Σπιτικές Παστίλιες Για Βήχα Με Μέλι, Λεμόνι, Τζίντζερ - Fanpage

Σπιτικές Παστίλιες Για Βήχα Με Μέλι, Λεμόνι, Τζίντζερ

Σπιτικές Παστίλιες Για Βήχα Με Μέλι, Λεμόνι, Τζίντζερ

Σπιτικές παστίλιες για να αντιμετωπίσετε άμεσα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος,τη ρινική συμφόρηση, την καταρροή, τον πονόλαιμο και το βήχα που το συνοδεύουν.

Οι παστίλιες είναι πολύ απλές στην παρασκευή και απαιτούν μόνο τρία ισχυρά συστατικά: μέλι,λεμόνι και τζίντζερ.

Θα χρειαστώ*****
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι βιολογικό άμυλο ταπιόκας**, ώστε να με βοηθήσει στο πλάσιμο της παστίλιας

Πως εργάζομαι

-. σε μία μικρή κατσαρολίτσα ρίχνω το τριμμένο τζίντζερ, προσθέτω ελάχιστο νερό και αρχίζω να το ζεσταίνω,
-. μόλις έρθει στο σημείο του βρασμού, σκεπάζω την κατσαρόλα μου και συνεχίζω, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, το βράσιμο για μισή ώρα- όση ώρα βράζω το τζίντζερ έχω ελεγχόμενη την θερμοκρασία, για να αποφύγω να μου κολλήσει.
-. μόλις δω την πιπερόριζα να έχει γίνει ένας παχύρευστο μείγμα, τραβάω αμέσως από τη φωτιά, ανακατεύω γρήγορα και το αφήνω να πέσει η θερμοκρασία, ώστε να μπορώ να προσθέσω το χυμό του λεμονιού και το μέλι μου****
-. μόλις έρθει σε θερμοκρασία περίπου 35° με 40°C προσθέτουμε το μέλι και το χυμό του λεμονιού,
-. ανακατεύω πολύ, πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου και
-. αφήνω για ένα με δύο λεπτά για να πυκνώσουν***
-. με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω την αντίστοιχη ποσότητα από το μείγμα μου και το ρίχνω σε φόρμα σιλικόνης για καραμέλες.
-. το αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά, να κρυώσει και να σκληρύνει εντελώς.
-. για να μην κολλήσει σκονίζω ελαφρά σε φόρμα σιλικόνης με το άμυλο της ταπιόκας,
-. όταν οι παστίλιες μου είναι έτοιμες τις μεταφέρω σε αεροστεγές δοχείο και τις φυλάω σε ξηρό και δροσερό μέρος.
-. όταν φυλάσσονται σωστά, διαρκούν για περίπου ένα μήνα.
-. αφήνουμε την καραμέλα μας να λιώσει στο στόμα μας
-. μπορούμε να πάρουμε και τρεις και τέσσερις καραμέλες την ημέρα

*Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία ρινοφαρυγγίτιδα ή απλώς κρυολόγημα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη.

Ο αριθμός των ιών που μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα υπερβαίνει τους διακόσιους, με πιο συχνό τον ρινοϊό.
Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εμφανίζονται σε 1 έως 3 ημέρες από τη στιγμή που ένας ιός εισέρχεται στο σώμα.
Τα κυριότερα είναι:

ρινική καταρροή,
μπούκωμα,
φτέρνισμα,
αποδυναμωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης,
πονόλαιμος,
βήχας.

Τα βρέφη και μικρά παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους ενηλίκους και τους έφηβους να αναπτύξουν και πυρετό.

Στους καπνιστές τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά από τους μη καπνιστές.

Τα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως μέσα σε 7-10 ημέρες, ορισμένα, ωστόσο, μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες.

**η ταπιόκα είναι ένα άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα του φυτού Manihot esculenta.

Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική.
Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.

Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου, και εκτός των άλλων χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγων σε διάφορα τρόφιμα.
Η ταπιόκα είναι μια από τις πιο αγνές μορφές του αμύλου τροφίμων

***στο πύκνωμα, καθοριστικό ρόλο παίζει το μέλι, την πρώτη φορά πειραματίστηκα, διότι τα μέλια δεν έχουν την ίδια πυκνότητα.

Αν για κάποιο λόγο δεν “πετύχω” την πυκνότητα, δεν πετάω το πολύτιμο μείγμα μου, απλά το χρησιμοποιώ σαν τύπου παχύρευστο σιρόπι, όπως ακριβώς τρώμε το μέλι

****δεν βράζω το μέλι και το λεμόνι, διότι καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά και θεραπευτικά τους στοιχεία

*****οι ποσότητες είναι πρότυπες, μπορούμε, τηρουμένων των αναλογιών, να ετοιμάσουμε όσες παστίλιες θέλουμε

Σημειώσεις:

Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία

thalia-botanologia.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: