Μαγευτικές Πόλεις που μοιάζουν σαν να βγήκαν από Παραμύθι! - Fanpage

Μαγευτικές Πόλεις που μοιάζουν σαν να βγήκαν από Παραμύθι!

Μεσαιωνικά κάστρα, πλακόστρωτες παλιές πόλεις που έχουν ανακηρυχθεί… σύσσωμες Μνημεία Πολιτισμού, κανάλια με κατάλευκους κύκνους, πολύχρωμα σπιτάκια και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια πόλη για να την χαρακτηρίσει παραμυθένια; Ευτυχώς η Γηραιά Ήπειρος διαθέτει πολλά τέτοια «παραμύθια» να διηγηθεί στους ταξιδιώτες της – έστω και φωτογραφικά.

Απλώς, σημειώνουμε, πως αν οι παρακάτω πόλεις είναι μια φορά παραμυθένιες την υπόλοιπη χρονιά, την περίοδο των Χριστουγέννων με τις γραφικές υπαίθριες αγορές τους και το λευκό τους background γίνονται δέκα φορές πιο όμορφες.

Μπριζ, Βέλγιο

2

Η ταμπέλα «Βενετία του Βορρά» που της καρφίτσωσαν οι λάτρεις των τουριστικών κλισέ την αδικεί κατάφωρα. Κι αυτό γιατί η Μπριζ έχει την δική της μοναδική προσωπικότητα, απλωμένη σε όλα τα γραφικά κανάλια και τα πλακόστρωτα δρομάκια.

Λιγότερο από μία ώρα από τις Βρυξέλλες, το βελγικό χωριό με την υπέροχη λίμνη, τα χιλιάδες ποδήλατα, τον ψηλό μεσαιωνικό πύργο στην κεντρική πλατεία της Αγοράς, τα γλυπτά του Μιχαήλ Αγγέλου στον ναό της Παναγίας, τους ανεμόμυλους στην άκρη της πόλης και την σοκολάτα που ρέει άφθονη σε κάθε μορφή είναι κάτι παραπάνω από παραμυθένια.

Η ομορφιά της είναι τόσο αψεγάδιαστη που θυμίζει μάλλον κινηματογραφικό πλατό, προσεγμένο στην λεπτομέρεια. Με λίγα λόγια, είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια.

Αφήστε το σχόλιο σας: