Πονάει η Μέση ή ο Αυχένας κάθε φορά που σηκώνεστε από το Κρεβάτι; Δείτε 8 Αποτελεσματικές λύσεις για άμεση ανακούφιση! - Fanpage

Πονάει η Μέση ή ο Αυχένας κάθε φορά που σηκώνεστε από το Κρεβάτι; Δείτε 8 Αποτελεσματικές λύσεις για άμεση ανακούφιση!

Ξυπνάτε και αισθάνεστε πόνο; Μην ανησυχείτε! Αφιερώστε 10 λεπτά κάθε πρωί στις παρακάτω ασκήσεις για να ανακουφίσετε τον πόνο σας.

1. Διπλώστε τα γόνατα

43

Πριν καν σηκωθείτε από το κρεβάτι, φέρτε τα γόνατα στο στήθος σας. Πιέστε τα, σαν να τα παίρνετε αγκαλιά. Γυρίστε απαλά από την μία και την άλλη άκρη, προσέχοντας τα σημεία όπου πονάτε. Κάντε μικρούς κύκλους προς όποια κατεύθυνση σας βολεύει. Με αυτή την στάση ξυπνάτε τους γοφούς και την μέση.

2. Τεντώστε τον απιοειδή

44

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την πλάτη, τους γοφούς και τα γόνατα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπάνε στο πάτωμα ή το κρεβάτι. Περάστε τον δεξί αστράγαλο πάνω από το αριστερό γόνατο. Τυλίξτε τα χέρια σας πίσω από το αριστερό γόνατο, τραβώντας απαλά το γόνατο προς το στήθος.

Όταν αισθανθείτε ένα τράβηγμα στο πίσω μέρος του δεξιού ποδιού, κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε σιγά σιγά και επαναλάβετε το ίδιο με το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί γόνατο. Επαναλάβετε 2-3 φορές για κάθε πλευρά.

3. Όρθια στροφή ισχίου

45

Για να μειώσετε τον πόνο στην μέση, δοκιμάστε αυτή την άσκηση. Σταθείτε όρθιοι και σηκώστε το δεξί πόδι περίπου στο ύψος της γάμπας. Χαμηλώστε τον αριστερό γοφό. Σφίξτε και τεντώστε τον γοφό που δεν στηρίζεται για 10 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το πόδι στο πάτωμα και επαναλάβετε για το άλλο πόδι.

Αν πονάτε πολύ για να κάνετε την άσκηση όρθιοι, δοκιμάστε να την κάνετε στο κρεβάτι. Με τον καιρό θα δείτε ότι το σώμα σας χαλαρώνει και γίνεται αρκετά ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να κάνετε την άσκηση όρθιοι.

4. Γάτα-αγελάδα

46

Αυτή η στάση θα αυξήσει την ροή του αίματος, θα ξυπνήσει το νευρικό σύστημα και θα αποτρέψει τους πρωινούς τραυματισμούς. Βάλτε τα χέρια και τα γόνατα κάθετα στους ώμους και τους γοφούς. Γείρτε την μέση σαν αγελάδα και μετακινήστε το κεφάλι προς τα πάνω.

Κρατήστε την αναπνοή σας μετά σιγά σιγά χαμηλώστε το κεφάλι ενώ σηκώνετε την μέση προς τα πάνω, σαν γάτα. Επαναλάβετε τις ασκήσεις 10 φορές, κινούμενοι με κάθε αναπνοή. Αν δυσκολεύεστε στο πάτωμα, τότε δοκιμάστε να καθίσετε σε μια καρέκλα με τα πόδια στο πάτωμα και τα χέρια στα γόνατα.

5. Καθιστή στροφή

47

Αυτή η άσκηση θα ξυπνήσει την σπονδυλική σας στήλη. Μπορείτε να την κάνετε καθιστοί στο πάτωμα ή το κρεβάτι. Πάρτε βαθιά ανάσα και αγγίξτε με το δεξί χέρι το αριστερό γόνατο, γυρνώντας το σώμα καθώς εκπνέετε. Καθώς εισπνέετε, γυρίστε στο κέντρο. Γυρίστε από την άλλη εκπνέοντας. Επαναλάβετε αρκετές φορές την άσκηση, μέχρι η μέση σας να γίνει πιο ευέλικτη.

6. Στροφή κορμού

48

Σταθείτε όρθιοι και κρατήστε τα χέρια ίσια στο ύψος των ώμων. Γυρίστε το πάνω μέρος του κορμού από την μία και την άλλη, κρατώντας τους γοφούς σταθερούς. Έτσι θα δουλέψετε τους κοιλιακούς, ενώ χαλαρώνετε την πλάτη, το στήθος και τους ώμους.

7. Διατάσεις στην γωνία

49

Για να κάνετε αυτές τις διατάσεις, σταθείτε μισό μέτρο από μια γωνία ή μια πόρτα. Λυγίστε τους αγκώνες και ακουμπήστε τα χέρια στον τοίχο. Γείρτε απαλά προς τον τοίχο και αισθανθείτε το τέντωμα στους ώμους και το στήθος. Μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα. Επιστρέψετε στην αρχική στάση αργά αργά και επαναλάβετε 2-3 φορές ακόμα.

8. Διατάσεις ώμων

50

Αυτές οι διατάσεις για τους ώμους, τον αυχένα και το υπόλοιπο πάνω μέρος του σώματος μπορούν να γίνουν όρθια ή καθιστά. Φέρτε το αριστερό χέρι προς την δεξιά πλευρά του σώματος και τεντώστε το δεξί κάτω από το αριστερό.

Κλειδώστε το αριστερό χέρι μέσα στον δεξί αγκώνα λυγίζοντας το δεξί χέρι. Τραβήξτε απαλά το δεξί χέρι στο στήθος, μέχρι να αισθανθείτε το τέντωμα. Μείνετε για 20-30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με το αντίθετο χέρι.

Credit: remedydaily.com

Αφήστε το σχόλιο σας: