9 Μυστικά και Κόλπα για έναν ΤΕΛΕΙΟ ύπνο μέσα στο Αεροπλάνο εν ώρα Πτήσης. Και κοιμηθείτε σαν Πουλάκι! - Fanpage

9 Μυστικά και Κόλπα για έναν ΤΕΛΕΙΟ ύπνο μέσα στο Αεροπλάνο εν ώρα Πτήσης. Και κοιμηθείτε σαν Πουλάκι!

Όσοι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν εν ώρα πτήσης σε ένα αεροπλάνο είναι τυχεροί. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σε θέση να ξεκουραστούν σε μια τέτοια άβολη θέση μεταξύ αγνώστων.

Μάθαμε όμως μερικά κόλπα από έμπειρους ταξιδιώτες και θα σας προτείνουμε πως να φτάσετε στον προορισμό σας ξεκούραστα.

Η νύχτα είναι η καλύτερη στιγμή για μια πτήση

1

Αν μπορείτε να διαλέξτε μια πτήση την ώρα που συνήθως κοιμάστε. Ξυπνήστε 2-3 ώρες νωρίτερα τη νύχτα πριν από την πτήση για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα εν ώρα πτήσης.

Οι καλύτερες μέρες είναι Τρίτη και Τετάρτη

2

Aν θέλετε λιγότερους επιβάτες και περισσότερο χώρο, διαλέξτε μη δημοφιλείς ημέρες: Τρίτη και Τετάρτη, κατά κανόνα. Η Παρασκευή και οποιαδήποτε ημέρες πριν από διακοπές είναι οι πιο φορτωμένες.

Το τέλειο κάθισμα βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο

3

Προσπαθήστε να επιλέξετε πάντα μια θέση δίπλα στο παράθυρο για να ξεκουράσετε το κεφάλι σας στον τοίχο και να μην ενοχλείστε από το γείτονά σας που θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Αποφύγετε θέσεις κοντά στον διαχωριστικό τοίχο. Υπάρχει άφθονος χώρος για τα πόδια εκεί, αλλά οι εν λόγω θέσεις συνήθως καταλαμβάνονται από οικογένειες με βρέφη. Μία θέση κοντά στο μπάνιο δεν είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Γείρετε το κάθισμά σας στο μέγιστο

4

Αν θέλετε να ξεκουραστείτε καλά, γείρετε την πλάτη του καθίσματός σας όσο μπορείτε – απλά βεβαιωθείτε ότι ο επιβάτης πίσω από σας, δεν ενοχλείται. Οι πολλές καθιστικές ώρες σε ορθή γωνία μπορεί να προκαλέσουν πόνους στη μέση, ενώ ο ύπνος με το κεφάλι σας να ακουμπά πάνω στο τραπέζι ή στο μπροστινό κάθισμα είναι κακό για το λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη.

Τα ρούχα πρέπει να είναι ζεστά και άνετα

5

Για να έχετε κοιμηθείτε καλά, θα πρέπει να φοράτε φαρδιά ρούχα που δεν εμποδίζουν τις κινήσεις σας. Αν αεροπορική εταιρεία σας δεν διαθέτει κουβέρτες, πάρτε ένα μπουφάν και ζεστές κάλτσες μαζί σας. Κάνει λίγο κρύο κατά τη διάρκεια της πτήσης, και αυτό σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε.

Δέστε τις ζώνες σας πάνω από τα ρούχα σας

6

Μια ζώνη ασφαλείας δεμένη πάνω από τα ρούχα σας ή μια κουβέρτα σας δεν θα κάνει τον ύπνο σας πιο άνεταο, αλλά θα αποτρέψει τις αεροσυνοδούς να σας ξυπνήσουν, αν το αεροπλάνο αντιμετωπίζει αναταράξεις.

Αξεσουάρ ύπνου

7

Το φως και ο θόρυβος είναι οι βασικοί παράγοντες που εμποδίζουν από το να κοιμηθείτε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε μια μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες.

Για να ξεκουράσετε το κεφάλι και το λαιμό σας με άνεση, έχετε μαζί σας ένα ειδικό μαξιλάρι. Αν δεν έχετε ένα, χρησιμοποιήστε ένα τυλιγμένο κασκόλ ή μια μπλούζα.

Απομακρύνετε τα gadget σας

8

Μην παρακολουθείτε ταινίες στο τηλέφωνό σας, στο tablet ή το laptop γιατί το μπλε φως από τις οθόνες τους ξυπνά το μυαλό σας. Πάρτε ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Ακούστε χαλαρωτικούς ήχους όπως το κελάηδισμα των πουλιών ή να πέφτει η βροχή.

Φαγητό και ποτά

9

Αν θέλετε να κοιμηθείτε γρήγορα, μη φάτε πολύ εν ώρα πτήσης. Το φαγητό πρέπει να είναι ελαφρύ και υγιεινό, ενώ η καλύτερη επιλογή για ρόφημα είναι το τσάι (από βότανα είναι ιδανικό) ή σκέτο νερό. Ξεχάστε τον καφέ ή το αλκοόλ: το τελευταίο θα μπορούσε να σας ηρεμήσει, αλλά καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: