Σοκαριστικές ακτινογραφίες δείχνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις των smartphone στους εφήβους! - Fanpage

Σοκαριστικές ακτινογραφίες δείχνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις των smartphone στους εφήβους!

Αυτές οι συγκλονιστικές ακτίνες-Χ δείχνουν έφηβους και παιδιά από την ηλικία των επτά να αναπτύσσουν καμπούρες και ασυνήθιστα κυρτές σπονδυλικές στήλες λόγω του εθισμού τους στα κινητά τηλέφωνα.

Ένας κορυφαίος Αυστραλός ορθοπεδικός έχει προειδοποιήσει ότι αυτή η αυχενική πάθηση λόγω του κινητού – μια κατάσταση που συχνά προκαλείται από το σκύψιμο στα τηλέφωνα και τα tablets για αρκετές ώρες τη φορά – γίνεται μια επιδημία.

Ο Δρ Τζέιμς Κάρτερ, δήλωσε στο Central Coast NSW, ότι η σχετικά νέα πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και σε βλάβες του νωτιαίου μυελού.

Αποκάλυψε ότι είχε δει μια «ανησυχητική αύξηση» του αριθμού των ασθενών με την πάθηση αυτή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και είπε το 50 τοις εκατό από αυτούς είναι έφηβοι σχολικής ηλικίας.

3

4

«Έχω δει πολλά περιστατικά να ξεκινούν τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά σε νεαρά παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους,” είπε ο Δρ Κάρτερ.

«Η πάθηση αυτή προκαλείται όταν οι άνθρωποι κάθονται με τα κεφάλια τους πεσμένα μπροστά κοιτάζοντας τις συσκευές τους για αρκετές ώρες.

Αντί της κανονικής προς τα εμπρός καμπύλης, οι ασθενείς μπορείτε να δείτε ότι έχουν μία προς τα πίσω καμπύλη. Μπορεί να είναι εκφυλιστική, προκαλώντας συχνά πόνο στο κεφάλι, το λαιμό, τον ώμο και στην πλάτη.

«Πολλοί ασθενείς παραπονιούνται ότι έχουν έναν πονοκέφαλο, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκουμε ότι αυτή η αυχενική πάθηση είναι η αιτία. Συχνά αποτυγχάνουν σε ένα απλό τεστ φτέρνας-προς-δάκτυλα και τείνουν να πέφτουν».

5

6

7

Η έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες με smartphones είχαν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες την ημέρα κοιτάζοντας τη συσκευή τους – με αποτέλεσμα έως και 1.400 ώρες το χρόνο περίσσιας πίεσης στην σπονδυλική στήλη.

Η στάση που υιοθετούμε καθώς κοιτάζουμε τα τηλέφωνα μας προκαλεί υπερβολική φθορά που μπορεί τελικά να απαιτήσει μέχρι και εγχείριση για να διορθωθεί.

Ο Δρ Κάρτερ, δήλωσε ότι η σπονδυλική στήλη μπορεί να μετατοπιστεί έως 4cm μετά από επανειλημμένες κλίσεις του κεφαλιού.

Ωστόσο, πιστεύει ότι η βλάβη μπορεί να ελαχιστοποιηθεί για τους εφήβους με τακτική άσκηση και ένα φυσικό υγιεινό τρόπο ζωής.

Η κατάσταση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συναισθηματικές και αλλαγές σε συμπεριφορά, όπως άγχος.

“Ακουμπώντας το πηγούνι σας στο στήθος σας για να δείτε το τηλέφωνό σας τεντώνει το νωτιαίο μυελό και το εγκεφαλικό στέλεχος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.”

8

9

10

«Μπορεί επίσης να συμβάλει σε ορμόνες, όπως οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη να μην απελευθερώνονται, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν κρίσεις άγχους και κατάθλιψη.» Ο Δρ Κάρτερ ενημέρωσε, επίσης, να αποφεύγετε τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητά τηλέφωνα, ενώ κάθεστε ή είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, να τοποθετείτε τις οθόνες ή τις συσκευές στο ύψος των ματιών και να κρατάτε το σώμα σας σε κίνηση.

Ο Αμερικανός γιατρός Dr Kenneth Hansraj επίσης ξεκίνησε ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση και είπε ότι το βάρος στον λαιμό αυξάνεται όταν κοιτάζετε τα τηλέφωνά σας. Είπε ότι αν και τα κεφάλια μας ζυγίζουν μεταξύ 4,5-5,5 κιλά, το βάρος στο λαιμό μπορεί να αυξηθεί σε 12 κιλά σε γωνία 15 μοιρών και 27 κιλά στους 60 βαθμούς.

Η Sammy Margo, από εταιρεία Φυσικοθεραπείας, πιστεύει επίσης ότι αυτή η πάθηση βρίσκεται σε άνοδο.

Είπε ότι η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει «πόνο στο κεφάλι, πόνο στον αυχένα, πόνο στο χέρι και μούδιασμα».

«Όταν ρίχνετε το πηγούνι σας προς το στήθος σας για μεγάλο χρονικό διάστημα τεντώνετε όλη τη δομή», είπε.

«Τελικά, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.»

11

12

Αφήστε το σχόλιο σας: