Πως να διαλέξεις το σωστό κραγιόν, ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου! - Fanpage

Πως να διαλέξεις το σωστό κραγιόν, ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου!

Πόσο χρόνο έχετε περάσει κοιτώντας τα ράφια με τα κραγιόν, χωρίς να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο να πάρετε;

Έχοντας να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, η διαδικασία αγοράς κραγιόν μοιάζει με βασανιστήριο, ειδικά αν δεν έχουμε κάποιο αγαπημένο που παίρνουμε ή αν θέλουμε να πειραματιστούμε με νέα χρώματα!

Το ζήτημα είναι, ανεξάρτητα από το αν σας αρέσει το χρώμα του κραγιόν, να ταιριάζει με την επιδερμίδα σας κι αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα σας βοηθήσουμε να λύσετε σήμερα!

Βήμα 1: Ανακαλύψτε τον τόνο της επιδερμίδας σας.

1

Οι περισσότερες από εσάς γνωρίζουν σχετικά με τις αποχρώσεις του δέρματος και αν όχι επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι υπάρχουν δύο τόνοι: ο “κίτρινος” δηλαδή ζεστός τόνος και ο δροσερός. Για να προσδιορίσετε τον τόνο σας, ελέγξτε τις φλέβες στους καρπούς σας. Αν είναι μπλε έχετε δροσερό τόνο, ενώ αν είναι πράσινες έχετε ζεστό.

Βήμα 2: Διαλέγοντας το σωστό κραγιόν.

2

Πάντα να προτιμάτε ματ κραγιόν, γιατί δεν φαίνονται υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας κι επίσης το χρώμα στα χείλη σας θα είναι το ίδιο όπως αυτό που φαίνεται στη συσκευασία.

Βήμα 3: Διαλέγοντας το σωστό χρώμα.

3

Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι “κίτρινος”, διαλέξτε πιο “ζεστά” χρώματα και ροζ αποχρώσεις, ενώ για πιο ανοιχτόχρωμους τόνους προτιμήστε μπλε ή μωβ αποχρώσεις.

Βήμα 4: Πάντα να διαλέγετε μια απόχρωση λίγους τόνους πιο σκούρα από τη φυσική απόχρωση των χειλιών σας.

4

Απλώστε το κραγιόν στο κάτω χείλος σας και δείτε τη διαφορά το με το άνω, φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Αν οι αποχρώσεις είναι πολύ διαφορετικές, δοκιμάστε ένα άλλο κραγιόν.

Βήμα 5: Ελέγξτε το χρώμα στο χέρι σας.

5

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα και να εφαρμόσετε το tester στα χείλη σας, αλλά αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, απλώστε το στο πάνω μέρος του χεριού σας ή στις άκρες των δαχτύλων σας.

1) Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα:

6

Επιλέξετε nude αποχρώσεις όπως ροζ ή ανοιχτό καφέ. Ακόμα και το κόκκινο θα σας κάνει να φαίνεστε εκθαμβωτική!

2) Σταρένια επιδερμίδα:

7

Είστε από τις τυχερές καθώς η παλέτα χρωμάτων που έχετε στη διάθεσή σας για να διαλέξετε είναι πολύ πιο διευρυμένη: καφέ, κόκκινο, φούξια ή ροδακινί, θα σας πηγαίνουν τέλεια!

3) Σκούρα επιδερμίδα:

8

Θα σας προτείναμε να επιλέξετε ένα κόκκινο κραγιόν, σε έντονες αποχρώσεις.

Δείτε το αναλυτικό διάγραμμα και… καλά ψώνια!

9

Credits: Witty Feed

Αφήστε το σχόλιο σας: