Τρίχες που γυρίζουν: Οι συμβουλές των ειδικών για να αποφύγετε τη μόλυνση - Fanpage

Τρίχες που γυρίζουν: Οι συμβουλές των ειδικών για να αποφύγετε τη μόλυνση

Ξυρίσατε τα πόδια σας και το μπικίνι και πέσατε με ύπνο με μεταξένια και λεία επιδερμίδα.

Γιατί λοιπόν όταν ξυπνήσατε, το δέρμα σας ήταν άγριο, με φαγούρα και γεμάτο κόκκινα εξανθήματα από τα σημεία που πέρασε το ξυράφι;

Οι τρίχες που γυρίζουν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά το καλοκαίρι, όταν ξυρίζεστε ή κάνετε αποτρίχωση με κερί.

Οι τρίχες που γυρίζουν είναι αυτές που αντί να ακολουθήσουν ευθεία πορεία, «παγιδεύονται» κάτω από την επιφάνεια του δέρματος όταν τα νεκρά κύτταρα φράζουν το θύλακα.

Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται οίδημα, πόνος και ερεθισμός και πιθανώς μια σοβαρή μόλυνση (θυλακίτιδα).

Δείτε τις συμβουλές των δερματολόγων για να αποφύγετε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση:

Πρώτα απολέπιση

Πριν ξυρίσετε το δέρμα σας, είναι σκόπιμο να το προετοιμάσετε κάνοντας απολέπιση. Έτσι θα εξομαλύνετε την υφή της επιδερμίδας και θα απομακρύνετε τους ρύπους που φράζουν τους πόρους και προκαλούν φλεγμονή. Είτε σκοπεύετε να ξυρίσετε την επιδερμίδα σας είτε όχι, η απολέπιση είναι καλό να γίνεται μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν και μία λούφα ή μία πετσέτα. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με το τρίψιμο, καθώς μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα.

Κατάλληλο ξυράφι και ενυδατική κρέμα

Αν έχετε ξεμείνει από καινούριο ξυραφάκι, είναι προτιμότερο να μην ξυριστείτε, παρά να χρησιμοποιήστε ένα παλιό και φθαρμένο, το οποίο θα προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιείτε καινούρια και καθαρά ξυραφάκια και ξυρίστε την επιδερμίδα ακολουθώντας τη φορά της τρίχας και όχι αντίθετα. Μπορεί να μην πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά μειώνετε τον κίνδυνο να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα. Αφού τελειώσετε, σκουπίστε καλά την επιδερμίδα και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική, η οποία μαλακώνει τις τρίχες και τις βοηθάει να μεγαλώσουν πιο εύκολα χωρίς να γυρίζουν. Προτιμάτε προϊόντα με γλυκερίνη, η οποία δεσμεύει την υγρασία, δίνει απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα και μαλακώνει τους πόρους.

Μην ερεθίζετε το δέρμα

Εάν εντοπίσετε μία τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα, αντισταθείτε στον πειρασμό να την «σκαλίσετε», καθώς μπορεί να δημιουργήσετε πληγή και μόλυνση. Εφαρμόστε κάποιο απολεπιστικό με ρετινόλη για να απομακρυνθούν τα κύτταρα που καλύπτουν την τρίχα. Το μηλόξυδο είναι επίσης ένα καλό καταπραϋντικό για τη φαγούρα και το κόκκινο ερεθισμένο δέρμα. Εάν δεν υπάρχει ερεθισμός και μέρος της τρίχας προεξέχει από την επιφάνεια της επιδερμίδας, μπορείτε να την τραβήξετε με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια που θα έχετε προηγουμένως απολυμάνει. Στη συνέχεια εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα αλατόνερου και μία αντιβακτηριακή αλοιφή.

Παρακολουθήστε για μόλυνση

Μόλις η ερυθρότητα υποχωρήσει, κάντε απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αν όμως δείτε ότι υπάρχει οίδημα στην περιοχή, είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί και πρέπει να σας δει δερματολόγος.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο μόνιμης λύσης

Αν ταλαιπωρείστε συχνά από τρίχες που γυρίζουν, ίσως πρέπει να στραφείτε σε μόνιμες λύσεις, όπως η αποτρίχωση με λέιζερ, η οποία αφαιρεί μόνιμα τις τρίχες από τη ρίζα τους. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο αποτελεσματική για όσους έχουν σκούρες και σκληρές τρίχες.

Πηγή:  onmed.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: