Ο Μόνος Τρόπος για να Νικήσετε την Αρθρίτιδα είναι ΑΥΤΟΣ! - Fanpage

Ο Μόνος Τρόπος για να Νικήσετε την Αρθρίτιδα είναι ΑΥΤΟΣ!

Όσοι πάσχουν από την κοινή αρθρίτιδα ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν παρακεταμόλη για να ανακουφίσουν τον πόνο τους. Αλλά μία μελέτη αποκάλυψε ότι όσο υψηλή και να είναι η δόση παρακεταμόλης, είναι αναποτελεσματική.

Η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει περίπου 10% του ανδρικού πληθυσμού και 18% του γυναικείου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η παρακεταμόλη χρησιμοποιείται σαν θεραπεία, γιατί αν και υπάρχουν πιο ισχυρά και αποτελεσματικά φάρμακα, αυτή έχει λιγότερες παρενέργειες.

Η έρευνα ανακάλυψε την δικλοφαινάκη, ένα ισχυρό παυσίπονο, το οποίο όμως έχει σοβαρές παρενέργειες με τον καιρό.

3

Τώρα, όμως, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η παρακεταμόλη έχει παρενέργειες αν την παίρνει κανείς σε μεγάλες δόσεις για πολύ καιρό.

Το NICE (National Institute for Health and Care Excellence) προτείνει την άσκηση σαν βασική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Ο καθηγητής Phillip Conaghan, πρόεδρος της μυοσκελετικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Leeds, εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση είναι φυσικό παυσίπονο.

Είπε ότι ο πόνος στις αρθρώσεις συναντάται σε ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα επειδή αυτή η ασθένεια σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις και το σώμα δεν μπορεί να την επιδιορθώσει πλήρως.

Ο χόνδρος που προστατεύει τις άκρες των οστών γίνεται λεπτός και το αρθρικό υγρό, το υγρό που υπάρχει ανάμεσα στα δύο οστά παθαίνει φλεγμονή. Ωστόσο, προκαλείται πόνος και από τους αδύναμους μυς, γιατί χρησιμοποιείται περισσότερη δύναμη από τα κόκαλα. Οι πιο δυνατοί μύες, από την άλλη, αφαιρούν το βάρος από τις αρθρώσεις και μειώνουν την πίεση.

4

Ο καθηγητής Conaghan προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους πιο δυνατούς για να νικήσουν την αρθρίτιδα και να ζουν ανεξάρτητα. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα βοηθούσαν τους ασθενείς του.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Work and Environmental Health, μέχρι και δύο λεπτά άσκησης θα ήταν αρκετά. Εργάτες με πόνο στον αυχένα και την πλάτη, οι οποίο έκαναν ασκήσεις αντίστασης, έδειξαν να ανακουφίζονται το ίδιο με ανθρώπους που γυμνάζονται καθημερινά για 12 λεπτά.

Ο καθηγητής Conaghan λέει ότι η αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και η φυσική αντίδραση είναι να σταματήσουμε να κινούμαστε, αλλά το καλύτερο φάρμακο είναι να δυναμώσουμε τους μυς μας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με περπάτημα, ή περπάτημα μέσα σε πισίνα για επιπλέον αντίσταση και στη συνέχεια γυμναστική με ποδήλατο. Λίγες ασκήσεις κάθε μέρα βοηθάνε στο να δυναμώσετε.

Δείτε τις ασκήσεις που προτείνουν οι ειδικοί:

5

Γόνατα: πλιέ, άρσεις μαξιλαριών και τέντωμα οπίσθιων μηρών

Για να μην πονάνε οι αρθρώσεις των γονάτων σας, πρέπει να έχετε δυνατούς μυς στα πόδια (στα οπίσθια και τους τετρακέφαλους). Αν κάθεστε πολύ, οι μυς στα οπίσθια σας γίνονται αδύναμοι.

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά, τα δάχτυλα προς τα έξω και το ένα χέρι να ακουμπάει στην πλάτη μιας καρέκλας. Λυγίστε αργά τα γόνατα (να δείχνουν στην ίδια ευθεία με τα πόδια, οι φτέρνες στο πάτωμα, χωρίς να σκύβετε μπροστά ή να πετάγεται ο ποπός).

Κατεβείτε προς τα κάτω λίγο στην αρχή, σφίξτε τα οπίσθια σας και σιγά σιγά επιστρέψτε στην αρχική σας στάση. Επαναλάβετε συχνά και στοχεύστε στο να καταφέρετε να φτάσετε πιο κάτω με τον καιρό.

Μπορείτε επίσης να πάτε για περπάτημα ή κολύμπι για 20-30 λεπτά τη φορά, 2-3 φορές τη βδομάδα.

Για να ενισχύσετε τους τετρακέφαλους σας, ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα ή το κρεβάτι σας, με το ένα πόδι απλωμένο και το άλλο λυγισμένο στο γόνατο και το πέλμα να ακουμπάει καλά κάτω.

Διπλώστε ένα μαξιλάρι στην μέση και βάλτε το κάτω από το γόνατο του απλωμένου ποδιού Πιέστε προς τα κάτω το μαξιλάρι με το πόδι όσο μπορείτε και κρατήστε για 3-5 δευτερόλεπτα.

Οι τετρακέφαλοι πάνω από το την επιγονατίδα θα σφίξουν. Επαναλάβετε 30 φορές για το γόνατο που πονάει και μετά αλλάξτε, 3 φορές τη βδομάδα.

Για να αυξήσετε την ευελιξία σας, τεντώστε τους οπίσθιους μυς σας. Καθίστε το πάτωμα με το ένα πόδι απλωμένο (μπορείτε να το κάνετε και στο κρεβάτι με το ένα πόδι απλωμένο και το άλλο να κρέμεται).

Λυγίστε προς το απλωμένο πόδι μέχρι να νιώσετε ελαφρύ τέντωμα στο πίσω μέρος του μηρού και κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα αν μπορείτε.

Επαναλάβετε και για το άλλο πόδι. Στοχεύστε να φτάνετε το σώμα σας πιο κοντά στο απλωμένο πόδι όσο αποκτάτε ευελιξία.

Κάντε αυτή την άσκηση μία φορά τη μέρα για 5 μέρες τη βδομάδα για 30 δευτερόλεπτα τη φορά.

6

Πλάτη: Λύγισμα λεκάνης και γέφυρα

Λυγίστε την λεκάνη σηκώνοντας τα οπίσθια για να σχηματίσετε μια γέφυρα – επαναλάβετε τα σετ αυτών των κινήσεων κάθε μέρα για να δυναμώσετε. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, μετακινώντας το βάρος από τη μέση σας. Μπορείτε να ξαπλώσετε είτε στο πάτωμα είτε στο κρεβάτι.

Σηκώστε τη λεκάνη και χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς μυς. Κρατήστε αυτήν την στάση για 5 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε 10 φορές. Στη συνέχει πιέστε τους μυς του στομαχιού προς τα κάτω, πιέστε τα οπίσθια προς τα πάνω και σηκώστε τα από το πάτωμα, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια γέφυρα.

7

Γοφοί: σφίξιμο και σήκωμα

Ακουμπήστε το χέρι στην καρέκλα και μετακινήστε το ένα πόδι προς τα πίσω, κρατώντας το γόνατο ίσιος ενώ σφίγγεται τους οπίσθιους μυς σας. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα χωρίς να σκύβετε μπροστά και επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πόδι.

Πέλμα: σήκωμα χαρτομάντιλου

Καθίστε με ένα χαρτομάντιλο στο πάτωμα και προσπαθήστε να το σηκώσετε διπλώνοντας το πέλμα. Επαναλάβετε 10 φορές ή και παραπάνω αν η άσκηση γίνει πολύ εύκολη.

Μια άλλη άσκηση είναι να είστε στραμμένοι προς ένα τοίχο, με τα δύο χέρια να ακουμπάνε, στο ύψος των ώμων. Βάλτε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Το μπροστινό πόδι θα πρέπει να απέχει περίπου 30 εκατοστά από τον τοίχο.

Με το μπροστινό πόδι λυγισμένο και το πίσω ίσιο, λυγίστε το μπροστινό προς τον τοίχο μέχρι να σφίξει η γάμπα του πίσω ποδιού Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πόδι.

Χέρια: Μπουνιές και σήματα ΟΚ

Ξεκινήστε χαλαρώνοντας τον βραχίονα, τον καρπό και το χέρι σε ένα τραπέζι ή μια άλλη επίπεδη επιφάνεια. Κρατήστε τα χέρια και τα δάχτυλα ίσια και κοντά το ένα στο άλλο, σαν να κάνετε χειραψία. Μετά σφίξτε τη μπουνιά σας, τυλίγοντας τον αντίχειρα γύρω από τα άλλα δάχτυλα.

Κάντε το αργά και απλά, χωρίς να πιέζετε τη μπουνιά και μετά χαλαρώστε.

Στη συνέχεια κάντε την ίδια κίνηση, μόνο που αυτή τη φορά τα δάχτυλα πρέπει να σχηματίσουν ένα C, σαν να κρατάτε μπουκάλι.
Επαναλάβετε και τις δύο κινήσεις αρκετές φορές για κάθε χέρι.

9

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: