Η Ξεχωριστή Ομορφιά των Αντρών με Κόκκινα Μαλλιά μέσα από 12 Καταπληκτικές Φωτογραφίες. - Fanpage

Η Ξεχωριστή Ομορφιά των Αντρών με Κόκκινα Μαλλιά μέσα από 12 Καταπληκτικές Φωτογραφίες.

«Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν όμορφοι κοκκινομάλληδες άντρες, αλλά υπάρχουν πολλοί εκεί έξω», είπε ο Βρετανός φωτογράφος και φυσικός κοκκινομάλλης Thomas Knights.

Στην πρώτη του προσωπική έκθεση, η οποία ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου στην γκαλερί BOSI της Νέας Υόρκης, ο Knights έχει φωτογραφίσει 40 Αμερικανούς κοκκινομάλληδες σε μια προσπάθεια να καταρρίψει στερεότυπα χρόνων και να αποδείξει ότι και αυτοί μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Οι κοκκινομάλληδες ηθοποιοί παρουσιάζονται σαν ανεπιθύμητοι, θυμωμένοι και αδύναμοι χαρακτήρες – ή είναι οι κακοί», είπε ο 31χρονος φωτογράφος. «Δεν είναι ποτέ αυτοί που κλέβουν καρδιές ή οι ήρωες και αυτό έχει δημιουργήσει την άποψη ότι όλοι οι κοκκινομάλληδες είναι άσχημοι και αδύναμοι. Θέλω να δείξω ότι δεν είναι.»

63

64

Λέγεται ότι οι κοκκινομάλληδες αποτελούν το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο Knights μεγάλωσε μισώντας τα κόκκινα μαλλιά του – τόσο πολύ που τα έβαφε ξανθά για 10 χρόνια – kai πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες με κόκκινα μαλλιά, κάτι που ελπίζει να αλλάξει.

«Υπάρχει γενικά η αίσθηση ότι είναι ντροπιαστικό να βγεις με έναν κοκκινομάλλη, αλλά για τις γυναίκες ισχύει το αντίθετο», εξηγεί. «Κάποιοι πιστεύουν ότι οι κοκκινομάλλες είναι πολύ σeξουαλικά, νευρικά όντα: η απόλυτη γυναίκα. Αλλά οι άντρες θεωρούνται αδύναμοι και καθόλου σeξι, επιθυμητοί ή ελκυστικοί.»

Ο Knights πιστεύει ότι το Χόλιγουντ πρέπει να λογοδοτήσει γι’αυτό. Θεωρεί τα μέσα υπεύθυνα για την απεικόνιση των γυναικών με κόκκινα μαλλιά ως φιλόδοξων, ενώ για τους άντρες υπάρχει έλλειψη θετικών προτύπων.

«Ποιος αποφάσισε ότι ένας κοκκινομάλλης δεν είναι φιλόδοξος; Αυτό συμβαίνει στο Χόλιγουντ και έχει δημιουργήσει την άποψη ότι ένας κοκκινομάλλης δεν γίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το κοινό θα πολωθεί αν βρεθεί ένας κοκκινομάλλης σε αυτόν τον ρόλο», είπε, υποδεικνύοντας τον Damien Lewis στο “Homeland”, γιατί παρ’όλο που παρουσιάζεται σαν σeξι χαρακτήρας, παίζει τον τύπο του κακού.

«Μια ομάδα ανθρώπων μας έχει κάνει να πιστεύουμε κάτι και τώρα έχει φτάσει τόσο μακριά που ακόμα και οι έμφυτες σeξουαλικές επιθυμίες των ανθρώπων χειραγωγούνται τόσο πολύ που πλέον δεν θεωρούν τους κοκκινομάλληδες σeξι.»

65

66

67

Όντως, το 2012, το περιοδικό Psychological Studies δημοσίευσε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι κοκκινομάλληδες είναι αυτοί που δέχονται τις περισσότερες απορρίψεις όταν ζητάνε σε ραντεβού κάποια γυναίκα.

Ο ερευνητής Nicolas Gueguen εξέτασε το κατά πόσο μπορεί το χρώμα των μαλλιών να επηρεάσει τις πιθανότητες κάποιου να «σκοράρει» όταν βγαίνει σε κλαμπ, ζητώντας από άντρες να φορέσουν περούκες σε διάφορα χρώματα και να πλησιάσουν γυναίκες. Μετρήθηκε το πόσο συχνά οι προτάσεις τους γίνονταν αποδεκτές ή απορρίπτονταν.

Το πείραμα κατάφερε να ξεχωρίσει την επίδραση του χρώματος των μαλλιών από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το χρώμα του δέρματος, το ύψος και οι αναλογίες του σώματος – και ανακάλυψε ότι τα κόκκινα μαλλιά δεν θεωρούνται γενικότερα ελκυστικά από τις περισσότερες γυναίκες.

Από μικρή ηλικία σχηματίζουμε άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένας τύπος άντρα, ο ήρωας, ο ιππότης με την γυαλιστερή πανοπλία, ο ωραίος: ψηλός, μελαχρινός ή ξανθός και όμορφος. Ο Knights είπε ότι πάλευε με αυτή την πραγματικότητα από τα 4 του, όταν η μητέρα του τον πήγε να δει για πρώτη φορά την «Μικρή Γοργόνα».

«Έκλαιγα σε όλη την διαδρομή μέχρι το σπίτι, γιατί ήθελα να έχω μαλλιά σαν του πρίγκιπα», παραδέχτηκε. «Από την πρώτη μέρα τα μίσησα. Δεν αισθανόμουν καθόλου περήφανος για τα κόκκινα μαλλιά μου, δεν μου άρεσε που ήμουν διαφορετικός από το αρχετυπικό πρότυπο άντρα.»

68

69

70

«Δεν υπήρχε κανείς στην οθόνη που να εκπροσωπεί αυτό που ήμουν και όσοι ανήκαν στους ανεπιθύμητους χαρακτήρες έριχναν λάδι στην φωτιά. Έτσι, ένιωσα ανασφάλεια. Ξύριζα και έβαφα τα φρύδια και τις τρίχες του σώματος μου. Ήταν κάτι σαν παραμόρφωση σώματος», εξηγεί, προσθέτοντας ότι τελικά βαρέθηκε να δίνει σημασία.

«Ήθελε πολλή προσπάθεια και ήταν ακριβό! Μετά από 10 χρόνια σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να ασχολούμαι άλλο. Ξύρισα τα μαλλιά μου και ξεκίνησα από την αρχή.» Προς έκπληξη του, άρχισε να δέχεται πολλά κομπλιμέντα από ανθρώπους που τον ρωτούσαν αν αυτό ήταν το φυσικό του χρώμα.

«Μεγαλώνοντας, ένιωσα ότι μπορούσα να ζήσω με αυτό», είπε. «Και δεν κοίταξα ποτέ πίσω.» Τα περισσότερα μοντέλα στην έκθεση του Knights, η οποία ονομάζεται “Red Hot”, έχουν παρόμοιες ιστορίες. «Σκοπός του πρότζεκτ είναι να προσπαθήσω να προλάβω κάτι τέτοιο από το να συμβεί ξανά – θέλω τα κοκκινομάλλικα αγόρια να αισθάνονται άνετα και σίγουρα με τα μαλλιά τους μεγαλώνοντας.»

71

72

Ο Knights είπε ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μοντέλα που θεωρούνται ευρέως ελκυστικά, ώστε να έχει την μεγαλύτερη απήχηση. Δοκίμασε διάφορα χρώματα στο φόντο, μέχρι που ανακάλυψε ότι το μπλε είναι αυτό που αναδεικνύει καλύτερατα κόκκινα μαλλιά.

«Η προσοχή του ματιού δεν αποσπάται από τίποτα άλλο, παρά μόνο από τα μαλλιά. Ξαφνικά, τα μαλλιά γίνονται το αξεσουάρ, ο σταρ», είπε. «Χωρίς να το γνωρίζουμε, χειραγωγούμαστε τόσο από τα μέσα και την διαφήμιση και αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα. Κάποιοι ξανθοί τύποι ήρθαν και μου είπαν ότι εύχονταν να ήταν κοκκινομάλληδες. Άρα φαίνεται ότι η έκθεση δουλεύει.»

Ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να δει έναν νεαρό κοκκινομάλλη να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χόλιγουντ και ο απόλυτος στόχος του είναι να δει έναν κοκκινομάλλη James Bond. «Θέλω ο κόσμος να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο οι κοκκινομάλληδες προβάλλονται στο σινεμά», εξηγεί. «Αυτός είναι ένας από τους στόχους μου.

Αλλά αν καταφέρουμε να βάλουμε έναν κοκκινομάλλη να παίξει τον James Bond, τότε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά με κόκκινα μαλλιά – και σίγουρα θα συμβάλλει πολύ στην μείωση του bullying.»

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: