8 Έξυπνες και Δοκιμασμένες Λύσεις για να Σταματήσετε να Ιδρώνετε με το Παραμικρό. Τα Αποτελέσματα θα σας Εκπλήξουν! - Fanpage

8 Έξυπνες και Δοκιμασμένες Λύσεις για να Σταματήσετε να Ιδρώνετε με το Παραμικρό. Τα Αποτελέσματα θα σας Εκπλήξουν!

Παρά τα πολυάριθμα μέσα που έχουμε για να καταπολεμάμε τον ιδρώτα και τις οσμές, μερικές φορές – όταν γυμναζόμαστε, αγχωνόμαστε ή ζεσταινόμαστε – εμφανίζουμε κηλίδες με ιδρώτα στις μασχάλες που μάλιστα μυρίζουν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρόπους για να ξεφορτωθείτε τον ιδρώτα. Συν ένα κόλπο για να γλιτώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα από τα σημάδια του ιδρώτα.

8. Αντιβακτηριακό σαπούνι για τα χέρια

Αν ο ιδρώτας σας έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε ντουζ, τότε καθαρίστε προσεκτικά τις μασχάλες σας με μαντιλάκια. Μετά, απλώστε αντιβακτηριακό σαπούνι για τα χέρια – θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την μυρωδιά.

53

Αφαιρεί γρήγορα τις οσμές του σώματος

7. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα αντισηπτικό που καταπολεμά τα βακτήρια και βοηθά να καταπολεμήσετε τις δυσάρεστες οσμές μέσα στη μέρα. Βάλτε μια κουταλιά υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μισό φλιτζάνι νερό και μετά απλώστε το μίγμα για να στεγνώσει και να καθαρίσει το δέρμα στις μασχάλες σας το πρωί.

54

6. Μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικές θεραπείες, μπορείτε να δοκιμάσετε την μαγειρική σόδα σαν αντιιδρωτικό: απλώστε την σε ελαφρώς υγρό δέρμα το πρωί και μετά αφαιρέστε την περιττή ουσία. Αν περνάτε δύσκολη μέρα, τότε ένα σπιτικό «ισοτονικό» για να μειώσετε τον ιδρώτα:

-2 κ.σ. μαγειρική σόδα
-1 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 λίτρο νερό

Πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί. Αν δυσκολεύεστε να το πιείτε όλο με τη μία, τότε καταναλώστε το σε μικρές ποσότητες κατά την διάρκεια της μέρας.

55

Νερό: 1 λίτρο
Αλάτι: 1 κ.γ.
Μαγειρική σόδα: 2 κ.σ.
Ζάχαρη: 1 κ.γ.

5. Φλοιός δρυός

Ο φλοιός δρυός πωλείται σε φαρμακεία και θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία κατά του ιδρώτα. Μπορείτε να ξεπλένετε τις μασχάλες σας με ένα αφέψημα από φλοιό δρυός μετά το ντουζ. Εναλλακτικά, φτιάξτε παγάκια και τρίψτε τα στο δέρμα σας το πρωί.

Συνταγή για το αφέψημα:

-5 κουταλιές τριμμένο φλοιό
-1 λίτρο νερό

Προσθέστε τον φλοιό στο νερό και αφήστε τον να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αφήστε τον φλοιό μέσα στο νερό για 2 ώρες και μετά στραγγίξτε.

56

4. Αλουνίτης

Ο κρύσταλλος αυτός είναι μια φυσική εναλλακτική στα συμβατικά αντιιδρωτικά. Δεν μυρίζει, δεν αφήνει σημάδια στα ρούχα και αποτελείται από στυπτηρία (κρυστάλλους αλουνίτη). Έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και τονωτικές ιδιότητες.

Επίσης, συρρικνώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες και εξαφανίζει τις οσμές. Για να χρησιμοποιήσετε τον κρύσταλλο, πρέπει να τον υγράνετε με νερό και να τον τρίψετε στις μασχάλες σας. Δεν φράζει τους πόρους και διαρκεί 1-2 χρόνια.

57

3. Χλωριούχο αργίλιο

Αν ιδρώνετε σε υπερβολικό βαθμό, αναζητήστε αντιιδρωτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο αργίλιο. Μειώνουν σημαντικά τον ιδρώτα, ακόμα και όταν έχει ζέστη. Πολλοί πιστεύουν ότι οι χημικές ενώσεις του αργιλίου μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού, αλλά οι έρευνες δεν το επιβεβαιώνουν.

58

2. Μπότοξ

Αν ο ιδρώτας σας απασχολεί συχνά, τότε μπορείτε να κάνετε ένεση βοτουλινικής τοξίνης. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία της υπεριδρωσίας, μιας κλινικής περίπτωσης αυξημένης εφίδρωσης. Η τοξίνη μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα που οδηγούν στους ιδρωτοποιούς αδένες κι έτσι δεν εκκρίνεται ιδρώτας. Διαρκεί 6-12 μήνες.

59

1. Λέιζερ

Αν τα αντιιδρωτικά δεν βοηθάνε, ζητήστε την συμβουλή του γιατρού σας. Αν σας διαγνώσει με υπεριδρωσία, τότε μπορείτε να θεραπεύσετε τους ιδρωτοποιούς αδένες με λέιζερ: αυτό σταματά μόνιμα την λειτουργία τους. Ο ιδρώτας έχει να κάνει με την ρύθμιση της θερμοκρασίας και την απομάκρυνση περιττών ουσιών από το σώμα, γι’αυτό και το λέιζερ χρησιμοποιείται μόνο σε σημεία με αυξημένη εφίδρωση.

Η αυξημένη εφίδρωση μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρών ασθενειών, όπως η συγκοπή και ο διαβήτης. Αν παρατηρήσετε ότι ιδρώνετε περισσότερο από ότι συνήθως, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

60

Μπόνους

Μερικές φορές, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα κιτρινίζουν κάτω από τις μασχάλες από τον ιδρώτα και τα αντιιδρωτικά. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες, απλώστε πάνω τους οδοντόκρεμα, μια παχιά στρώση μαγειρικής σόδας, ρίξτε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου και μετά πλύντε τα ρούχα σας.

Δείτε λεπτομέρειες στο βίντεο:

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: