Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε ΠΟΙΕΣ είναι οι Ιδανικές Αναλογίες ενός όμορφου Γυναικείου Προσώπου! - Fanpage

Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε ΠΟΙΕΣ είναι οι Ιδανικές Αναλογίες ενός όμορφου Γυναικείου Προσώπου!

Ίσως η ομορφιά είναι ένα από τα πιο υποκειμενικά πράγματα. Αλλά οι επιστήμονες καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες για να εξηγήσουν γιατί θεωρούμε κάτι όμορφο.

Η παρακάτω ενδιαφέρουσα μελέτη αποκαλύπτει ποιες διάσημες γυναίκες συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ομορφιάς.

H Νέα Χρυσή Τομή

1

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διεξήγαγε 4 ξεχωριστά πειράματα για τον προσδιορισμό των αναλογιών για το τέλειο γυναικείο πρόσωπο. Ως αποτέλεσμα, βρέθηκε ότι η ομορφιά ορίζεται από 2 κριτήρια (φαίνεται στην εικόνα). Από αυτό προκύπτει ότι το όμορφο πρόσωπο δεν προκύπτει από τα όμορφα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του, αλλά από τον συνδυασμό, τη δομή και τις αναλογίες τους.

Αυτές οι παράμετροι έχουν ονομαστεί η νέα χρυσή τομή. Ωστόσο, ο όρος «νέα» δεν είναι αρκετά σωστός, καθώς τα πρόσωπα της εποχής της Μόνα Λίζα κατά την Αναγέννηση δεν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτά τα κριτήρια.

Jessica Alba

2

Το πρόσωπο της Αμερικανίδας ηθοποιού πληρεί τις παραμέτρους της νέας χρυσής τομής. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θεωρείται μία από τις όμορφες γυναίκες του κόσμου, και κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 8 εκατομμύρια άνδρες, ψηφίστηκε η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο.

Megan Fox

3

Μια άλλη νικήτρια για το τέλειο πρόσωπο. Η ηθοποιός έχει επανειλημμένα καταλάβει τις πρώτες θέσεις στις λίστες των πιο όμορφων γυναικών, και ένα χρόνο μετά την Jessica Alba, ψηφίστηκε η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο.

Cheryl Cole

4

To πρόσωπο της Βρετανίδας τραγουδίστριας εμπίμπτει στις παραμέτρους 36/46. Χωρίς να σπάσει την παράδοση, όπως και η προκάτοχός στη λίστα, τιμήθηκε με τον τίτλο της πιο σέξι γυναίκας στον κόσμο, αλλά όχι μία , αλλά δύο συνεχόμενα χρόνια!

Shania Twain

5

Μία από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες στην country μουσική, η Shania Twain, έχει επίσης ένα τέλειο πρόσωπο σύμφωνα με την νέα χρυσή τομή. Στα 47 της, και στη συνέχεια στα 48 της χρόνια, ανακηρύχθηκε δύο φορές η πιο όμορφη τραγουδίστρια από τον Καναδά.

Christy Turlington

6

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα τη δεκαετία του 80 και 90, διαθέτει τέλειες αναλογίες προσώπου. Η ηλικία της Christy Turlington πλησιάζει τα 50, αλλά η φυσική ομορφιά της συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Elizabeth Hurley

7

H όμορφη Βρετανίδα ηθοποιός απέχει ελάχιστα από το φυσιολογικό εύρος της νέας χρυσής τομής: η απόσταση μεταξύ των ματιών με το πλάτος του προσώπου της αντί για 46%, είναι 45%. Η φυσική ομορφιά της και η περιποίηση του εαυτού της, της έδωσαν τη δυνατότητα να διαφημίζει η ίδια τα μαγιό της, ακόμα και μετά τα 50.

Florence Colgate

8

Η «Miss τέλεια» – έτσι ονόμασαν αυτή τη κοπέλα Βρετανοί επιστήμονες, αφού ανέλυσαν περισσότερες από 8000 φωτογραφίες. Τα νέα πρότυπα της χρυσής τομής επιβεβαιώνουν αυτόν τον τίτλο, επειδή οι παράμετροι του προσώπου της μόνο κατά 2% δεν συμμορφώνονται με το πρότυπο.

Angelina Jolie

9

Νικήτρια δύο βραβείων «Oscar» και κατέχοντας τον τίτλο της «πιο σεβαστής γυναίκας της χρονιάς», η ηθοποιός έχει επανειλημμένα λάβει διάσημους τίτλους χάρη στην ομορφιά του. Οι παράμετροι του προσώπου της Angelina Jolie είναι πολύ κοντά στο ιδανικό και είναι 35 και 48%.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: