Χύτρα: Η βραχονησίδα στα Κύθηρα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει.. πισίνα - Fanpage

Χύτρα: Η βραχονησίδα στα Κύθηρα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει.. πισίνα

Χύτρα: Η βραχονησίδα στα Κύθηρα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει.. πισίναimg.wp-smiley,img.emoji{display:inline!important;border:none!important;box-shadow:none!important;height:1em!important;width:1em!important;margin:0 .07em!important;vertical-align:-0.1em!important;background:none!important;padding:0!important}Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript! * :(input,textarea){-webkit-touch-callout:none;-webkit-user-select:none}img{-webkit-touch-callout:none;-webkit-user-select:none}.td-post-content p,.td-post-content{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:16px}.post blockquote p,.page blockquote p,.td-post-text-content blockquote p{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:16px}.post .td_quote_box p,.page .td_quote_box p{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:16px}.post .td_pull_quote p,.page .td_pull_quote p{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:16px}.td-post-content li{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td-post-content h1{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td-post-content h2{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td-post-content h3{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td-post-content h4{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:17px}.td-post-content h5{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td-post-content h6{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif}.td_block_related_posts .entry-title a{font-family:»Helvetica Neue»,Helvetica,Arial,sans-serif;font-size:15px}.rll-youtube-player,[data-lazy-src]{display:none!important}

Αναζήτηση @media (max-width:767px){.td-header-desktop-wrap{display:none}}@media (min-width:767px){.td-header-mobile-wrap{display:none}}

dinfo.gr

Αρχική Προορισμοί Χύτρα: Η βραχονησίδα στα Κύθηρα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει.. πισίνα

Χύτρα: Η βραχονησίδα στα Κύθηρα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει.. πισίνα

Από dinfoFacebook Twitter Google Pinterest .td_uid_2_5cf5b853c036e_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_2_5cf5b853c036e_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Ένας ξερός βράχος που ορθώνεται μοναχικός στη μέση του πελάγους μπορεί να κρύβει μια σπηλιά με καταγάλανα νερά, σπάνια λουλούδια και πτηνά.

.td_uid_1_5cf5b853bffdd_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_1_5cf5b853bffdd_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Ο λόγος για τη βραχονησίδα «Χύτρα» ή «Αυγό», η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του νησιού. Κάθε χρόνο δεκάδες τουρίστες καταφτάνουν στο νησί για να θαυμάσουν τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του νησιού, αλλά και να επισκεφτούν την πολυσυζητημένη «Χύτρα».

Στη νότια πλευρά της βραχονησίδας υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά, όπου τα νερά της αποκτούν γαλαζοπράσινο χρώμα με τις αχτίδες του ήλιου και θυμίζουν πισίνα. Στο τέλος της σπηλιάς υπάρχει ένα καταφύγιο για φώκιες, ενώ στα απόκρημνα βράχια της «Χύτρας» φωλιάζουν οι μαυροπετρίτες, ένα σπάνιο προστατευόμενο είδος γερακιού.

Επίσης, στο δύσβατο έδαφος της βραχονησίδας, φύεται το τοπικό “παραδοσιακό” λουλούδι του νησιού η «Σεμπρεβίβα», η οποία μαζεύεται τον Ιούνιο από έμπειρους ντόπιους κατοίκους λόγω των δύσκολων περασμάτων.

Το μικρό χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο λουλούδι πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη, «sempre», που σημαίνει πάντα και τη μετοχή του ρήματος, «vivere» που σημαίνει ζω, δηλαδή το όνομά του σημαίνει «ζωντανό για πάντα».

Οι μοναδικοί τρόποι για να επισκεφτεί κανείς τη “Χύτρα” είναι με ιδιωτικό σκάφος ή με τον Καπετάν Σπύρο. Με σημείο εκκίνησης το Καψαλι το καραβάκι κάνει καθημερινά δύο δρομολόγια.

Παρότι δεν υπάρχει ίχνος ζωής στο νησί, η βόλτα θα σας αποζημιώσει καθώς θα αντικρίσετε ξαφνικά μια τεράστια σπηλιά, την οποία αρχικά θα προσεγγίσετε με το καραβάκι που έχει γυάλινο πάτωμα.

Εν συνεχεία ο Καπετάν Σπύρος θα σας δώσει μάσκες για να απολαύσετε τον εντυπωσιακό βυθό και τους μοναδικούς χρωματισμούς των νερών.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: