6 Βλαβερά για την Υγεία μας Συστατικά που Περιέχονται σε ΟΛΑ τα Καλλυντικά και ΠΡΕΠΕΙ να Σταματήσουμε να Χρησιμοποιούμε - Fanpage

6 Βλαβερά για την Υγεία μας Συστατικά που Περιέχονται σε ΟΛΑ τα Καλλυντικά και ΠΡΕΠΕΙ να Σταματήσουμε να Χρησιμοποιούμε

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι όταν αγοράζουμε προϊόντα ομορφιάς, είναι ότι δεν δίνουμε σημασία στα συστατικά τους. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητά τους και η ωραία μυρωδιά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας 6 επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε προϊόν ομορφιάς. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάποιο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλές και ωφέλιμο για την υγεία σας.

Βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη ή ΒΗΑ

Αυτό το αντιοξειδωτικό χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και τη σταθεροποίηση των συστατικών. Μπορείτε να το βρείτε σε προϊόντα ομορφιάς, όπως λοσιόν σώματος και lip balm, όπως και σε ορισμένα προϊόντα υγείας. Αλλά να είστε προσεκτικοί: πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ΒΗΑ επηρεάζει το ενδοκρινικό σύστημα, και μερικοί ειδικοί συνδέουν τη ΒΗΑ με ορισμένους τύπους καρκίνου.

DMDM υδαντοΐνη

Αυτή η χημική ουσία λειτουργεί ως συντηρητικό, κάνοντας κάποιο σαμπουάν, λοσιόν σώματος, και μάσκαρα που χρησιμοποιείτε να διαρκούν περισσότερο. Ωστόσο, είναι επίσης υπεύθυνη για προβλήματα ερεθισμού στα μάτια και το δέρμα.

Αρωματικά συστατικά και παράγοντες αρώματος

Αν ένα προϊόν μυρίζει σαν λεμόνι, δεν σημαίνει ότι περιέχει λεμόνι. Τις περισσότερες φορές το άρωμα που μυρίζετε δημιουργείται από χημικές ουσίες, όπως φθαλικές ενώσεις. Χρησιμοποιούνται επίσης σε εντομοκτόνα και στην ξυλουργική, που όχι μόνο ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

1

Parabens

Υπάρχουν σε λοσιόν σώματος και σε πολλά άλλα προϊόντα ομορφιάς, που εμποδίζουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων και βακτηρίων. Ωστόσο, σχετίζονται επίσης με ορμονικά προβλήματα και καρκίνο του μαστού. Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα που χρησιμοποιούν φυσικά αντιμυκητιασικά, όπως βιταμίνη Ε και κιτρικό οξύ.

Ρετινόλη παλμιτική

Η παλμιτική ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το παλμιτικό ρετινύλιο μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη όγκων. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια κρέμα, λοσιόν σώματος, ή αντηλιακή κρέμα με βιταμίνη Α, βεβαιωθείτε ότι αυτή η χημική ουσία δεν αποτελεί ένα από τα συστατικά του.

Τριαιθανολαμίνη

Χρησιμοποιείται ευρέως σε μάσκαρες και λοσιόν σώματος, διότι εξισορροπεί το επίπεδο του pH. Όμως, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα. Μερικοί συνδέουν την τριαιθανολαμίνη με τον καρκίνο.

2

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα προϊόν ομορφιάς, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει καμία από αυτές τις χημικές ουσίες. Αν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε μία 100% φυσική λοσιόν σώματος, μπορείτε πάντα να τη φτιάξετε μόνοι σας.

Λοσιόν σώματος με άρωμα βανίλιας

Συστατικά:

  • ¼ φλιτζάνι λάδι jojoba
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πως να το φτιάξετε:

1. Βάλτε το λάδι jojoba, το κερί μέλισσας, το λάδι καρύδας, και το βούτυρο καριτέ σε ένα γυάλινο μπολ, και λιώστε τα σε μπεν μαρί.

2. Όταν όλα τα συστατικά διαλυθούν πλήρως, ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.

3. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

4. Φυλάξτε τη λοσιόν σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο. Θα αποκτήσετε ένα κρεμώδες προϊόν που γίνεται εύκολα υγρό, όταν ζεσταθεί στα τα χέρια σας.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: