12 Υπέροχα Σχέδια για Κουρτίνες Σκίασης που Παίζουν με το Φως του ήλιου, δημιουργώντας μια μαγική Ατμόσφαιρα. - Fanpage

12 Υπέροχα Σχέδια για Κουρτίνες Σκίασης που Παίζουν με το Φως του ήλιου, δημιουργώντας μια μαγική Ατμόσφαιρα.

Οι κουρτίνες που μπλοκάρουν εντελώς το φως είναι ξανά στη μόδα, αλλά με μια πιο μοντέρνα νότα που θα σας κάνει να θέλετε να τις κρεμάσετε στο σπίτι σας. Το 1939, η Βρετανία επέβαλε τις κουρτίνες αυτού του είδους, λόγω απειλής από χτυπήματα του εχθρού από αέρος.

Οι κάτοικοι έπρεπε να κρεμάνε χοντρές κουρτίνες από μαύρο βαμβάκι στα παράθυρα τους το βράδυ για να μην βγαίνει ούτε ακτίνα φωτός και ακόμη και τα κεριά καλύπτονταν. Παρ’όλο που αυτή ήταν μια λύση ανάγκης στους δύσκολους καιρούς, στον κόσμο άρεσε η ηρεμία και η ιδιωτικότητα που προσέφεραν αυτές οι κουρτίνες, έτσι αποφάσισαν να τις κρατήσουν και μετά το τέλος του πολέμου.

Πλέον η χρήση τους δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του σπιτιού. Οι περισσότερες κουρτίνες αυτού του είδους είναι πολύ πυκνές και μπλοκάρουν το 99% του φωτός και της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επίσης, κρατάνε την ζέστη μέσα στο σπίτι, που σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την θέρμανση τον χειμώνα.

Οι παρακάτω διάτρητες κουρτίνες με σχέδια του ουρανού της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου θα δώσουν αέρα μεγαλούπολής στο σπίτι σας, ενώ παράλληλα θα μπλοκάρουν το φως του ήλιου.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα σχέδια:

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

Δεν είναι απίστευτες;

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: