14 Απόκρυφα και Μυστηριώδη μέρη του Πλανήτη, που δε θα βρείτε σε κανέναν Ταξιδιωτικό Οδηγό! Το Νο.2 θα σας Τρομοκρατήσει! - Fanpage

14 Απόκρυφα και Μυστηριώδη μέρη του Πλανήτη, που δε θα βρείτε σε κανέναν Ταξιδιωτικό Οδηγό! Το Νο.2 θα σας Τρομοκρατήσει!


Οι λάτρεις των ταξιδιών γνωρίζουν τα αξιοθέατα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Ο καθένας μπορεί να τα επισκεφτεί και να τα δει με τα μάτια του. Αλλά υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία για τον ένα ή τον άλλο λόγο παραμένουν απαγορευμένα στους τουρίστες.

Δείτε παρακάτω 14 μυστηριώδεις τοποθεσίες:

Kofun, Ιαπωνία

Αυτά τα τεχνητά νησιά είναι αρχαίοι χώροι ταφής της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Σπάνια έχουν την δυνατότητα να τα επισκεφτούν αρχαιολόγοι και μόνο με άδεια του αυτοκρατορικού δικαστηρίου.

13

Νησί North Sentinel, Ινδία

Οι ιθαγενείς αυτού του νησιού δεν σταματάνε σε τίποτα προκειμένου να προστατέψουν το νησί τους από τους ξένους. Έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών, οι ινδικές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση στο νησί.

14

Περιοχή 51, ΗΠΑ

Η ύπαρξη αυτών των μυστικών εγκαταστάσεων επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις το 2013. Σύμφωνα με μερικώς αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, η περιοχή 51 είναι βάση της αεροπορίας των ΗΠΑ όπου δημιουργούνται και ελέγχονται αεροσκάφη νέας γενιάς.

15

Εκκλησία της St. Mary of Zion, Αιθιοπία

Ένα ειδικά σχεδιασμένο παρεκκλήσι φιλοξενεί τον πιο ιερό θησαυρό της εκκλησίας: την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο φύλακας της Κιβωτού – μόνος που έχει πρόσβαση – απαγορεύεται να φύγει από τις εγκαταστάσεις της εκκλησίας. Ούτε μπορεί να συζητά με ξένους.

16

Νησί Kaho’olawe, ΗΠΑ

Κατά την διάρκεια της ιστορίας του, αυτό το άνυδρο νησί αποτέλεσε χώρο θρησκευτικών τελετουργικών, σωφρονιστική αποικία και χώρο εκπαίδευσης του ναυτικού των ΗΠΑ. Σήμερα είναι φυσικό καταφύγιο. Ο μόνος τρόπος να το επισκεφτείτε είναι σαν εθελοντές για την αποκατάσταση του τοπικού περιβάλλοντος.

17

Βρετανικός Πύργος Τηλεπικοινωνιών, Ηνωμένο Βασίλειο

Από τότε που συνέβη έκρηξη μέσα στον πύργο, το περιστρεφόμενο εστιατόριο και το παρατηρητήριο παραμένουν κλειστά στο κοινό. Περιστασιακά, οργανώνονται εκεί φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά λίγοι έχουν την τύχη να βλέπουν το Λονδίνο από διαφορετική οπτική.

18

Mεγάλο Ιερό Ise, Ιαπωνία

Το σύμπλεγμα του ιερότερου τεμένους της Ιαπωνίας είναι προσβάσιμο μόνο από ιερείς και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Όλοι οι άλλοι απλά το θαυμάζουν πίσω από σειρές φραχτών.

Ise - Japan

Βαρώσια, η πόλη-φάντασμα της Κύπρου

To θέρετρο, δίπλα στην πόλη της Αμμοχώστου, ήταν κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Αλλά όλα άλλαξαν τον Ιούλιο του 1974, μετά από την μαζική εκκένωση της πόλης από τουρκικά στρατεύματα. Από τότε είναι κλειστή και αποτελεί μέρος της ζώνης ασφαλείας του τουρκικού στρατού.

20

Νησί Sable, Καναδάς

Αυτό το αμμώδες νησί έχει λιγότερους από 30 κατοίκους και αποτελεί νεκροταφείο βυθισμένων πλοίων. Λόγω των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, έχει κηρυχτεί φυσικό καταφύγιο. Για να το επισκεφτείτε, πρέπει να κάνετε αίτηση στην κυβέρνηση του Καναδά και να εξηγήσετε τον λόγο επίσκεψης.

21

Κέντρο Δεδομένων Pionen, Σουηδία

Χτισμένο στην Στοκχόλμη κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αυτή η πυρηνική αποθήκη μεταμορφώθηκε πρόσφατα σε υπερσύγχρονο γραφείο σουηδικής εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών. Σε βάθος 30 μέτρων και πίσω από χοντρές πόρτες βρίσκονται οι πληροφορίες πολλών διάσημων ιστοσελίδων.

22

Σπήλαιο Lascaux, Γαλλία

Προκειμένου να διατηρηθούν τα προϊστορικά σχέδια, η είσοδος του σπηλαίου είναι κλειστή για το κοινό εδώ και 15 χρόνια. Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα αντίγραφο του ή να κάνετε μια εικονική επίσκεψη.

23

Σταθμός ραντάρ “Don-2N”, Ρωσία

Αυτή η σύγχρονη πυραμίδα έχει ύψος 40 μέτρα και πλάτος στην βάση της 140 μέτρα. Είναι σημαντικό κομμάτι του συστήματος άμυνας της Μόσχας. Σπάνια επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να την επισκεφτούν. Αλλά αυτό που βλέπουν είναι ένα μικρό μέρος της.

24

Αίθουσα αρχείων, Όρος Rushmore, ΗΠΑ

Το όρος Rushmore διαθέτει ένα κρυφό δωμάτιο σκαλισμένο μέσα σε βράχο. Το δωμάτιο είναι χρονοκάψουλα και περιέχει αντίγραφα των σημαντικότερων ιστορικών εγγράφων της χώρας. Η είσοδος κλείνει με μια βαριά πόρτα από γρανίτη και συνδυασμό μηχανισμών κλειδώματος.

25

Καταρράχτης-οφθαλμαπάτη, Μαυρίκιος

Από ψηλά φαίνεται λες και ο Μαυρίκιος βρίσκεται κοντά σε καταρράκτη. Ωστόσο, πρόκειται για οφθαλμαπάτη η οποία δημιουργείται από αποθέματα λάσπης και άμμου.

26

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: