Απίστευτα Πορτρέτα Ανθρώπων που Ζουν στα πιο Απομονωμένα μέρη της Γης! - Fanpage

Απίστευτα Πορτρέτα Ανθρώπων που Ζουν στα πιο Απομονωμένα μέρη της Γης!

Ένας κοσμογυρισμένος φωτογράφος πέρασε 8 χρόνια ταξιδεύοντας σε πάνω από 80 χώρες και τώρα πρόκειται να δημιουργήσει μια συλλογή από εντυπωσιακά πορτρέτα.

Ο 45χρονος Alexander Khimushin ξεκίνησε το πρότζεκτ «The World In Faces» σχεδόν δύο χρόνια πριν και καταγράφει τα απίστευτα τοπία και τους ενδιαφέροντες ανθρώπους που συνάντησε στα ταξίδια του.

Ζωντανές φωτογραφίες ανδρών, γυναικών και παιδιών που φοράνε πλούσια κοσμήματα με χάντρες και δείχνουν τις αρχαίες παραδόσεις τους περιλαμβάνονται στο πρότζεκτ αυτό.

Μια φωτογραφία από την σειρά δείχνει έναν ηλικιωμένο από το Kyrgyz ο οποίος ζει ψηλά στην οροσειρά Pamir του Τατζικιστάν και μια όμορφη γυναίκα από την φυλή Hamer που είναι βαμμένη με καφέ ώχρα και φοράει κοσμήματα από κοχύλια στο λαιμό της.

3

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν πολλές και ενδιαφέρουσες κουλτούρες, ανάμεσα τους μια γυναίκα από το Wakhi ντυμένη με ένα κόκκινο ένδυμα με σχέδια, δίνοντας στους θεατές μια γεύση σχετικά με το πώς είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

Ο Khimushin είπε για την γυναίκα από το Wakhi: «Στα περισσότερα χωριά, η ζωή είναι ακόμα αιώνες πίσω, οι άνθρωποι ζουν σε καλύβες χτισμένες με λάσπη, χωρίς ηλεκτρισμό ή άλλες ανέσεις. Έβγαλα αυτήν την φωτογραφία σε ένα από τα χωριά εκεί τον Ιούλιο του 2015.»

Σε μια άλλη φωτογραφία, μια ηλικιωμένη γυναίκα από την φυλή Nyangatom φοράει ένα βαρύ κολιέ με χάντρες, το οποίο φαίνεται να το φοράει όλη της την ζωή.

«Όταν είναι μικρά τα κορίτσια, ο πατέρας τους κάνει δώρο ένα κολιέ με μια σειρά από χάντρες και όσο μεγαλώνουν προσθέτουν κι άλλες», είπε ο Khimushin.

«Δεν είναι σπάνιο να δεις μια γυναίκα να φοράει ένα πολύ βαρύ κολιέ από χάντρες», προσθέτει. Όπως έγραψε ο Khimushin στην σελίδα του, η ιδέα για το πρότζεκτ ήταν απλή, είχε σκοπό να δείξει την «ποικιλομορφία του κόσμου στον οποίο ζούμε μέσα από πορτρέτα απίστευτων ανθρώπων.»

4

5

Είπε: «Αν καταλάβουμε όλοι πόσο μοναδικοί και απίθανοι είμαστε εμείς, οι άνθρωποι, θα νοιαστούμε περισσότερο ο ένας για τον άλλο, θα γίνουμε πιο ανεκτικοί προς τους ανθρώπους άλλης εθνικότητας, θρησκείας και κουλτούρας. Τραβάω φωτογραφίες γι’αυτό το πρότζεκτ εδώ και δύο χρόνια και σκοπεύω να συνεχίσω.»

Για χρόνια τα ταξίδια έγιναν για τον Khimushin ένας τρόπος για να αναζητήσει την περιπέτεια, χωρίς να έχει θέσει κάποιο τελικό προορισμό όταν έφυγε από το άνετο στούντιο του στο Queensland.

Ο ταξιδιάρης Ρώσος φωτογράφος είπε: «Αυτοί οι λαοί είναι απλά απίθανοι. Ωστόσο, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, των οικονομικών δυσκολιών, των πολέμων, του ρατσισμού και της θρησκευτικής διάκρισης, πολλοί από αυτούς απειλούνται με εξαφάνιση. Βλέποντας το να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου, μου ήρθε η ιδέα για το πρότζεκτ.»

Ο Khumushin είπε ότι ήταν το «όνειρο» του μια μέρα να κάνει ένα βιβλίο με τα πορτρέτα που έχει – ελπίζοντας να ενημερώσει τον κόσμο για τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στην σημερινή κοινωνία.

Αν και απολαμβάνει το τροπικό κλίμα του Queensland, είπε πως το να μη ταξιδεύει δεν είναι επιλογή.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: