Μόλις δείτε ΤΙ παθαίνει το Σώμα σας όταν σταματάει να το βλέπει ο Ήλιος, θα Πάθετε ΣΟΚ..! - Fanpage

Μόλις δείτε ΤΙ παθαίνει το Σώμα σας όταν σταματάει να το βλέπει ο Ήλιος, θα Πάθετε ΣΟΚ..!

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τον ήλιο δεδομένο. Ακόμη και όταν βρέχει ή έχει συννεφιά, ξέρουμε ότι είναι κάπου εκεί και ότι θα τον ξαναδούμε σύντομα. Αλλά ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για το σώμα μας;

Συγκεντρώσαμε 8 πράγματα που θα μπορούσαν να μας συμβούν αν δεν βγαίναμε τακτικά στον ήλιο.

8. Η υγεία της καρδιάς μπορεί να κινδυνεύει

Η έλλειψη ηλιακού φωτός σημαίνει ότι το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία από καρδιακές νόσους. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες, επίσης, ρυθμίζουν την πίεση. Χωρίς τον ήλιο είμαστε πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

7. Μειωμένη πιθανότητα απόκτησης μωρού

Χωρίς το φως του ήλιου θα υπήρχε περισσότερη μελατονίνη στο γυναικείο σώμα. Αυτή είναι μία ορμόνη που καταπιέζει την γονιμότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες σύλληψης μωρού. Επιπλέον, οι γυναίκες που δεν βγαίνουν στον ήλιο, φτάνουν πιο γρήγορα στην εμμηνόπαυση.

Στους άντρες η έλλειψη ηλιακού φωτός επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

6. Ωμά νεύρα

Πιστεύεται ότι τα παιδιά που δεν βγαίνουν στον ήλιο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης πολλαπλής σκλήρυνσης, μιας ασθένειας του κεντρικού νευρικού συστήματος, όταν ενηλικιώνονται.

5. Πόνοι

Χωρίς το φως του ήλιου, προετοιμαστείτε για πόνους σε όλο το σώμα. Το φως του ήλιου μας βοηθά να ζεστάνουμε τους μυς και να μειώσουμε τον πόνο που προκαλείται από φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα.

4. Καθόλου θετικά συναισθήματα

Χωρίς το φως του ήλιου θα είχαμε λιγότερη σεροτονίνη, ορμόνη της χαράς. Παρ’όλο που υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνουμε ευτυχισμένοι, η τακτική έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος, ειδικά σε συνδυασμό με την άσκηση.

3. Πεσμένο ανοσοποιητικό

Λιγότερο φως ήλιου σημαίνει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια. Όσο λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

2. Περισσότερες τρύπες στα δόντια

Ακόμη και τα δόντια υποφέρουν χωρίς τον ήλιο. Έχει βρεθεί ότι όσοι περνούν λιγότερο χρόνο στον ήλιο, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στα δόντια.

1. Μόνιμη χειμερινή κατάθλιψη

Χωρίς τον ήλιο, θα είχαμε συνεχώς εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, ένα είδος κατάθλιψης που προκαλείται από την έλλειψη ήλιου. Το τεχνητό φως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φως του ήλιου.

Παρ’όλο που το φως του ήλιου είναι ευεργετικό για το σώμα, μην ξεχνάτε ότι δεν είναι καλό σε υπερβολικές ποσότητες. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα και δερματικές παθήσεις – ακόμη και καρκίνο. Όλα είναι καλά με μέτρο.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: