8 Φοβερά Μυστικά για πιο Αδύνατο Πρόσωπο. Θα Μείνετε Άφωνες με το Αποτέλεσμα! - Fanpage

8 Φοβερά Μυστικά για πιο Αδύνατο Πρόσωπο. Θα Μείνετε Άφωνες με το Αποτέλεσμα!

Τα πρώτα ορατά σημάδια γήρανσης είναι οι ρυτίδες και το χαλαρό δέρμα. Η ελαστικότητα του δέρματος και οι γωνίες του προσώπου εξαρτώνται από το πόσο γυμνασμένοι είναι οι μύες του. Οι μύες του προσώπου χρειάζονται γυμναστική, όπως και το υπόλοιπο σώμα.

Σας παρουσιάζουμε τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις προσώπου που σύμφωνα με τους γιατρούς, θα διατηρήσουν το πρόσωπο σας νεανικό.

Ζέσταμα

1

Αρχικά πρέπει να κάνετε ζέσταμα. Σταθείτε με την πλάτη ίσια και πείτε τραγουδιστά κάποια φωνήεντα. Τα καλύτερα είναι τα Ο, Ι, Ε και Α. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι να νιώσετε ότι το πρόσωπο σας έχει ζεσταθεί.

Άσκηση 8

2

Μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβετε 3 φορές.

Καθίστε και γείρτε το κεφάλι προς τα πίσω. Τώρα φανταστείτε ότι πρέπει να φτάσετε το ταβάνι με το κάτω χείλος σας. Σηκώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε και μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε 3 φορές.

Άσκηση 7

3

Εισπνεύστε. Μείνετε για 10-15 δευτερόλεπτα

Σταυρώστε τα χέρια πάνω από το στήθος και σηκώστε σιγά σιγά το πιγούνι ενώ στέκεστε ίσια. Μόλις φτάσετε στα όρια σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε ως το 10 ή το 15. Μετά επιστρέψτε σιγά σιγά στην αρχική στάση.

Άσκηση 6

4

Επαναλάβετε 5 φορές.

Αυτή η άσκηση είναι απλή, αλλά πολύ αποτελεσματική. Βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο απώλειας της ελαστικότητας των ζυγωματικών. Κρατήστε το κεφάλι ίσιο γι’αυτή την άσκηση. Τραβήξτε τις γωνίες των χειλιών προς τα κάτω και επιστρέψτε στην αρχική στάση. Επαναλάβετε τουλάχιστον 5 φορές, μέχρι να αισθανθείτε πίεση στους μυς σας.

Άσκηση 5

5

Σταθείτε ίσια και κρατήστε ένα μολύβι με τα χείλη σφιχτά. Προσπαθήστε να γράψετε το όνομα σας στον αέρα χωρίς να κουνάτε το κεφάλι σας. Κάντε την άσκηση για τουλάχιστον 3 λεπτά. Μετά κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε μερικές ακόμη φορές.

Άσκηση 4

6

Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση είναι τέλεια για τους μυς του λαιμού. Επίσης, θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους μυς γύρω από το πρόσωπο. Γείρτε το κεφάλι προς τα δεξιά και προσπαθήστε να ακουμπήσετε τον ώμο με το αυτί σας. Πιέστε το δεξί χέρι στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού, κρατώντας αντίσταση με το κεφάλι και τον λαιμό. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.

Άσκηση 3

7

Μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, σφίξτε τα χείλη σας και γεμίστε το στόμα σας με αέρα. Βάλτε τα χέρια στα μάγουλα, έτσι ώστε τα δάχτυλα να καλύπτουν τα αυτιά σας. Πιέστε με τα χέρια τα μάγουλα και κρατήστε αντίσταση με τους μυς. Μείνετε για 5-10 δευτερόλεπτα. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε 5-6 φορές.

Άσκηση 2

8

Επαναλάβετε 10 φορές.

Ανοίξτε το στόμα και καλύψτε τα δόντια με τα χείλια σας. Φέρτε το σαγόνι σας μπροστά και πιέστε το πιγούνι με το δάχτυλο. Προσπαθήστε να κρατήσετε αντίσταση με τους μυς του προσώπου, σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους. Επαναλάβετε 10 φορές.

Άσκηση 1

9

Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10 φορές.

Αυτή είναι η τελευταία και πιο δύσκολη άσκηση που βοηθά να δυναμώσετε τους μυς του σαγονιού και τους μυς κάτω από την γλώσσα. Ακουμπήστε τις γροθιές σας κάτω από το πιγούνι και πιέστε με την γλώσσα το κάτω μέρος του στόματος. Πιέστε το πιγούνι προς τα πάνω με τις γροθιές σας, ενώ κρατάτε αντίσταση με την γλώσσα. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε 10 φορές.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: