Κολμάρ: Η Μικρή Πόλη της Γαλλίας που μοιάζει να βγήκε από Παραμύθι. - Fanpage

Κολμάρ: Η Μικρή Πόλη της Γαλλίας που μοιάζει να βγήκε από Παραμύθι.

Το Κολμάρ είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Κολμάρ είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

3

Η βορειοανατολική αυτή πόλη της Γαλλίας ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα από έναν μοναχό με το όνομα Notker Balbulus. Σήμερα είναι γνωστή σαν μία από τις καλύτερα διατηρημένες ιστορικά πόλεις της ανατολικής Ευρώπης και έχει πληθυσμό πάνω από 67.000 άτομα.

4

Όντως, η δημοφιλής περιοχή της Παλιάς Πόλης φαίνεται τρομακτικά ακριβής, σαν να έχεις μπει σε χρονομηχανή (εκτός από τους τουρίστες με τα smartphone τους).

5

Ο ποταμός Launch περνάει από το κέντρο της πόλης και καταλήγει σε ρομαντικά καναλια, γέφυρες και εστιατόρια δίπλα στις όχθες. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την πόλη μέσα από το νερό με ξεναγήσεις με βάρκες.

6

Καθώς οι επισκέπτες κινούνται στο ποτάμι, βλέπουν τα αυθεντικά κτίρια με περίγραμμα ξύλου, τα οποία – λόγω της τοποθεσίας, που είναι τόσο κοντά στα γερμανικά σύνορα – έχουν επιρροές και από τη γαλλική αλλά και από τη γερμανική αρχιτεκτονική.

7

Φήμες λένε ότι οι στρατιώτες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου δεν βομβάρδισαν την πόλη, γιατί θεώρησαν ότι ήταν πολύ όμορφη για να καταστραφεί – και αν μη τι άλλο, αυτά τα μπλε παντζούρια και τα καλάθια με τα λουλούδια το αποδεικνύουν.

8

Θυμάστε το διάσημο σιντριβάνι όπου η Belle πήγε με τα βιβλία της και ένα κοπάδι πρόβατα; Υπάρχει ένα σχεδόν ολόιδιο στην Colmar. Από ότι φαίνεται, το άγαλμα στη μέση έχει δημιουργηθεί από τον Frédéric Bartholdi – τον ίδιο άντρα που σχεδίασε το Άγαλμα της Ελευθερίας.

9

Φυσικά, η πλατεία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς ένα γραφικό φούρνο – αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει ο κοκκινογένης άντρας που μοίραζε φρατζόλες.

10

01

02

03

04

05

06

07

08

09

Και ναι, η πόλη είναι το ίδιο ρομαντική και το βράδυ όταν φωτίζεται με φαναράκια.

Credit: housebeautiful.com

Αφήστε το σχόλιο σας: