ή πιο κοντά στον αντίχειρα.
  • στην εσωτερική επιφάνεια των δακτύλων – στην περιοχή της φάλαγγας ή της άρθρωσης.

Λόγοι που εμφανίζεται

Οι λόγοι για την εμφάνιση της κύστης, δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστούν. Υπάρχουν όμως πολλοί πρωταρχικοί παράγοντες που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιατρική:

  • εγγενή αδυναμία της οστεο-αρθρικής δομής.
  • ένας πρόσφατος τραυματισμός, διάστρεμμα ή κακή θεραπεία του οστού.
  • εκφυλιστικές ασθένειες των αρθρώσεων και φλεγμονή των μαλακών ιστών του καρπού.
  • παρατεταμένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού (ένας κοινός παράγοντας μεταξύ των μουσικών, των ραπτών και εκείνων που εργάζονται πολύ στον υπολογιστή).

Συμπτώματα

Συνήθως, η κύστη φαίνεται να σχηματίζεται χωρίς προφανή λόγο. Ο ρυθμός ανάπτυξης της κύστης ποικίλλει. Μερικές φορές μπορεί να παραμείνει αμετάβλητη για αρκετά χρόνια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, αυξάνεται δραματικά σε μέγεθος μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Η εμφάνιση της κύστης συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • δυσκολία κίνησης κατά την κάμψη των δακτύλων ή των καρπών.
  • το δέρμα στην κύστη γίνεται κόκκινο και αρχίζει να ξεφλουδίζει.
  • αμβλύς πόνος λόγω ερεθισμού των γύρω ιστών.
  • αυξημένη ή μειωμένη ευαισθησία του δέρματος, που προκαλείται από το γεγονός ότι η αναπτυσσόμενη κύστη ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και τις απολήξεις των νεύρων.

Διάγνωση

Παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος η κύστη να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο, δεν πρέπει να αναβάλλετε η επίσκεψη στο γιατρό. Συνήθως, η διάγνωση του υγρού δεν παρουσιάζει δυσκολίες λόγω της αποκαλυπτικής φύσης των συμπτωμάτων. Σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε χειρουργό ή ποδίατρο, για να προσδιορίσετε την αιτία της νόσου και να λάβετε μέτρα για την αποτελεσματική της θεραπεία.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: