Σπιτικό ρουζ από παντζάρια - Fanpage

Σπιτικό ρουζ από παντζάρια

Σας τελείωσε το ρουζ; Τότε δοκιμάστε να φτιάξετε φυσικό ρουζ που δεν προκαλεί καμία αλλεργία στο δέρμα, με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας.

Για τη σκόνη από παντζάρια, πρώτα βράστε ή ψήστε μερικά παντζάρια. Στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες και αφυδατώστε τα στο φούρνο ή στον αφυγραντήρα.
Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, βάλτε το διακόπτη στους 140 βαθμούς Κελσίου, με την πόρτα λίγο ανοιχτή για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας. Μετά από 8-10 ώρες, θα πρέπει να είναι πλήρως αφυδατωμένο.
Για να το μετατρέψετε σε σκόνη, το βάζετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη.

Για να προσαρμόσετε τη σκιά σας ανάλογα με τους χρωματισμούς του προσώπου σας, μπορείτε να προσθέσετε σκόνη αραρούτι για να το φωτίσετε ή σκόνη κακάο για να το σκουρύνετε και τζίντζερ για να προσθέσετε λίγη λάμψη.

Βρείτε ένα ωραίο μικρό βιδωτό βάζο για να αποθηκεύσετε το ρουζ σας και να μπορείτε να το μεταφέρετε παντού μαζί σας.

Αφήστε το σχόλιο σας: