Το σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης επανέρχεται στη μόδα! Θα το φορέσετε; - Fanpage

Το σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης επανέρχεται στη μόδα! Θα το φορέσετε;

Η μόδα κάνει κύκλους, έχουμε βαρεθεί να το λέμε αυτό, αλλά έτσι είναι. Κομμάτια που φορέθηκαν πολλά χρόνια πριν επανέρχονται στο προσκήνιο και άλλοτε μας αρέσουν, ενώ άλλοτε αναρωτιόμαστε γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το comeback. Φέτος λοιπόν ιδιαίτερα την άνοιξη, ένα αξεσουάρ που ναι, συμβόλιζε τη γυναικεία καταπίεση, είναι πάλι στη μόδα και αναρωτιόμαστε, να το φορέσουμε ή όχι;

O κορσές δεν είναι ένα νέο αξεσουάρ. Οι πρώτες εικόνες που δείχνουν ότι τον φορούσαν οι γυναίκες, προέρχονται από το 2000 πΧ ενώ πολύ δημοφιλής έγινε τον 18ο αιώνα, όπου και η ανάγκη να δείχνει η μέση πολύ πολύ λεπτή, ήταν επιτακτική. Πολλές γυναίκες μάλιστα είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του σφιχτού κορσέ που πίεζε τα ζωτικά τους όργανα. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό, γι’ αυτό και οι φεμινίστριες της σύγχρονης ιστορίας θεωρούσαν ότι συμβολίζει τη γυναικεία καταπίεση, με πρώτη και καλύτερη την Coco Chanel η οποία τον “πέταξε” από τη γκαρνταρόμπα και φρόντισε να πείσει τους πάντες ότι ήταν ξεπερασμένος. Και δεν είχε άδικο. Πολλά είναι τα πρότυπα ομορφιάς που καταπιέζουν τις γυναίκες, μέχρι και σήμερα, αλλά η ιστορία με τον κορσέ μάλλον είχε παραγίνει μιας και προκαλούσε σοβαρά προβλήματα και στην υγεία. Ξέρετε ότι οι χορεύτριες του burlesque φτάνουν μέχρι και σήμερα στο σημείο να αφαιρέσουν τα τελευταία πλευρά τους προκειμένου να πετύχουν τη πιο λεπτή μέση και να εφαρμόζει πάνω τους τέλεια ο κορσές; Nαι, το έχει κάνει και η Dita Von Teese.

Αυτό λοιπόν το κομμάτι, φορέθηκε πολύ, και μάλιστα ο Jean Paul Gaultier σχεδίασε την πιο σύγχρονη εκδοχή του και η Madonna τον έκανε ξανά πολύ διάσημο στα 1990s ενώ έχει επανέλθει στη μόδα αρκετές φορές και η φετινή σεζόν είναι μία από αυτές. Prada, Fendi και Ellery έδειξαν ρούχα που θυμίζουν κορσέ για το φθινόπωρο ενώ Dolce & Gabbana, Alexander McQueen και Sally Lapointe τον πρότειναν για την άνοιξη και φαίνεται πως το συγκεκριμένο trend τώρα βρίσκεται στην ακμή του και πολλές είναι οι fashionistas που το φορούν και φωτογραφίζονται για το Instagram και τα streetstyle αφιερώματα. Μπορεί λοιπόν η ανάγκη για να διεκδικήσουν οι γυναίκες τα δικαιώματά τους να είναι πιο επιτακτική από ποτέ, όμως μαζί με τo power dressing -που επίσης επανέρχεται στο προσκήνιο- η μόδα μας λέει πως πρέπει να φορέσουμε και κορσέ.

Φορέστε τον στη σύγχρονη εκδοχή του, γιατί τονίζει τη μέση και ναι, δε θα το αρνηθούμε, κάνει τη σιλουέτα πολύ θηλυκή και ελκυστική, όταν δεν είναι υπερβολικά σφιχτός και απλώς δίνει σχήμα ακόμα και στα πιο boxy κομμάτια. Καλό είναι όμως να ξέρετε, έστω και τα βασικά, της ιστορίας οποιουδήποτε ρούχου ή αξεσουάρ επιλέγετε να εντάξετε στο καθημερινό σας στιλ.

Πηγή: instyle.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: