16 Απίστευτες Καταστάσεις από την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι είναι μια Χώρα γεμάτη Εκπλήξεις! - Fanpage

16 Απίστευτες Καταστάσεις από την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι είναι μια Χώρα γεμάτη Εκπλήξεις!

Η Ιαπωνία είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη πάνω στη Γη, το οποίο συνδυάζει παραδόσεις αιώνων μαζί με πολυσύχναστη καινοτομία.

Δείτε παρακάτω 16 λόγους, για τους οποίους θαυμάζουμε αυτή τη χώρα!

Το Τόκιο είναι η πιο ασφαλής μεγαλούπολη στον κόσμο

1

Σύμφωνα με έρευνα για το ποιες είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο, όσων αφορά στην ενημέρωση και την προσωπική ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υποδομές, το Τόκιο κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Σιγκαπούρη ήταν στη δεύτερη θέση και τη τρίτη θέση κατέλαβε μια άλλη ιαπωνική πόλη, η Οζάκα.

Αναλυτικές οδηγίες

2

Η Ιαπωνία είναι γεμάτη με οδηγούς και εγχειρίδια, που ακόμα και οι ξένοι μπορούν να καταλάβουν εύκολα. Τα κείμενά τους είναι συχνά μεταφρασμένα στα Αγγλικά και απεικονίζονται.

Τα παιδιά στην Ιαπωνία έχουν κοινά γενέθλια

3

Στις 15 Νοεμβρίου, είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά που είναι 3, 5 ή 7 ετών και ονομάζεται Shiti-Go-San, δηλαδή «Επτά-Πέντε-Τρία». Οι μονοί αριθμοί θεωρούνται μαγικοί στην Ιαπωνία και αυτές οι ηλικίες συμβολίζουν κρίσιμα στάδια για την ανάπτυξή των παιδιών.

Πρωινή γυμναστική από κοινού

4

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και οι εργαζόμενοι των περισσότερων εταιρειών, ξεκινούν την ημέρα τους με μια κοινή γυμναστική το πρωί. Αυτή η παράδοση υπάρχει από το 1928 και εφαρμόζεται ευρέως, δεδομένου ότι όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, αλλά τους ενθαρρύνει στο να έρχονται και πιο κοντά, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια κοινόχρηστη χώρα όπως είναι η Ιαπωνία.

Προνομιακές Παρασκευές

5

Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στην Ιαπωνία, υποφέρουν από κόπωση εξαιτίας της καταπόνησής τους σε καθημερινή βάση. Για την καταπολέμηση αυτού του γεγονότος, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Premium Fridays (Προνομιακές Παρασκευές). Τώρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους αρκετές ώρες νωρίτερα κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Εταιρείες με ιστορία χιλιάδων χρόνων

6

Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι πολύ αυστηρά στην Ιαπωνία και γι’ αυτό υπάρχουν αρχαίες εταιρείες όπως η Hoshi Ryokan (παραδοσιακό Ιαπωνικό ξενοδοχείο). Αυτή υπήρχε από το 718 και διευθύνεται από την ίδια την οικογένεια εδώ και 46 γενιές.

Υπέροχα καταφύγια άγριας ζωής

7

Μεταξύ αυτών είναι και το Zao Fox Village, που βρίσκεται στη περιφέρεια Μιγιάγκι στο νησί της Honshu. Είναι ένα χωριό γεμάτο από άγριες αλεπούδες, που όλοι εκτός από τα μικρά παιδιά, μπορούν να το επισκέπτονται και να ταΐζουν τις αλεπούδες.

Αστραπιαία συντήρηση του οδικού δικτύου

8

Το 2014, μια τεράστια τρύπα με 14 μέτρα βάθος, προέκυψε σε έναν δρόμο στη Φουκουόκα. Κατά πάσα πιθανότητα οφείλονταν στην κατασκευή του κτιρίου του μετρό, αλλά ευτυχώς κανείς δεν έπαθε κακό. Το αδιανόητο είναι, ότι η τρύπα είχε επιδιορθωθεί μέσα σε μόλις 48 ώρες, πράγμα το οποίο εξέπληξε τους χρήστες του Διαδικτύου όλου του κόσμου.

Εργάτες που νοιάζονται

9

Αυτοί οι εργαζόμενοι στο δρόμο έχουν καλύψει το αυτοκίνητο κάποιου με ένα φύλλο καμβά, για να το προστατεύσουν από τη βρωμιά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Μέγιστη άνεση σε ελάχιστο χώρο

10

Οι Ιάπωνες, συνήθως μένουν σε μικρά διαμερίσματα. Όμως όλα τα νέα κτίρια έχουν εγκατεστημένους νεροχύτες στα μπαλκόνια τους, για να διευκολύνουν τους κατοίκους στη φροντίδα των λουλουδιών.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

11

Ακόμη και στα φρεάτια! Μερικά από αυτά, θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν ακόμη και μουσειακά εκθέματα.

Υπερταχείες αμαξοστοιχίες

12

Τα υψηλής ταχύτητας τρένα που ονομάζονται «bullet trains», μπορούν να πιάσουν ταχύτητες 200 μιλίων και να κάνουν τον κάθε άνθρωπο να φτάνει στην ώρα του στον προορισμό του. Η αργοπορία, δεν υφίσταται πλέον στην Ιαπωνία.

Ένα σύστημα συναγερμού σε όλα τα κινητά τηλέφωνα

13

Εκτός από το εθνικό σύστημα J-Alert που επιτρέπει στην κυβέρνηση να προειδοποιεί τους πολίτες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μεγαφώνων, υπάρχει επίσης ένα σύστημα ειδοποιήσεων με SMS. Είναι εγκατεστημένο σε κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει στις τοπικές αρχές να προειδοποιούν τον καθένα στην περιοχή μέσα σε 4-20 δευτερόλεπτα.

Απίστευτη ποικιλία τροφίμων

14

Στην Ιαπωνία μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από τις παραδοσιακές τηγανίτες Okonomiyaki, μέχρι γλυκά Sakura με γεύση σοκολάτα. Επιπλέον, ένα καφέ για τους οπαδούς των Lego ετοιμάζεται να ανοίξει, όπου θα μπορεί κανείς να δοκιμάζει τρόφιμα που μοιάζουν με τουβλάκια Lego.

Λαχανικά που μοιάζουν με έργα τέχνης

15

Η τέχνη της mukimono, ή αλλιώς γλυπτική σε λαχανικά και φρούτα, είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ιαπωνία. Κάθε περιοχή έχει το δικό της θέμα mukimono. Υπάρχει ένα ειδικό μαχαίρι για το σκάλισμα.

Οδοντόκρεμα που βοηθά στη θεραπεία κοιλοτήτων

16

Ο Ιάπωνας επιστήμονας Kazue Yamagashi, εφηύρε μια οδοντόκρεμα που μπορεί να αποκαταστήσει τα βαθουλώματα και τις μικρές ρωγμές στα δόντια γρήγορα και χωρίς πόνο. Μια ουσία που περιέχεται στην πάστα υγροποιεί ελαφρώς την επιφάνεια του ραγισμένου σμάλτου. Μετά από 3 λεπτά, η πάστα κρυσταλλώνεται και αντικαθιστά την τρύπα.

Credit: Brightside

Αφήστε το σχόλιο σας: