22 άνθρωποι με δερματικές παθήσεις αποκαλύπτουν την ξεχωριστή ομορφιά του σώματός τους, σε μια μοναδική φωτογράφηση! - Fanpage

22 άνθρωποι με δερματικές παθήσεις αποκαλύπτουν την ξεχωριστή ομορφιά του σώματός τους, σε μια μοναδική φωτογράφηση!

Το έργο του Brock Elbank εστιάζει στα σωματικά χαρακτηριστικά που θεωρούνται παρεξηγημένα ή αντισυμβατικά. Με την οξυδέρκεια του φέρνει τους θεατές πρόσωπο με πρόσωπο με κάθε σημάδι, ουλή και φακίδα των συμμετεχόντων.

Για το νέο του πρότζεκτ επέλεξε να φωτογραφίσει άτομα με λεύκη, μια πάθηση στην οποία κάποια κύτταρα δεν παράγουν μελανίνη με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιο ανοιχτόχρωμα σημεία στο δέρμα. Η λεύκη επηρεάζει άτομα όλων των φυλών και φύλων, αλλά δεν είναι επικίνδυνη και δεν μεταδίδεται.

Μιλήσαμε με τον Brock Elbank για τα κίνητρα και την έμπνευση του πίσω από αυτό το πρότζεκτ:

«Είμαι φωτογράφος από την Αγγλία με βάση το Λονδίνο. Με τραβά από την φύση μου το μοναδικό. Αναζητώ την ομορφιά σε πράγματα που η κοινωνία βλέπει ως ψεγάδια και παρουσιάζω άτομα με απίστευτη εμφάνιση υπό θετικό πρίσμα.

Μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ “Freckles” («Φακίδες») είχα αρκετές ιδέες, κυρίως σχετικά με το δέρμα, αφού μου φαινόταν λογικό σαν συνέχεια. Όταν ήμουν 6-7 χρονών, θυμάμαι ότι η γειτόνισσα της μαμάς μου είχε λεύκη στα χέρια, στα μπράτσα και τον λαιμό και το θεωρούσα συναρπαστικό με θετική έννοια.»

63

«Όπως όλες οι πρόσφατες δουλείες μου, σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να δημιουργήσω μια διαφορετική σειρά φωτογραφιών που να δείχνει την λεύκη με δυναμικό τρόπο και να τιμά την απίστευτη ομορφιά του κάθε ατόμου. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να δει αυτούς τους ανθρώπους με θετικό τρόπο και να γίνει πιο δεκτικός σε πράγματα που δεν γνώριζε ή δεν είχε δει πιο πριν.»

64

«Ξεκίνησα στη μόδα με το πρώτο μου editorial με την υπέροχη Isabella Blow για το περιοδικό Sunday Times Style. Πάντα μου άρεσαν τα μοντέλα με πιο ιδιαίτερη εμφάνιση και άρχισε να με προσελκύει περισσότερο η ανδρική μόδα, κυρίως στους δρόμους, αφού ανακάλυψα ότι εκεί υπήρχαν πολλά ιδιαίτερα άτομα.

Η μόδα έγινε διαφήμιση και το 2004 μετακόμισα στην Αυστραλία όπου ξεκίνησα μια πιο προσωπική σειρά πορτρέτων. Το 2011 ξεκίνησα να φωτογραφίζω όλα τα είδη της τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Αυτό με οδήγησε στο Project60, μια σειρά φωτογραφιών σχετικά με την ενημέρωση για τον οργανισμό Beardseason κατά του καρκίνου του δέρματος.

Το επόμενο πρότζεκτ μου, το “Freckles”, ξεκίνησε αμέσως μετά και λόγω της διασημότητας που έχω λάβει, είχα την τύχη να έχουν πάνω από 6.5000 αιτήσεις για συμμετέχοντες από την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ευρώπη, το Μεξικό, την Νιγηρία, την Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Σχεδιάζεται ένα βιβλίο για την άνοιξη του 2018 και μια έκθεση στην Σουηδία για τον Μάιο του 2018.»

65

«Ξεκινήσαμε το πρότζεκτ “Vitiligo” («Λεύκη») λίγους μήνες πριν, άρα έχουν να γίνουν πολλά ακόμα. Αυτό που μου φαίνεται απίθανο είναι η διαφορετικότητα στην πάθηση αυτή – μοιάζει με χάρτη. Συχνά αλλάζει μαζί με το άτομο και πολλοί λένε ότι θα με επισκεφτούν ξανά σε δύο χρόνια για να φωτογραφηθούν και να δουν πώς προχώρησε.

Όπως όλα τα πρότζεκτ μου, και αυτό ξεκίνησε στο Λονδίνο. Είμαι ευγνώμων για την βοήθεια των κοινωνικών μέσων, κυρίως του Instagram – έτσι βρήκα άτομα από όλο τον κόσμο και με διαφορετικά υπόβαθρα, τα οποία ταξίδεψαν στο Λονδίνο για το πρότζεκτ. Είναι μεγάλη τιμή.

Είμαι τυχερός που γνώρισα τόσα πολλά απίθανα άτομα, καθένα με την ιστορία του – όλα όμως έχουν ένα κοινό δεσμό και καθώς το πρότζεκτ γίνεται πιο γνωστό, έρχονται σε μένα όλο και πιο υπέροχα άτομα.»

66

«Καθεμιά από τις σειρές μου γίνεται προσωπική καθώς προχωρά. Όπως ανέφερα, η γειτόνισσα της μητέρας μου είχε λεύκη και αυτό μου φέρνει πίσω αναμνήσεις 40 χρόνων. Όταν εμβαθύνεις σε ένα θέμα, ανακαλύπτεις μια ολόκληρη κουλτούρα, σαν μια μεγάλη οικογένεια. Είναι πραγματικά απίθανο.

Μια ιστορία που μου αρέσει πολύ είναι από μία φωτογράφιση που έγινε την ημέρα των γενεθλίων μου. Ο Bashir έχει αφρικανική καταγωγή και έχει μια άσπρη τούφα στην μέση του κεφαλιού του που φτάνει μέχρι την μύτη. Το στήθος του είναι γεμάτο κηλίδες.

Ήταν το πιο απίθανο άτομο που φωτογράφισα. Μιλά με υπέροχο τρόπο και μου εξήγησε ότι ήταν έτσι από τότε που γεννήθηκε, αλλά και πώς αντιδρά ο κόσμος όταν τον βλέπει. Μιλάω με όλους όσους φωτογραφίζω για ώρα, αφού συνήθως δεν τους γνωρίζω.

Πρέπει να ξέρεις αυτόν που φωτογραφίζεις, να τον καταλαβαίνεις, πώς σκέφτεται. Όλοι φαίνονται να έχουν παρόμοιες εμπειρίες με τον κόσμο γενικά, κάτι που είναι ενδιαφέρον. Ο Bash είχε υπέροχη ενέργεια, όπως όλοι όσοι συμμετείχαν ως σήμερα.

Αυτό το πρότζεκτ έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά καθώς εξελίσσεται στο διαδίκτυο και όσο περισσότερα άτομα κάνουν αίτηση, θα φτάσω τελικά σε ένα σημείο όπου θα αισθάνομαι ότι έχω μια ξεχωριστή σειρά πορτρέτων από κάθε υπόβαθρο και το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί.»

67

Credit: buzzfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: