15 Τεράστιες διαφορές μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, 70 Χρόνια μετά τον Διαχωρισμό τους - Fanpage

15 Τεράστιες διαφορές μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, 70 Χρόνια μετά τον Διαχωρισμό τους

Οι άνθρωποι που μελετούν τον κορεατικό πολιτισμό φαίνεται να πιστεύουν ότι «σε όλους αρέσει να μιλάνε για τη Βόρεια Κορέα, γιατί μπορούν να πουν ότι θέλουν για αυτή». Ωστόσο, δεν μπορούν να αποδείξουν ειδήσεις όπως ότι ο Kim Jong-un χρησιμοποίησε φλόγιστρο για να κάψει έναν από τους υπουργούς του ή την ανακοίνωση για την επιτυχή προσγείωση στον Ήλιο.

Οι παρακάτω εικόνες θα ρίξουν φως στη ζωή των απλών ανθρώπων από τη Βόρεια Κορέα σε σύγκριση με τη Νότια Κορέα. Η διαίρεση της Κορέας είχε τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή και στις δύο χώρες.

Πιονγκγιάνγκ-Σεούλ

1

Και οι δύο πρωτεύουσες φαίνεται να είναι μεγάλες μεγαλουπόλεις. Τα πολυώροφα κτίρια στην Πιονγκγιάνγκ είναι σχεδόν τα ίδια με τις πολυκατοικίες στη Σεούλ

Το πανόραμα της πόλης

2

Οι 2 πόλεις μοιράζονται ένα κοινό πανόραμα στον ποταμό Χαν και η θέα από τις απέναντι όχθες του ποταμού είναι σχεδόν ίδια. Παρόλο που τα ποσοστά αυτοκτονίας είναι αρκετά υψηλά στη Νότια Κορέα, είναι ασυνήθιστο για κάποιον να πηδήξει από τη γέφυρα. Αυτό που ισχύει είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στη Νότια Κορέα. Η ιδέα ενός αργού ρυθμού ζωής δεν υπάρχει εδώ. Ο κύριος στόχος όλων είναι η άνοδος και η επιτυχία.

Κέντρο

3

Έτσι είναι το κέντρο και στις δυο πρωτεύουσες.

Κατοικημένες περιοχές

4

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα δεν πληρώνουν λογαριασμούς στέγης και δημοτικών υπηρεσιών: τα διαμερίσματα τους δίνονται δωρεάν μετά τον γάμο. Ένα μικρό διαμέρισμα στη Νότια Κορέα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να κοστίσει μέχρι και 180.000 δολάρια.

Μόδα

5

Όσον αφορά τη μόδα στη Βόρεια Κορέα: Πολύ μοντέρνα ρούχα μπορούν να αγοραστούν στα διεθνή σούπερ μάρκετ (για τους πλούσιους) ή από πωλητές στην Κίνα. Φυσικά, δεν υπάρχει σύγκριση με τη Νότια Κορέα, που θεωρείται μία από τις πιο κομψές χώρες στον κόσμο. 50 χρόνια ανάπτυξης της μόδας χωρίζουν αυτές τις χώρες.

Εκπαίδευση

6

Η εκπαίδευση στη Βόρεια Κορέα βασίζεται σε 1 έτος προπαρασκευαστικού σχολείου και 10 έτη υποχρεωτικής φοίτησης. Μετά από αυτό, οι νέες γενιές και τα πλούσια παιδιά μπαίνουν σε πανεπιστήμια και οι υπόλοιποι μαθητές αρχίζουν να ψάχνουν για δουλειά. Η δυτική λογοτεχνία και η γεωγραφία είναι μεταξύ των σχολικών μαθημάτων. Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, οι σπουδές στο σχολείο διαρκούν 12 χρόνια και τα τοπικά πανεπιστήμια θεωρούνται από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Πολλοί φοιτητές από διαφορετικές χώρες ονειρεύονται μια πρακτική άσκηση εδώ.

Εργασία

7

Έτσι είναι ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Ποιος είναι ο μέσος μισθός που έχουν οι Βορειοκορεάτες; Θα εκπλαγείτε, αλλά είναι περίπου 3 δολάρια την ημέρα με φαγητό. Ο μέσος μισθός στο νότο είναι περίπου 1.000 φορές περισσότερο.

Πολιτισμός

8

Πολλοί κάτοικοι από τη Βόρεια Κορέα έχουν τριήμερο μάθημα για να προσαρμοστούν στη σύγχρονη ζωή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία προσαρμογής στη νέα ζωή, μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα του BBC για αυτό.

Φαγητό

9

Δεν υπάρχει πείνα στη Βόρεια Κορέα, αλλά η έλλειψη φρούτων και λαχανικών είναι προφανής, γι ‘αυτό τα μήλα και τα λάχανα είναι πολύ δημοφιλή. Η έλλειψη τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, επηρεάζει το ύψος του μέσου ατόμου σε σύγκριση με τους νοτιοκορεάτες. Για να γεμίσει το χάσμα πρωτεϊνών, οι άνθρωποι άρχισαν να τρώνε βατράχια και χελώνες. Το φαγητό στους δρόμους των μεγάλων πόλεων αποτελείται από λουκάνικα, παγωτά, ποπ κορν και κουλουράκια. Η Σεούλ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προσφέρει όχι μόνο πλούσια εθνική κουζίνα αλλά και πολλά διαφορετικά ευρωπαϊκά πιάτα.

Δημόσια συγκοινωνία

10

Η Πιονγιάνγκ έχει μόνο 3 σταθμούς μετρό που χρησιμοποιούνται μόνο από αλλοδαπούς. Το μετρό στη Βόρειο Κορέα κατασκευάστηκε αρκετά χρόνια πριν από αυτό στη Σεούλ και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

11

Δεν μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο στη Βόρεια Κορέα. Μόνο οι στρατιωτικοί και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα ποδήλατα.

Τεχνολογία

12

Μην νομίζετε ότι οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν gadgets. Η Βόρεια Κορέα έχει το δικό της εργοστάσιο που παράγει τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και smartphones. Κατασκευάζονται στην Κίνα και στη Βόρεια Κορέα τους δίνεται η επωνυμία. Όμως, λίγοι άνθρωποι έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν αυτά τα είδη.

Ελεύθερος χρόνος

13

Η Βόρεια Κορέα έχει γήπεδα γκολφ. Οι πολίτες δεν παίζουν φυσικά. Δεν γνωρίζουν καν τι είναι.

14

Αλλά το πάρκο του Munsu είναι γνωστό σε όλους.

Συμπέρασμα

15

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο κλειστή και μυστική χώρα στον κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να πιστεύετε σε κάθε μύθο γι ‘αυτή. Όλοι έχουμε δει φωτογραφία της Κορεατικής Χερσονήσου από το διάστημα, όπου η Βόρεια Κορέα είναι ένα εντελώς σκοτεινό σημείο. Αλλά αν κοιτάξετε πιο κοντά, ίσως δείτε ότι το Βλαδιβοστόκ, η ανατολική ρωσική πόλη, και πολλές άλλες πόλεις στην Κίνα φαίνονται επίσης «σα να μην υπάρχουν».

Μετά από όλα όσα διαβάσατε εδώ, στοιχηματίζουμε ότι θα αλλάξετε εντελώς την άποψή σας για τη Βόρεια Κορέα. Παρακολουθήσετε το εκπληκτικό τρέιλερ του Kim παρακάτω.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: