7 Απλά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος Καθημερινά και Βάζουμε σε Κίνδυνο την Υγεία μας! Ειδικά το 5ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ Λάθος! - Fanpage

7 Απλά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος Καθημερινά και Βάζουμε σε Κίνδυνο την Υγεία μας! Ειδικά το 5ο το Κάνουμε ΟΛΟΙ Λάθος!

Οι κανόνες υγιεινής και περιποίησης του εαυτού μας δεν είναι τόσο δύσκολοι, αλλά μερικές φορές κάνουμε και λάθη. Αυτές οι παραλείψεις μπορούν να μας κοστίσουν όχι μόνο την ομορφιά μας, αλλά και την υγεία μας.

Σας παρουσιάζουμε 7 συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση του εαυτού μας και πώς να τα αποφύγετε.

Καλύπτουμε το στόμα μας όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε

1

Καλύπτοντας το στόμα όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε με το χέρι μας, βοηθάμε τα μικρόβια που κατοικούν στο εσωτερικό, να φτάσουν στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ενός εξανθήματος, ερυθρότητα και άλλα «ευχάριστα». Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να τα κάνετε κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης, καθώς τρίβοντας τα μάτια σας, μπορεί να προκληθεί φλεγμονή των βλεφάρων, για παράδειγμα.

Κόβουμε τα νύχια με ψαλιδάκι

2

Η επιφάνεια του νυχιού απότελείται από φολίδια, και είναι διατεταγμένα όπως τα κεραμίδια. Όταν χρησιμοποιούμε ψαλίδι νυχιών, η δομή των νυχιών παραμορφώνεται, και κατά συνέπεια αρχίζουν να φθείρονται και να γίνονται εύθραυστα.

Πώς να το διορθώσετε: Αν θέλετε να κόψετε μεγάλο μήκος των νυχιών χρησιμοποιήστε νυχοκόπτη που κάνει ομοιόμορφο κόψιμο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λίμα.

Βάφουμε την εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων

3

Στην άκρη του μολυβιού ματιών και του πινέλου, υπάρχουν βακτήρια, τα οποία όταν έρχονται σε επαφή με δακρυϊκό πόρο, μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση. Το καλλυντικό αναμειγμένο με τα δάκρυα, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνισή της μόλυνσης.

Πώς να το διορθώσετε: Αν θέλετε να δώσετε έμφαση στο κάτω βλέφαρο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σκιά: εφαρμόστε ελαφρώς πιο χαμηλά από τη γραμμή των βλεφαρίδων.

Καθαρίζουμε τη μύτη με τα δάχτυλά μας

4

Τα μικρόβια που υπάρχουν στα δάχτυλα, καταλήγουν στη ρινική βλεννογόνο και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να το κάνετε όταν έχετε βουλωμένη μύτη, επειδή η μόλυνση της ρινικής κοιλότητας μπορεί να εξαπλωθεί στα ρινικά ιγμόρια και να προκαλέσει ιγμορίτιδα.

Πώς να το διορθώσετε: Η μύτη θα πρέπει να καθαρίζεται το πρωί, τραβώντας εναλλάξ το αριστερό και δεξί ρουθούνι, ρίχνοντας νερό από την παλάμη του χεριού σας. Ακόμα καλύτερα γι ‘αυτό το σκοπό να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή.

Πλενόμαστε με αφρόλουτρο καθημερινά

5

Στο δέρμα υπάρχουν ωφέλιμα βακτήρια που το προστατεύουν από λοιμώξεις και βοηθούν να διατηρηθεί το φυσικό επίπεδο υγρασίας. Η καθημερινή χρήση προϊόντων καθαρισμού καταστρέφει το φράγμα, και το σώμα γίνεται πιο ευάλωτο σε διάφορες ασθένειες και το δέρμα γίνεται ξηρό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα.

Πώς να το διορθώσετε: Καθημερινό πλύσιμο με τη χρήση προϊόντων καθαρισμού (εκτός από τα χέρια) χρειάζεται μόνο το κάτω μέρος του σώματος και η περιοχή της μασχάλης. Η χρήση αφρόλουτρου ανά μέρα είναι αρκετή.

Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ οδοντόκρεμα

6

Η περίσσεια οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα προκαλεί τις τρίχες να ολισθαίνουν έντονα πάνω στην επιφάνεια των δοντιών, εξαιτίας της οποίας η ποιότητα του καθαρισμού μειώνεται σημαντικά.

Πώς να το διορθώσετε: Η συνιστώμενη ποσότητα οδοντόκρεμας για ενήλικες είναι στο μέγεθος ενός μπιζελιού και για τα παιδιά στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ κοντίσιονερ στα μαλλιά

7

Το κοντίσιονερ μαλλιών έχει πυκνή υφή λόγω της σιλικόνης, και άλλων συστατικών, χαρίζοντας στα μαλλιά λάμψη και απαλότητα. Κατά την εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας, τα μαλλιά γίνονται γρήγορα βρώμικα. Αν το κοντίσιονερ εφαρμόζεται στο δέρμα του κεφαλιού, οι πόροι φράσσουν, το οποίο οδηγεί σε αύξηση της λιπαρότητας και κακή ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να το διορθώσετε: Η βέλτιστη ποσότητα κοντίσιονερ είναι στο μέγεθος ενός κέρματος των 2 ευρώ. Εφαρμόστε το προϊόν μόνο κατά μήκος των μαλλιών και όχι στο δέρμα της κεφαλής.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: