Σπυράκια μετά την αποτρίχωση; – Αιτίες και αντιμετώσπιση - Fanpage

Σπυράκια μετά την αποτρίχωση; – Αιτίες και αντιμετώσπιση

Η αποτρίχωση είναι μια συχνή διαδικασία και αποτελεί ρουτίνα για τη γυναίκα. Υπάρχουν διάφορα είδη αποτριχώσεων. Μερικά αποτελούν την εύκολη και την πιο οικονομική λύση και άλλα, την λίγο πιο ακριβή! Όπως και να έχει η οποιαδήποτε αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσει ερεθίσματα όπως σπυράκια στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχει γίνει η διαδικασία τα οποία και δεν θέλουμε και είναι αντιαισθητικά! Ποιοι είναι όμως οι λόγοι της εμφάνισής τους και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης; Παρακάτω ακολουθούν οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης για τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση.

Σπυράκια μετά την αποτρίχωση – Αιτίες

Οι αιτίες που μπορεί να εμφανίζονται έντονα σπυράκια μετά την αποτρίχωση μπορεί να οφείλονται σε:

 1. Ευαίσθητο δέρμα
 2. Κακή χρήση του συγκεκριμένου υλικού
 3. Κακή υγιεινή
 4. Μόλυνση
 5. Κακή προετοιμασία πριν την διαδικασία

Σπυράκια μετά την αποτρίχωση – Τρόποι αντιμετώπισης

Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και να χρησιμοποιήσετε σίγουρα μια από αυτές θα σας εμφανίσει τα ανεπιθύμητα σπυράκια! Στο συχνότερο σημείο που θα κάνουν την εμφάνισή τους δεν είναι άλλο από τα πόδια ή την ευαίσθητη περιοχή. Οπότε, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα!

 1. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή που έχετε εμφανίσει σπυράκια και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1′
 2. Τοποθετήστε λίγο πάγο για 1′. Ο πάγος θα σφίξει τους πόρους του δέρματος.
 3. Πλυθείτε με σαπούνι πράσινο, ώστε να αποφύγετε περαιτέρω αλλεργίες
 4. Χρησιμοποιήστε τη δική σας ατομική πετσέτα και φυσικά να είναι καθαρή
 5. Αποφύγετε τα στενά ρούχα, διότι η τριβή δεν βοηθάει στην απαλοιφή από τα σπυράκια αλλά αντίθετα τα αυξάνει
 6. Εφαρμόστε ένα καλό scrub

Ένα καλό scrub από μέλι, ζάχαρη και ελαιόλαδο!

Το scrub αυτό περιλαμβάνει:

 • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ τοποθετήστε πρώτα το μέλι και αρχίστε σιγά σιγά να προσθέσετε και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν δείτε πως τα δύο υλικά σας έχουν ομογενοποιηθεί μπορείτε να προσθέσετε το ελαιόλαδο και πάλι ανακατέψτε πολύ καλά! Όταν τελειώσετε με το μείγμα πάρτε το και εφαρμόστε στο στην περιοχή όπου εμφανίζετε τα ανεπιθύμητα σπυράκια και αρχίστε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ για 5′ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και ύστερα αφαιρέστε το με άφθονο χλιαρό νερό! Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε μετά την ενυδατική σας κρέμα!

Σπυράκια μετά την αποτρίχωση – Εναλλακτική θεραπεία

Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια άλλη θεραπεία προκειμένου να απαλλαγείτε μια και καλή από τα σπυράκια. Επιλέξτε μια μέρα την οποία θέλετε να χαλαρώσετε και γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό προ χλιαρό, διότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους κι αυτό δεν το θέλουμε! Αφού λοιπόν, έχετε προετοιμάσει καλά τη μπανιέρα σας με το νερό, προσθέστε διάφορα αιθέρια έλαια της προτίμησής σας ( π.χ αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο, γιασεμί, βανίλια) μαζί με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Μπείτε μέσα και χαλαρώστε για όση ώρα θέλετε. Όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο! Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που έχετε τα σπυράκια πάντα με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσετε χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα και σκουπιστείτε με ταμποναριστές κινήσεις εκεί που έχετε το πρόβλημα. Στη συνέχεια, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα κάνοντας ένα μασάζ για 1 λεπτό και είστε έτοιμες!

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: