Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις - Fanpage

Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις

«Μια χώρα απίστευτης φυσικής

ομορφιάς, συναρπαστικής ιστορίας και πολύχρωμου φολκλόρ, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα» σχολιάζει το πολυβραβευμένο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδιωτικό site thecultertrip.com.

Ο ιστότοπος με τους 2 εκατ. αναγνώστες τονίζει για την Ελλάδα ότι διαθέτει «από γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι ορεινά χωριουδάκια και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις«.

Έτσι, κατά τη δημοσιογράφο του συνεργαζόμενου με τους New York Times και βραβευμένου ιστότοπου από τον Guardian και τους Times του Λονδίνου, οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις είναι οι εξής:

1. Ναύπλιο

8

«Λίγες πόλεις αντανακλούν την πλούσια και διαφορετική ιστορία της Ελλάδας όπως το Ναύπλιο, ένας από τους πιο κομψούς και ρομαντικούς προορισμούς. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Αργολίδος, περιοχής στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο έχει βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ενετοκρατία του 15ου και του 17ου αιώνα. Άκμασε στις αρχές του 1800 ως πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, όμορφη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Το τοπίο της το συνθέτουν δύο Βενετσιάνικα κάστρα, το Παλαμίδη και η Ακροναυπλία, χτισμένα σε δύο διαδοχικούς λόφους. Κάτι που δεν πρέπει να χάσετε είναι το φρούριο Μπούρτζι στον Αργολικό κόλπο. Για να φτάσετε εκεί αρκεί μια σύντομη βόλτα με το φέρι. Προσφέρει μοναδική θέα στο Ναύπλιο και ένα ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις.»

2. Πάργα

9

«Η γραφική πόλη της Πάργας είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός

προορισμός στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου του Πεζόβολου και περιτριγυρισμένη από πλούσια βλάστηση και πανέμορφα γαλανά νερά, η πόλη προσδίδει στον επισκέπτη μια χαλαρή νησιώτικη διάθεση κι ας μην βρίσκεται σε νησί. Στα highlights της Πάργας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γοητευτικά και πολύχρωμα παραθαλάσσια σπίτια και τις πλακόστρωτες πλατείες και να επισκεφθεί τα ερείπια ενός παλιού ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου. Πολύ κοντά βρίσκονται οι παραλίες Βάλτος και Λύχνος, οι οποίες συνδέονται με το λιμάνι της Πάργας με μικρά καραβάκια.»

Αφήστε το σχόλιο σας: