10 Πανέξυπνα Κόλπα που θα σας Βοηθήσουν να Ταξιδέψετε με Ελάχιστα Χρήματα Αυτό το Καλοκαίρι! - Fanpage

10 Πανέξυπνα Κόλπα που θα σας Βοηθήσουν να Ταξιδέψετε με Ελάχιστα Χρήματα Αυτό το Καλοκαίρι!

Σύμφωνα με ένα γνωστό ρητό, τα ταξίδια είναι το μοναδικό πράγμα που όταν αγοράζετε, γίνεστε πλουσιότεροι. Ωστόσο, για τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία και άλλα απαραίτητα πράγματα πρέπει να ξοδέψετε συχνά αρκετά χρήματα.

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικούς αποδεδειγμένους τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια, τα οποία εφαρμόζουν έμπειροι ταξιδιώτες.

Χρησιμοποιήστε σύνθετες διαδρομές

1

Οι συνδυαστικές διαδρομές στο πλαίσιο μιας διαδρομής διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών και διαφόρων μέσων μεταφοράς, συχνά επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

«Κρυφή» πόλη

Συχνά μια απευθείας πτήση από την πόλη Α στην πόλη Β είναι πολύ πιο ακριβή από ό, τι μια πτήση από την πόλη Α στην πόλη C με μετεπιβίβαση στην Β. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για τον ενδιάμεσο προορισμό και να μη χρησιμοποιήσετε την μετεπιβίβαση και μετακινηθείτε με τρένο ή με λεωφορείο ως τον τελικό προορισμό.

Αρνηθείτε την ενοικίαση αυτοκινήτου σε μεγάλες πόλεις

2

Το αυτοκίνητο είναι ένας βολικός τρόπος για να κάνετε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα στην πόλη μπορεί να σας επιβαρύνει εξαιτίας της ανάγκης να ψάξετε για στάθμευση (και να πληρώσετε γι’ αυτό), και επιπλέον υπάρχει και η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και να νοικιάσετε ένα ποδήλατο.

Ψάξτε για προσφορές

Πολλές εταιρείες μεταφορών προσφέρουν πολύ ελκυστικές τιμές για τους τουρίστες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε βόλτα όλη την ημέρα με όλα τα είδη των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Βαυαρία για μόλις 31 ευρώ. Το ίδιο ποσό κοστίζει ένα εισιτήριο για την είσοδο στο Κάστρο Neuschwanstein στο Μόναχο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν αγοράζετε εισιτήριο για τρένο, μπορείτε να αγοράσετε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός σε πολλά δημοφιλή αξιοθέατα.

Ταξιδέψτε με ελαφριές βαλίτσες

3

Ταξιδεύοντας χωρίς αποσκευές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γλιτώσετε χρήματα, καθώς το κόστος της πτήσεις χωρίς αποσκευές είναι πολύ χαμηλότερο, σε κάποιες περιπτώσεις με κόστος μόλις 1 ευρώ! Οι αποσκευές, σε αυτή την περίπτωση, θα κοστίσουν τουλάχιστον 15 φορές πιο ακριβά.

Προτιμήστε την ενοικίαση διαμερισμάτων

Σε αυτό το είδος καταλύματος υπάρχει το πιο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα: είναι η ύπαρξη της κουζίνας, όπου μπορείτε να ετοιμάσετε τα γεύματά σας, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και εξοικονομώντας εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα.

Οι πιο γνωστές υπηρεσίες ενοικιάσεως διαμερισμάτων: διαμέρισμα: Airbnb , HomeAway , Thehomelike και άλλα.

Επισκεφτείτε σε μουσεία δωρεάν

4

Σε πολλά μουσεία υπάρχουν ελεύθερες ημέρες και ώρες. Για παράδειγμα, στο Κολοσσαίο επιτρέπεται δωρεάν είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Υπάρχουν επίσης μουσεία που δεν υπάρχει εισιτήριο, όπως για παράδειγμα στα περισσότερα μουσεία της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε κάθε περίπτωση, αναζητήστε πληροφορίες για το κάθε μουσείο πριν από το ταξίδι για να προσαρμόσετε τα σχέδιά τους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μην δεσμεύεστε με συγκεκριμένες ημερομηνίες

5

Πολύ συχνά, τα εισιτήρια μια-δυο μέρες πριν ή μετά από την επιλεγμένη ημερομηνία μπορεί να είναι πολύ φθηνότερα. Για να το ελέγξετε, χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο με χαμηλές τιμές.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: