Ξαπλώνει ανάσκελα και πιάνει τις πατούσες της για λίγα λεπτά. Δε φανταζόταν όμως μια τέτοια τεράστια αλλαγή στο έντερό της! - Fanpage

Ξαπλώνει ανάσκελα και πιάνει τις πατούσες της για λίγα λεπτά. Δε φανταζόταν όμως μια τέτοια τεράστια αλλαγή στο έντερό της!

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το σύνδρομο αυτό – το οποίο επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες – μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο και χρόνιο. Ωστόσο, σας έχουμε καλά νέα.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις της γιόγκα, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανακουφίζουν τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, και τα αποτελέσματα είναι απίθανα. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουν!

1. Χαρούμενο μωρό

13

Αυτή χαρούμενη στάση θα κάνει και την κοιλιά σας χαρούμενη. Ξαπλώστε ανάσκελα και αγκαλιάστε τα γόνατα σας φέρνοντας τα στο στήθος. Ανοίξτε τα γόνατα και πιάστε τις πατούσες, οι οποίες βλέπουν στο ταβάνι. Κρατήστε τα πόδια λυγισμένα, με τα πέλματα ακριβώς πάνω από τα γόνατα. Κρατήστε τα μεγάλα δάχτυλα ή τα πλαϊνά του ποδιού. Χαλαρώστε και ακουμπήστε τις ωμοπλάτες στο πάτωμα. Πάρτε 10 βαθιές ανάσες.

2. Η πόζα της πύλης

14

Με αυτή την στάση θα τεντώσετε το πεπτικό σύστημα. Γονατίστε και τεντώστε το δεξί πόδι προς τα δεξιά, με την φτέρνα στο έδαφος, το πέλμα ίσιο και τα δάχτυλα να ακουμπάνε στο πάτωμα. Εισπνεύστε και σηκώστε το αριστερό χέρι ψηλά. Εκπνεύστε και γείρτε τον κοσμό πάνω από το δεξί πόδι.

Χαλαρώστε το δεξί χέρι ακουμπώντας το στο πάτωμα ή στο καλάμι σας. Νιώστε την ανάσα σας να περνά από τα αριστερά πλευρά, την μέση και την κοιλιά. Μείνετε σε αυτή την στάση για 5-10 αναπνοές και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Μετά από αυτή την άσκηση, επιστρέψτε στην αρχική στάση.

Βάλτε τα χέρια στα πλευρά και νιώστε την αναπνοή να περνά κάτω από τα χέρια σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε ήρεμα, φουσκώνοντας και μαζεύοντας τον θώρακα.

3. Ανεστραμμένο τρίγωνο

15

Σταθείτε όρθιοι, βάλτε το αριστερό πόδι πίσω, με άνοιγμα 1 μέτρο, ακουμπώντας το πέλμα καλά στο πάτωμα με τα δαχτυλάκια ελαφρώς προς τα έξω. Γείρτε την αριστερή πλευρά σας στο πάτωμα, βάλτε το αριστερό χέρι πάνω σε ένα κουτί και το δεξί στη μέση.

Κάντε παύση και εισπνεύστε. Με την εκπνοή, γυρίστε την δεξιά πλευρά της κοιλιάς και του στήθους προς το ταβάνι. Θα πρέπει όλη η αριστερή πλευρά σας να είναι γυρισμένη προς την δεξιά. Μείνετε και πάρτε 5-10 ανάσες και επαναλάβετε την άσκηση και για την άλλη πλευρά.

4. Βαθύ κάθισμα

16

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών. Λυγίστε αργά τα γόνατα, κρατώντας την πλάτη ίσια, το στήθος ανοιχτό και την κοιλιά ρουφηγμένη μέσα. Μόλις κάνετε το βαθύ κάθισμα, χαλαρώστε, αλλά διατηρήστε την στάση. Σύντομα θα αισθανθείτε ανακούφιση.

5. Επίκυψη προς τα μπροστά

17

Και αυτή η άσκηση θα κάνει θαύματα για την κοιλιά και το έντερο σας. Μην φοβάστε αν δεν καταφέρετε να ακουμπήσετε τα χέρια σας στο πάτωμα ή να κρατήσετε τα γόνατα ίδια. Επικεντρωθείτε στο διατηρήσετε την πλάτη ίσια και το κεφάλι προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα κουτί για να στηρίξετε τα χέρια σας.

6. Πόδια στον τοίχο

18

Αν έχετε διάρροια, τότε αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πέλματα προς τον τοίχο. Ακουμπήστε τον ποπό στον τοίχο και χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να στηρίξετε την πλάτη σας. Βάλτε απαλά τα πόδια στην τοίχο. Δεν πρέπει να αισθάνεστε πίεση. Μείνετε έτσι για τουλάχιστον 5 λεπτά.

7. Στάση παιδιού με στήριξη

19

Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει στην πέψη. Σταθείτε ακουμπώντας τα χέρια και τα γόνατα στο πάτωμα. Καθίστε στηριζόμενοι στους αστραγάλους και σκύψτε τον κορμό πάνω από το έντερο. Χαλαρώστε για τουλάχιστον 5 λεπτά.

8. Στάση Savasana μπρούμυτα

20

Αν έχετε κάνει γιόγκα, τότε γνωρίζετε την στάση χαλάρωσης savasana. Στην στάση savasana μπρούμυτα πρέπει να ξαπλώσετε πάνω στην κοιλιά σας και να χαλαρώσετε.

Βάλτε μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από τους αστραγάλους για μεγαλύτερη άνεση και πάρτε ήρεμες ανάσες για τουλάχιστον 5 λεπτά. Η στάση αυτή θα σας ανακουφίσει, επειδή προστατεύει τα ζωτικά όργανα και σας βοηθά να χαλαρώσετε.

Credit: remedydaily.com

Αφήστε το σχόλιο σας: