5 Λόγοι Για Τους Οποίους Δεν Πρέπει Να Αγνοήσετε Την Υπερβολική Τριχοφυΐα Στο Πρόσωπό Σας - Fanpage

5 Λόγοι Για Τους Οποίους Δεν Πρέπει Να Αγνοήσετε Την Υπερβολική Τριχοφυΐα Στο Πρόσωπό Σας

Αν είστε μια από τις πολλές γυναίκες που υποφέρουν από υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, πιθανότατα έχετε πολλά ερωτήματα σχετικά με αυτή την ενοχλητική κατάσταση.

Ενώ, ευτυχώς, η τριχοφυΐα με μια καλή αποτρίχωση μπορεί εύκολα να κρυφτεί, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι αιτίες της δεν είναι πάντα αθώες.

Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε το τσιμπιδάκι περισσότερο από τις φίλες σας…


Μεταβολές στην παραγωγή ορμονών

Είτε πρόκειται για την εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αλλαγή ορμονών μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στην εμφάνιση ενός ατόμου. Τις περισσότερες φορές, η τριχοφυΐα που προκαλείται από ορμονικές αλλαγές δεν είναι μόνιμη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει θεραπεία αποκατάστασης ορμονών για να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.


Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Οι γυναίκες που πάσχουν από PCOS – ένα σύνδρομο που, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών οιστρογόνου και προγεστερόνης – είναι γνωστό ότι παλεύουν με την περίσσεια των τριχών του προσώπου. Για να καταπολεμηθεί αυτό, οι ειδικοί προτείνουν μια εξειδικευμένη δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε γαλακτοκομικά προϊόντα που θα προσανατολίζεται ειδικά προς τους ασθενείς με PCOS.


Σύνδρομο Cushing

Αυτή η κατάσταση προκαλείται όταν η κορτιζόλη, η ορμόνη ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης που βρίσκεται στα επινεφρίδια, παράγεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στην περίπτωση των ασθενών με σύνδρομο Cushing, η περίσσεια των τριχών του σώματος είναι ένα από τα πιο μικρά συμπτώματα μιας κατά τα λοιπά σοβαρής κατάστασης.

Ευτυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που προκαλούν υπερτρίχωση μπορούν να ρυθμιστούν είτε με φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις ή με θεραπείες ακτινοβολίας.


Φάρμακα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμα και κάτι τόσο ευρέως χρησιμοποιούμενο, όπως το αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να παράγει περίσσεια τριχών στο σώμα, ιδιαίτερα στο σαγόνι, στις γυναίκες. Εκτός από κάποια από του στόματος αντισυλληπτικά, τα στεροειδή είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν αυτό το πρόβλημα.


Κληρονομικότητα

Σε γενικές γραμμές, αν δεν διαπιστωθεί ότι οι ασθενείς έχουν ορμονικές ανισορροπίες (δηλ. έχουν κανονικούς κύκλους εμμήνου ρύσεως) και δεν έχουν διαγνωσθεί με σύνδρομο Cushing ή PCOS, η κληρονομικότητα πιθανότατα φταίει για την υπερβολική τριχοφυΐα του προσώπου.


Συζητήστε με τον γιατρό σας

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις η επιπλέον τριχοφυΐα στο πηγούνι δεν δείχνει απαραίτητα προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον γιατρό σας, ειδικά εάν είναι σοβαρό ή έχει αναπτυχθεί γρήγορα (κατά τη διάρκεια 1-2 ετών). Καλύτερα να είστε ασφαλείς, παρά να το μετανιώσετε αργότερα!

Πηγή: truelife.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: