Μαύρες κηλίδες στα χέρια και στο πρόσωπο: Είναι επικίνδυνες για την υγεία; Δείτε ΠΩΣ να τις εξαφανίσετε! - Fanpage

Μαύρες κηλίδες στα χέρια και στο πρόσωπο: Είναι επικίνδυνες για την υγεία; Δείτε ΠΩΣ να τις εξαφανίσετε!

Φανταστείτε να ξυπνήσετε ένα πρωινό και να δείτε παράξενες μαύρες κηλίδες που απροσδόκητα αναπτύσσονται στα χέρια σας. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Αντί να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου, τα μαύρα σημάδια συνεχίζουν να χειροτερεύουν.

Παρ’ όλο που ξεκινούν σαν μικρές μαύρες κουκκίδες, γρήγορα μεγαλώνουν και γίνονται αηδιαστικές, μεγάλες μαύρες κηλίδες. Δεν αυξάνονται μόνο σε μέγεθος, αναπτύσσονται και εξαπλώνονται και σε άλλα μέρη του σώματος.

Αλλά γνωρίζετε πως ονομάζονται αυτές οι μαύρες δερματικές κηλίδες; Οι δερματολόγοι ονομάζουν αυτούς τους μαύρους δερματικούς όγκους «πυογόνο κοκκίωμα». Μάθετε περισσότερα για αυτή την δερματική ασθένεια και τι μέτρα θεραπείας υπάρχουν.

#1 Είναι σχετικά κοινό με άγνωστες αιτίες

1

Οι δερματολόγοι αναγνωρίζουν πότε εμφανίζεται ένα πυογόνο κοκκίωμα, αλλά όχι την αιτία εμφάνισής του. Τα πυογόνα κοκκιώματα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως μετά από τραυματισμό. Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο εμφανίζονται είναι ασαφής. Σχετίζονται με τραύματα στο δέρμα που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων ή έντονο ξύσιμο του δέρματος.

#2 Μπορούν να εμφανιστούν γρήγορα και να διαρκέσουν για εβδομάδες

2

Τα πυογόνα κοκκιώματα συνήθως ξεκινούν σαν μια μικρή αλλοίωση του δέρματος. Μόλις εμφανιστούν, συνήθως μεγαλώνουν και εξαπλώνονται γρήγορα σε μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, μπορεί να έχουν ομαλή είτε τραχιά επιφάνεια. Μπορούν επίσης να είναι κόκκινου ή μαύρου χρώματος.

#3 Ποιοι κινδυνεύουν;

3

Τα πυογόνα κοκκιώματα μπορούν να αναπτυχθούν σε άτομα όλων των ηλικιών, αλλά είναι ιδιαίτερα κοινά σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες. Παραδόξως, είναι επίσης πιο κοινά σε έγκυες γυναίκες. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για την ανάπτυξη αυτών των όγκων.

#4 Δεν εμφανίζονται μόνο στα χέρια

4

Τα πυογόνα κοκκιώματα απαντώνται συχνότερα στα χέρια, στα δάχτυλα, στους βραχίονες, στο πρόσωπο και στον αυχένα. Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στα χείλη, τα βλέφαρα, την πλάτη και τα γεννητικά όργανα.

#5 Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία;

5

Αυτή η κατάσταση του δέρματος δεν είναι ποτέ σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή του ατόμου. Η πιο κοινή επιπλοκή είναι η τακτική αιμορραγία εξαιτίας της φύσης της πάθησης. Ένα δυνητικά ενοχλητικό μέρος αυτής της κατάστασης είναι ότι αυτοί οι καλοήθεις όγκοι συχνά επανεμφανίζονται μετά την αφαίρεσή τους, ειδικά αν δεν αφαιρεθούν πλήρως.

#6 Πως μπορείτε να γνωρίζετε αν έχετε πυογόνο κοκκίωμα;

6

Ο μοναδικός τρόπος για να εξακριβώσετε με βεβαιότητα είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό, όπως έναν δερματολόγο. Ο γιατρός πιθανότατα θα είναι σε θέση να διαγνώσει την κατάσταση με οπτική εξέταση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρειαστεί βιοψία ιστού για πιο ακριβή διάγνωση. Αυτό θα απαιτούσε τη λήψη δείγματος του δέρματός σας για ανάλυση.

#7 Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από το πυογόνο κοκκίωμα;

7

Ίσως αναρωτιέστε αν είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από αυτά τα μαύρα σημάδια μόλις εμφανιστούν. Ευτυχώς, υπάρχουν καλά νέα. Τα μικρά κοκκιώματα συνήθως τείνουν να εξαφανίζονται μόνα τους. Αν οι όγκοι είναι μεγαλύτεροι, ίσως χρειαστεί ιατρική θεραπεία. Ο γιατρός είτε θα το ξύσει είτε θα το καυτηριάσει. Η καυτηρίαση βοηθά να σταματήσει η αιμορραγία και να διασφαλιστεί ότι ο όγκος δεν θα εμφανιστεί ξανά.

8

#8 Μακροπρόθεσμη πρόληψη

9

Είναι πάντα ανησυχητικό όταν εμφανιστεί ένας απροσδόκητος όγκος, ειδικά με κίνδυνο αιμορραγίας. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τα πυογόνα κοκκιώματα είναι πάντα καλοήθη και θεραπεύονται. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να συζητήσετε εξατομικευμένες επιλογές θεραπείας.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: